?>

Hatayspor'un Süper Lig'deki 5 sezonluk serüveni sona erdi

Süper Lig'de sezonun bitimine 5 hafta kala küme düşmesi kesinleşen Atakaş Hatayspor'un ligdeki macerası 5 sezon sürdü.

Spor - 2 ay önce

Bordo-beyazlılar, teknik direktör Özhan Pulat yönetiminde başladıkları Süper Lig'in ilk 4 haftasında 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. 4. haftanın ardından Pulat ile yollar ayrılırken, takımın başına Rıza Çalımbay getirildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremler nedeniyle iç saha maçlarını Mersin'de oynamak zorunda kalan Hatayspor, taraftarından uzak kalarak sezonu zor şartlar altında geçirdi.

Sezonun ilk yarısını 9 puanla 18. sırada tamamlayan Akdeniz ekibi, Çalımbay yönetiminde çıktığı 12 maçta 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde etti ve Çalımbay ile yollar ayrıldı.

Devre arasında kadroya takviye yapmak isteyen Hatayspor, FIFA tarafından borçları nedeniyle 2 dönemlik transfer yasağına çarptırıldı. Transfer tahtasını açamayan bordo-beyazlılar, bu süreçte bazı oyuncularla da yollar ayrıldı.

Akdeniz ekibi, Çalımbay'ın ardından yola devam ettiği teknik sorumlu sportif direktör Yılmaz Bal yönetimde çıktığı 2 maçtan da mağlup ayrıldı.

Ligde 20. hafta itibarıyla teknik direktörlük koltuğunu Murat Şahin'e teslim eden Atakaş Hatayspor, "ateş hattı" diye tabir edilen düşme potasında çıkamadı.

Kötü gidişatın durdurmayan bordo-beyazlılar, Şahin yönetiminde çıkılan 13 maçtan 3 galibiyet 1 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı.

Süper Lig'in 33. haftasında konuk olduğu Beşiktaş'a 5-1 yenilen Hatayspor'un, bu sonuçla sezonu son 4 takım arasında bitirmesi netleşti.

Akdeniz ekibi, Adana Demirspor'un ardından küme düşmesi kesinleşen ikinci takım oldu.

Hatayspor, 2019-2020 sezonunda 1. Lig şampiyonu olarak Süper Lig’e yükselmişti.

İlk sezonunda 40 maçta 61 puan toplayarak ligi 6. sırada tamamlayan Hatayspor, sonraki sezonu ise 12. sırada bitirdi.

2022-2023 sezonunda Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen spor kulübü olan Hatayspor, futbolcusu Christian Atsu, sportif direktörü Taner Savut, altyapı antrenörü Hüseyin Danahaliloğlu, genç futbolcular Fatin Can ve Hamza Sürer, malzeme sorumlusu Onur Akdeniz ve mutfak çalışanı Suzan Berber'i kaybetmişti. Bu acı kayıpların ardından hakları saklı kalmak kaydıyla ligden çekilmişti.

Deprem sonrası sezonda takımın başında olan teknik direktör Volkan Demirel ile devam eden Hatayspor, istenilen sonuçları alamayınca bitime 4 hafta kala Özhan Pulat'ı göreve getirmişti.

Sezonun son haftasında Mersin'de oynanan maçta Rizespor'u 2-0 mağlup eden Hatayspor, rakiplerinin puan kaybetmesiyle ligde kalmayı başarmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'nin tarife politikalarının Türkiye-Almanya ticari ilişkilerinde yeni kapılar açması bekleni

2025-04-23 11:42 - Ekonomi

Çin, ABD ile gümrük tarifeleri konusunda müzakere yürütüldüğü iddiasını reddetti

2025-04-24 15:58 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paskalya Bayramı mesajı

2025-04-20 12:52 - Gündem

Rusya: ABD ile Ukrayna krizinin çözümüne dair çalışmaları sürdürüyoruz

2025-04-23 16:53 - Dünya

Elektrikli araç şarj soket sayısı martta yüzde 2,3 arttı

2025-04-26 09:32 - Ekonomi

New York'taki Paskalya kutlamalarında, ABD'nin Filistin politikasına tepki gösterildi

2025-04-20 21:47 - Dünya

Fatih'te deprem sonrası kontrolde riskli bulunan 3 bina mühürlendi

2025-04-24 19:18 - Gündem

Türkiye, Cammu Keşmir'de düzenlenen terör saldırısını kınadı

2025-04-22 23:57 - Gündem

"Havlu parası" adı altında toplanıp DEAŞ'a aktarılan para akışı deşifre edildi

2025-04-19 12:38 - Gündem

Kastamonu'da sis bulutuyla bütünleşen ormanlar havadan görüntülendi

2025-04-19 21:03 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Milli güreşçi Beyza Nur Akkuş, 20 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu

22:12 - Spor

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılış töreni gerçekleştirildi

22:08 - Spor

A Milli Futbol Takımı'nın yeni yardımcı antrenörü Hakan Balta oldu

21:18 - Spor

UEFA'dan Beşiktaş'a 900 bin avro para cezası

19:38 - Spor

Trabzonspor, Onuachu ile 3+1 yıllık anlaşma sağladı

19:22 - Spor

Günün Manşetleri

Edirne'de otellerde yer bulamayan güreşseverler açık havada uyudu

09:02 - Gündem

Hatay Dörtyol'da dün çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

07:48 - Gündem

St. Petersburg ekibinde devir teslim Yuriy Uşakov’un yerine Dmitry Nikolayevich Kozak mı geliyor? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

04:44 - En Son Yazılar

ABD'nin Texas eyaletinde meydana gelen sellerde en az 13 kişi öldü

02:22 - Dünya

ABD Başkanı Trump, "vergi indirimi" tasarısını imzaladı

02:17 - Dünya