?>

Hava Kuvvetleri 'mahrem imamları' davasına devam edildi

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına ilişkin 76 "mahrem imam" ile 81 askeri personelin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına ilişkin 76 "mahrem imam" ile 81 askeri personelin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, avukatlar ile AK Partili Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Gündoğdu ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş katıldı.

Bir süre FETÖ'nün mahrem hizmetler yapılanmasında yer aldığını belirten itirafçı Ufuk I, bir dönem kapatılan İpek Üniversitesinde çalıştığını, KPSS soruşturmalarından sonra FETÖ mensuplarının gözaltına alınacağını, saklanması gerektiğini telkin etmelerinden sonra örgütten ayrılarak Sivas'a yerleştiğini kaydetti.

FETÖ mahrem hizmetler yapılanmasındaki müdürlerine ikinci bir vazife daha verildiğini aktaran Ufuk I, "Müdür aynı zamanda da personelci olabilir. Örgüt kurumları içindeki tayinlere, subay eşleri bir yerde işe başlayacaksa bunlara bakardı. Bunun yanında müdürlere bir de izdivaççı görevi veriliyor. Bir de akademiden sorumlu müdür vardı. Kimler kurmay subay olacak onlara bakıyordu." ifadelerini kullandı.

Firari sanık Murat Kara'nın arama tarama mesulü olduğunu ifade eden Ufuk I, kursiyer subayların örgüte sadakatine göre iyi yerlerde görevlendirildiğini ya da pilot yapılmasının önünün kesildiğini bildirdi. Ufuk I, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hava Kuvvetlerinde askerler İzmir'deki uçuş eğitimine gidip orada pilot oluyorlardı ama sadakati eksik olanlar eleniyorlardı, hatta Ankara'ya gelip oralarda bile elenenler oluyordu. 2013 yılından sonra gelen kursiyerlerin neredeyse tamamının örgütle ilişkisi vardır."

Ufuk I, örgütün gizliliğe önem verdiğini ve 17-25 Aralık sürecinden sonra başta Eagle, ByLock, Skype gibi iletişim ağlarının kullanıldığını dile getirerek müdür seviyesindeki örgüt yöneticilerinin ise Shu programını kullandığını, örgüt üyesi subaylara gizlilik için çeşitli talimatlar verildiğini de beyan etti.

FETÖ yapılanmasında insanların dini duygularının kullanıldığını anlatan Ufuk I, "Halis niyetleriyle başlanmış bir hareket. Buradaki insanların biliyorum ki bazılarını babası kamyon şoförü, annesi bir şirkette temizlikçi, 'Bankada param durursa faize bulaşır mıyım' diye hassasiyete sahip insanlar ama bu insanları Meclis'i bombalayacak hale getirildiler." diye konuştu.

Çeşitli adlar altında himmet toplandığını, bu paraların ne şekilde kullanıldığını bilmediğini aktaran Ufuk I, "Örgütün bir taktiği bu, insanların parasını alıyorlar, insanları parası olmayan, düşünemeyen robot haline getirmeye çalışıyorlar. İnsanlar robot haline getiriliyor ve bu vatana düşman haline geliyor. Kursiyer subayların çarşı izninde başka yerlere gitmesine dahi izin verilmiyor. Çarşı izninde tuttukları eve kapatılıyor insanlar ve örgütten başka bir dünyası olmuyor insanların." diyerek diğer sanıkların da örgütün yapısına dair bildiklerini anlatması çağrısında bulundu.

Muhabir: İsmet Karakaş,Cemil Murat Budak

Haftanın Öne Çıkanları

cıFETÖ'nün sivil imamı 28 bin doları yolda bulmuş

2017-07-27 17:42 - Gündem

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim görevinden ayrıldı

2017-07-26 19:37 - Spor

Galatasaray'la Akhisar Belediyespor berabere kaldı

2017-08-01 01:48 - Spor

HDP’li Becerikli gözaltına alındı

2017-07-29 17:57 - Asayiş

Siirt'teki 320 sanıklı FETÖ davası devam ediyor

2017-07-31 18:32 - Gündem

Turkcell'den hacı adaylarına özel paketler

2017-07-27 12:48 - Ekonomi

Karşıyaka Adliyesinde yangın paniği

2017-07-26 18:52 - Asayiş

Türkiye'den Kuzey Kore'nin füze denemesine kınama

2017-07-29 17:15 - Genel

20 girişimci Londra'da melek yatırımcılarla buluşacak

2017-08-01 16:10 - Ekonomi

FETÖ'den aranan eski Başbakanlık raportörü yakalandı

2017-07-30 23:24 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Rabia'yı kabul etti

15:52 - Gündem

İzmir'de polis merkezine silahlı saldırıda şehit olan polisler son yolculuğuna uğurlandı

15:43 - Gündem

Rize'de balıkçı tezgahlarında bolluk yaşanıyor

15:17 - Ekonomi

İspanya hükümeti İsrail'e yönelik 9 maddelik yaptırımı yürürlüğe soktu

15:12 - Dünya

Bakan Kurum: 1 milyon 704 bin sosyal konutu 23 yıllık süreçte ülkemize, milletimize kazandırdık

15:08 - Siyaset