?>

Hava Kuvvetlerinin 'mahrem imamlar'ı hakim karşısına çıkıyor

FETÖ'nün, Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik dava kapsamında 76 "mahrem imam" ile 81 askeri personel yarın hakim karşısına çıkıyor.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA(AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik hazırlanan ve Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede 157 kişi "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

Sanıklardan 76'sının "mahrem imam", 81'inin ise "örgüt üyesi askeri personel" olduğu belirtilen iddianamede, bu kişiler hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "cumhurbaşkanına suikast", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından dörder kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, örgütün sözde "Akıncı Jet Üssü müdürü"nün sivil imam "Selim-Muhsin" kod adlı fizik öğretmeni Murat Kara olduğu belirtildi.

Sanıklar arasında eski Pilot Yarbay Bilgehan Bülbül ve eşi eski Yarbay Nail Bülbül’ün de bulunduğu iddianamede, FETÖ mensuplarının askeri okullara nasıl sızdıkları ve örgütün darbede kullandığı asker teröristler ile bunlara destek olan diğer örgüt mensuplarının, FETÖ'nün en gizli birimi "ışık evleri"nde nasıl yetiştirildiği tespitine yer verildi.

FETÖ üyesi olmayan askerlere şantaj

Örgütün temel hedefinin Türkiye devletinin bütün anayasal kurumlarını ele geçirmek olduğu vurgulanan iddianamede, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Mutlak iktidar ve güce hükmetme amacıyla hareket eden örgüt liderinin nihai emellerine ulaşmada en önemli basamaklarından bir tanesi de Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrol altına alınması olmuştur. Örgüt, TSK içinde kendi kadrolarının önünü açmak amacıyla bürokrasi, üniversiteler ve diğer kurumlarda olduğu gibi önlerine engel gördükleri kişileri birtakım dava ve suçlamalarla, haksız disiplin işlemleri ya da şantaj gibi değişik yöntemlerle tasfiye etmiştir."

Öğrencileri "abi"ler takip ediyor

FETÖ'nün, TSK gibi stratejik kurumlara yerleştirilecek öğrencileri daha özel şartlarda seçip özel gruplar halinde hazırladığı belirtilen iddianamede, TSK'nın eğitim birimlerine giren öğrencilerin, kendilerini hazırlayan "abi" ya da başka bir "abi" görevlendirilerek takip edildikleri kaydedildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Arçelik'ten uzaktan erişimli klimalar

2017-07-06 14:17 - Genel

Anadolu Efes üçüncü transferi yaptı

2017-07-09 15:07 - Spor

'Haklıyı savunmak bizim temel görevimiz'

2017-07-03 13:52 - Siyaset

Türkiye'ye Pepe gibisi gelmedi

2017-07-05 17:08 - Spor

Beşiktaş şampiyonluğu kutladı

2017-07-07 04:02 - Spor

Saç kurutma makinesi evi yaktı

2017-07-04 17:07 - Asayiş

Vestel, Manisa'ya yeni fabrika kuruyor

2017-07-08 18:22 - Genel

Ege'de sıcaklık düşecek

2017-07-03 02:05 - Genel

Güvenlik kamerasına yakalanan hırsızlar tutuklandı!

2017-07-05 22:47 - Asayiş

Jandarma, tarihi mezar taşı ele geçirdi

2017-07-08 20:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile ABD'de görüştü

18:58 - Siyaset

Oyuncu Mehmet Ali Tuncer hayatını kaybetti

18:48 - Gündem

TBMM Dışişleri Komisyonu, 5 kanun teklifini kabul etti

18:43 - Siyaset

TES-İŞ ile Muğlalı işçilerden enerji ve maden düzenlemesine destek açıklaması

18:32 - Gündem

Emine Erdoğan Anadolu Selçukluları Sergisi'ni ziyaret etti

18:27 - Gündem