?>

Hava sıcaklıkları 6-12 derece düşecek

Hava sıcaklıkları, perşembe günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte batıdan başlayarak 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına gerileyecek.

Gündem - 7 yıl önce

ANKARA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ülkenin yarın Orta Akdeniz üzerindeki alçak basınç merkezi ve bu merkeze bağlı cephe sistemlerinin, perşembe günü de Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları, perşembe günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte batı kesimlerden başlayarak 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek.

Yarın Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların, Batı Karadeniz ile Tunceli, Bingöl, Şırnak, Bitlis, Hakkari ile Diyarbakır'ın kuzeyinde, Muğla’nın ve Antalya’nın doğusunda kuvvetli olması öngörülüyor.

Perşembe günü bütün yurtta yağış beklenirken, yağışların Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte yağmur şeklinde başlayacak yağışın zamanla Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimlerinde, Kütahya ve Afyonkarahisar'ın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi bekleniyor.

Rüzgarın Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'de kuzeybatı yönlerden kuvvetli, Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

Cuma günü de Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Gelecek hafta sıcaklık artacak

Soğuk ve yağışlı sistemin cumartesi günü yurdu terk etmesi bekleniyor. Aynı gün hava sıcaklıklarının artmaya başlayacağı, yeni haftayla birlikte ülke genelinde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Hafta sonunda özellikle Marmara ve iç kesimlerde sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi de bekleniyor.

Yurdu etkileyecek sistemle birlikte görülmesi beklenen, ani sıcaklık değişiminin, kuvvetli yağış ve rüzgarın, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin yükseklerinde beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması ve yayımlanacak meteorolojik uyarı ve raporların takip edilmesi gerekiyor.

Muhabir: Sevgi Ceren Gökkoyun

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'in orkideleri ile biyoçeşitliliğe dikkat çekilecek

2018-10-20 00:52 - Çevre-Hayat

İstanbul Barosu'nun başkanı belli oldu

2018-10-21 23:27 - Gündem

'Kaşıkçı, Türkiye'yi yeni Ortadoğu'nun temeli olarak görüyordu'

2018-10-21 20:32 - Dünya

Suriye'ye 8 yeni okul

2018-10-20 02:02 - Dünya

Devletin zirvesinden Ara Güler mesajı

2018-10-20 17:02 - Gündem

Almanya'dan Suudi Arabistan'a kınama

2018-10-20 22:32 - Dünya

Kartal'da "ziftlenip asfaltlanan yol” ortalığı karıştırdı! Tepki ve açıklamalar peş peşe...

2018-10-22 21:17 - Özel Haber

Çin uzaya 'yapay Ay' görevi üstlenen uydu gönderecek

2018-10-18 19:02 - Teknoloji

İHH'dan İdlib'e 10 milyon ekmek

2018-10-20 16:47 - Dünya

Putin'den Kaşıkçı açıklaması

2018-10-18 21:42 - Dünya

İlgili Haberler

Danıştay, talep olmadan yapılan EYT emekliliğini hukuka aykırı buldu

16:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Umman'da

16:08 - Gündem

Bakan Bolat, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile görüştü

15:47 - Gündem

Depremlerden etkilenen Yeşilyurt'ta afetzedeler için yapılan 512 konutta sona gelindi

15:42 - Gündem

Türkiye'nin e-Devlet'i dost ve kardeş ülkelere model oldu

15:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Umman'da resmi törenle karşılandı

16:33 - Siyaset

Danıştay, talep olmadan yapılan EYT emekliliğini hukuka aykırı buldu

16:28 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 5 artarak 68 bin 234'e çıkt

16:18 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Umman'da

16:08 - Gündem

Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatından 9 ayda 2,3 milyar doları aşkın gelir

15:58 - Ekonomi