?>

HAVELSAN, IDEF 2025'te yapay zeka destekli sistemlerini tanıtacak

HAVELSAN, 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2025) çok alanlı komuta ve kontrol mimarilerinden yapay zeka destekli karar destek sistemlerine ve insanlı-insansız takımlarına kadar çok sayıda ürününü tanıtacak

Gündem - 2 ay önce

Ankara

IDEF 2025, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı destekleriyle, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda ve KFA Fuarcılık AŞ organizatörlüğünde İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) gerçekleştiriliyor.

17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı "IDEF 2025" başladı

Şirketten yapılan açıklamaya göre HAVELSAN, fuarda "Savunma için yapay zeka" teması altında yer alacak.

HAVELSAN, İstanbul Fuar Merkezi 6. Salon'daki ana standında, çok alanlı komuta ve kontrol mimarileri, yapay zeka destekli karar destek sistemleri, insanlı-insansız takımlar ve hibrit operasyonel çerçeveler gibi çok sayıda ürün ve hizmetini tanıtacak.

Burada, HAVELSAN'ın bakım destek asistanı MAIN ile entegre çalışan ADVENT Savaş Yönetim Sistemi ürün ailesinin de tanıtımı yapılacak. Ziyaretçiler, bu sistemin gerçek zamanlı sesli komut tanıma özelliğini deneyimleyebilecek.

Ayrıca tamamlayıcı donanımlara sahip su altı komuta ve kontrol sistemleri, müşterek/kara c4I çözümleri, entegre sınır güvenlik teknolojileri ve yeni nesil e-denizcilik yazılımları sergilenecek.

Kara simülatörleri, ALTAY tankı VR eğitim sistemi, kara/deniz/hava alanlarına yönelik gelişmiş simülatörler, Elektronik Harp Test ve Eğitim Sahası (EHTES), atış sahaları, masaüstü ve VR tabanlı simülatör ile eğitim platformları da IDEF 2025'te öne çıkacak. BARKAN, BAHA ve SANCAR gibi kara, hava ve deniz sistemlerinin ortak operasyonel kullanımına ilişkin sunum da yapılacak.

IDEF 2025 kapsamında Ataköy Marina'da su üstü araçları SANCAR ve ZIPKIN'ın canlı gösterimi gerçekleştirilecek.

Denizcilik için geliştirilen navigasyon ilk kez tanıtılacak

Fuarda ayrıca, sivil denizcilik için geliştirilen ve gerçek zamanlı veri işleyerek gemilere gelişmiş durumsal farkındalık sağlamayı hedefleyen yapay zeka destekli navigasyon asistanı Bluevision da ilk kez tanıtılacak.

HAVELSAN, MAIN yapay zeka ürününün interaktif gösterimini, KOVAN yeni nesil iş yönetim sisteminin canlı gösterimini ve yapay zeka destekli Eyeminer ürününün kritik tesis güvenliği senaryosunu da icra edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, yapay zeka teknolojilerinin hakim olduğu yeni bir savunma paradigması sunduklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Dünyanın en geniş katılımlı savunma sanayi fuarları arasında yer alan IDEF, bu yıl HAVELSAN için ayrı bir anlam ifade ediyor. Askeri ve sivil yazılımlar alanında öncü bir yere sahip olan HAVELSAN olarak IDEF'te, bugüne kadar geliştirdiğimiz yüksek teknolojileri yapay zeka entegrasyonu ile nasıl daha güçlü hale getirdiğimizi anlatacağız. 'AI for Defence' yani 'Savunmada Yapay Zeka Vizyonu', 'futureAIready' yani 'Gelecek Hazır' mottosuyla IDEF 2025'e hazırız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

CANLI: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

2025-07-20 20:07 - Siyaset

ABD Temsilciler Meclisi, Trump'ın istediği 9,1 milyar dolarlık federal kesinti tasarısını onayl

2025-07-18 12:42 - Dünya

Manisa'da yorgun düşen leylek, koruma altına alındı

2025-07-17 09:53 - Çevre-Hayat

Yeniden faaliyete geçen Saraybosna'nın 130 yıllık tramvayı, yolcularına nostaljik anılar yaşatacak

2025-07-19 20:48 - Çevre-Hayat

Alevlerin arasında kalan koyunu ekipler kurtardı

2025-07-17 12:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın KKTC'ye gidecek

2025-07-19 14:58 - Siyaset

Suriye yönetimi Süveyda'daki askeri güçlerini çektiğini yineledi

2025-07-18 10:03 - Dünya

Bolu'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2025-07-17 20:32 - Asayiş

17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı 'IDEF 2025' başladı

2025-07-22 11:08 - Gündem

Süveyda'da sükunet sağlanırken polis gücü kent merkezi çevresinde konuşlanıyor

2025-07-20 12:12 - Dünya

İlgili Haberler

Küresel Sumud Filosu'nun Tunus’tan Gazze’ye hareketi olumsuz hava şartları sebebiyle ertelendi

00:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail üzerindeki baskıların mutlaka artırılmasını bekliyoruz

22:38 - Gündem

DMM, "haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği" iddiasını yalanladı

19:57 - Gündem

MSB'den Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı'na ilişkin paylaşım

17:48 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile THY arasında "ileri dönüşüm" protokolü imzalandı

15:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Sisi ile Pezeşkiyan İran'ın nükleer enerji meselesini görüştü

04:58 - Dünya

Katar'dan Netanyahu'nun tekrar saldırı tehditlerine tepki

03:07 - Dünya

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, protestoların gölgesinde İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

02:12 - Dünya

Çin ve ABD'nin dışişleri ile savunma bakanları iki ülke ilişkilerini görüştü

02:07 - Dünya

ABD'de Trump destekçisi aktivist Charlie Kirk, silahlı saldırıda öldü

01:22 - Dünya