?>

Havuza düşerek boğulan bebeğin organları 2 çocuğa hayat verdi

Prof. Dr. Ayhan Dinçkan, "Pediatrik organ bağışı ülkemizde çok az sayıda maalesef. Organ bekleyen çocuk sayısı ise oldukça fazla. Bu bağışla 2 çocuk böbrek yetmezliğinden kurtulmuş bir şekilde hayatlarına devam ediyor." dedi.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Antalya

İstanbul'da beyin ölümü gerçekleşen 1,5 yaşındaki bebeğin bağışlanan organları, nakil bekleyen 2 çocuğu sağlığına kavuşturdu.

İstanbul'da havuza düşerek boğulma tehlikesi geçiren 1,5 yaşındaki ismi açıklanmayan bebeğin, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

Aile, bebeklerinin organlarını bağışlamaya karar verdi.

Bebeğin bağışlanan böbrekleri İstinye Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından 6 yaşındaki Erva Miray İstemil ile 4 yaşındaki Burak Ali Bayram'a nakledildi.

İki çocuk, naklin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Çocuklardan Burak Ali Bayram'ın annesi Hilal Teke, AA muhabirine, oğlunun, hamileliğin 5. ayında mesane büyümesi yaşadığını ve bu nedenle böbreklerinde büyüme oluştuğunu söyledi.

Doğumun ardından oğlunun sürekli hastanede tedavi gördüğünü dile getiren Teke, "Oğlumun böbrek rahatsızlığı ilerledi ve diyalize girmesi gerektiği söylendi. Diyalize başlayacaktı ki hastaneden nakil için haber geldi ve 'nakil için acil İstanbul'a gelmeniz gerekiyor' dendi. Zonguldak'taydık. Zamanla yarıştık ve İstanbul'a geldik. Nakil başarıyla gerçekleşti." dedi.

Nakilden sonra oğlunun iştahının açıldığını anlatan Teke, "Doktorlarımıza minnettarız. Organları bağışlanan bebeğin ailesine de teşekkür ediyorum. Bebeğe çok üzüldüm. Ona hep dua ediyorum." diye konuştu.

Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Ayhan Dinçkan, nakil yapılan 6 yaşındaki Erva'nın ise yıllardır diyalize girdiğini söyledi.

İki çocuğun da nakilden sonra sağlık durumlarının iyi olduğunu ve diyalize girmekten kurtulduklarını aktaran Dinçkan, "Pediatrik organ bağışı ülkemizde çok az sayıda maalesef. Organ bekleyen çocuk sayısı ise oldukça fazla. Bu bağışla 2 çocuk böbrek yetmezliğinden kurtulmuş bir şekilde hayatlarına devam ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan 1'i terörist 16 kişi yakalandı

2024-08-06 17:52 - Asayiş

İsrail ordusu Han Yunus'ta Filistinlilerin sığındığı çadırları bombaladı, 3 kişi öldü

2024-08-06 21:13 - Dünya

İsrail polisi, aşırı sağcı grupların askeri üslere baskınını soruşturmadığını açıkladı

2024-08-08 16:22 - Dünya

Atletizm kadınlar 3 bin metre engellide Bahreynli Winfred Yavi altın madalya elde etti

2024-08-07 00:32 - Spor

Lübnan: İsrail gerilimi tırmandırarak Biden'ın Gazze'de ateşkes girişimini bozmak istiyor

2024-08-08 17:32 - Dünya

Galatasaray Kulübü, Arkham Intelligence ile sponsorluk anlaşması imzaladı

2024-08-09 12:58 - Spor

Rusya, Ukrayna ordusuyla çatıştığı Kursk’ta tahkimatını artırıyor

2024-08-09 18:23 - Dünya

Bankacılık sektörünün kredi hacmi geçen hafta 14,1 trilyon lira oldu

2024-08-08 15:43 - Ekonomi

Heniyye suikastında İran'ın işaret ettiği "kısa menzilli" silahlar mercek altında

2024-08-05 12:43 - Dünya

Kamala Harris'in başkan yardımcısı adayını yarına kadar belirlemesi bekleniyor

2024-08-05 20:22 - Dünya

İlgili Haberler

Gümüşhane'de lokantacı, boğazına yiyecek kaçan kişiyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

16:47 - Çevre-Hayat

Osmaniye'de bir çift nikah masasına geleneksel kıyafetlerle oturdu

15:57 - Çevre-Hayat

Bursa'da bacağı ipe dolandığı için ağaçta mahsur kalan kargayı itfaiye kurtardı

15:52 - Çevre-Hayat

Edirne'deki Demirhanlı Göleti'nin suyu kuraklık nedeniyle tükenmek üzere

15:22 - Çevre-Hayat

Mobilya işini bırakıp arıcılığa başladı, 25 yılda 400 kovana ulaştı

14:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

60 saniyede ekonomide bugün (26 Ağustos 2025)

17:12 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan, İrlandalı mevkidaşı Harris ile Dublin'de görüştü

17:07 - Siyaset

Memur ve memur emeklisinin zam oranı belirlendi

17:03 - Ekonomi

Rusya'dan Google ve Wikipedia'ya 13 milyon ruble ceza

16:58 - Ekonomi

AB ve üye ülkelerine eski büyükelçilerinden İsrail'e yaptırım talebiyle ortak mektup

16:53 - Dünya