?>

'Hayır cephesinin karşısına çıkıp sonuna kadar mücadele edeceğiz'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, "PKK'sından FETÖ'süne, CHP'sinden HDP'sine kadar çok geniş bir hayır cephesinin karşısına elbette çıkacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

İSTANBUL

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Türkiye bugün eğer terörle müzakereden, terörle mücadele evresine gelmişse, bunun sebebi Türk milliyetçilerinin ocağı olan MHP'nin kararlı duruşu sayesindedir." dedi.

Adan, partisinin İstanbul il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, partilerinin duruşu ve tutumunu hiçbir şekilde siyasi mülahaza konusu yapmayacaklarını söyledi.

Adan, "Bu çerçevede son aylardaki temel konumuz olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili özellikle CHP'nin, Milliyetçi Hareket Partimizi ve Genel Başkanımızı hedef alan söylemlerini dikkate ve ciddiye almıyoruz. Mevcut tartışmalar paralelinde bazı siyasi parti sözcülerinin kendi tezlerini, kendi görüşlerini ve kendi duruşlarını ortaya koymak yerine bizleri hedef alan cümlelerini aynen iade ediyoruz." diye konuştu.

"PKK'sından FETÖ'süne, CHP'sinden HDP'sine kadar çok geniş bir hayır cephesinin karşısına elbette çıkacağız"

MHP'nin referandum sürecindeki tavrının ve duruşunun son derece net olduğunu ifade eden Adan, "Birileri anlamak istemese de üzerimize hücum etse de bizim tartışmasız hedefimiz Türk milletinin varlığını güvenceye almak ve milletimizi güvenli bir şekilde geleceğe taşımaktır." dedi.

MHP'nin kararlı duruşu sayesinde Anayasa'nın temel ilkelerinin sonuna kadar korunduğunu ifade eden Adan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"PKK'sından FETÖ'süne, CHP'sinden HDP'sine kadar çok geniş bir hayır cephesinin karşısına elbette çıkacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizim meselemiz kişilerle değildir. Açıkça görülmüştür ki referandumun kilidi MHP'dir. Bu yüzdendir ki hayırcı cephe parti tabanımızı, teşkilatlarımızı ve seçmenlerimizi açıkça hedef almaktadır. Masa başında yapılan anketlerle, sosyal medyada çıkartılan gürültülerle milliyetçi, ülkücü taban etki altına alınmaya çalışılmaktadır. Açıkça söylüyorum hiç kimse bu kurnazlığa tevessül etmesin. Milliyetçi, ülkücü taban kimin ne dediğini, niye dediğini, neyin ve kimlerin peşinde olduğunu gayet iyi bilmektedir. Parti tabanımız Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin ve milliyetçi dünya görüşünün etrafında kenetlenmiştir. Bu kenetlenmeyi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir."

Referandumdaki kararlarının millet, devlet ve istikbal için verilmiş olduğunu kaydeden Adan, "MHP, lideriyle, teşkilatlarıyla birlikte 'evet' kararının arkasında sonuna kadar durmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"'Evet' önde"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Adan, "Partiniz anket çalışmaları yapıyor mu?" sorusuna "evet" sonucunun önde olduğu yanıtını verdi.

CHP'nin referandumu, Anayasa Mahkemesine götürmeme yönündeki kararını isabetli bulduğunu dile getiren Adan, "Milletten kaçmamalı. CHP Anayasa Mahkemesine gitmeyerek doğru bir karar vermiştir. Milletin iradesi hepimizin saygı duymak mecburiyetinde olduğu bir iradedir." şeklinde konuştu.

"15 Temmuz’u unuttuk gibi, oysa 15 Temmuz Cumhuriyet tarihinin en alçak saldırısıdır"

"Partiden ihraç edilenlerin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu "İhraç edilmişlerin programlarıyla ilgilenmiyoruz" diye yanıtlayan Celal Adan, sözlerini şöyle tamamladı:

"15 Temmuz’u unuttuk gibi, oysa 15 Temmuz Cumhuriyet tarihinin en alçak saldırısıdır. Polisin askeri, askerin polisi vurduğu bir saldırıdır. 15 Temmuz Türk siyasetinin bütün kodlarını değiştirmiştir. 15 Temmuz’dan sonra siyasi partinin geleceği değil, Türk devletinin geleceğine odaklanmıştır MHP. MHP, elbette 15 Temmuz’dan sonra değerlendirmesini farklı yapacaktır. Biz devletin toparlanmasını, yeniden inşasını, ülkenin bölünmemesini, PKK’nın nefesinin kesilmesini, Suriye bölgesinde yeni bir kantonun oluşmasına mani olması konusunda bir iradeye öncülük yapıyoruz. MHP’nin duruşu bir Türk duruşudur, bir milli duruştur, Mustafa Kemal’in duruşudur. 1900 ile 1923 arası devleti yeniden inşa etmek isteyen karakterin duruşudur."

Muhabir: Etem Geylan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Murat Bozoğlu ve Kemal Bozoğlu'na 7 yıl hapis

2017-02-13 13:52 - Asayiş

Apostil işlemleri nasıl yürütülür? Apostil nereden alınır?

2017-02-16 20:27 - Genel

Özgecan Aslan nasıl öldürüldü? Özgecan Aslan kimdir?

2017-02-11 18:17 - Gündem

İşte evde en çok yaşanan kazalar ve yapılması gerekenler!

2017-02-17 12:12 - Sağlık

Lenf bezi şişmesi, büyümesi, nedenleri, belirtileri ve tedavisi

2017-02-14 15:12 - Sağlık

Barajların yüzde 40'ı doldu

2017-02-14 14:57 - Gündem

Özgecan Aslan, mezarı başında anıldı

2017-02-11 18:42 - Asayiş

'Filistinlileri zor bir dönem bekliyor'

2017-02-16 17:52 - Dünya

Öğrenciler dijital dünyayı yakından tanıyor

2017-02-14 18:08 - Eğitim

Usain Bolt zorlanmadı

2017-02-11 20:07 - Spor

İlgili Haberler

AFAD'dan Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardımlarına ilişkin açıklama

22:27 - Gündem

Boğaziçi Üniversiteliler Derneğinin 18. Olağan Genel Kurulu yapıldı

22:13 - Gündem

Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin detaylar Adli Tıp Kurumu raporunda

20:33 - Gündem

İsrail'in alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu aktivistlerinden Arslan ve Şimşek, Alanya'da karşılandı

20:12 - Gündem

Alanya'da denizde hortum oluştu

18:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes için İsrail ve Mısır'a gitmek üzere Beyaz Saray’dan ayrıldı

00:22 - Dünya

Fransa'da yeniden Başbakan atanan Lecornu hükümetini kurdu

00:18 - Dünya

Netanyahu'dan, "İsrail'e saldırmak için toparlanan düşmanlar olduğu" iddiası

22:43 - Dünya

AFAD'dan Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardımlarına ilişkin açıklama

22:27 - Gündem

Trump: ABD Çin'e zarar vermek değil, yardım etmek istiyor

22:22 - Dünya