?>

Hataylı fotoğrafçı müşterilerinin anılarını kurtarmak için enkaz başında bekliyor

Hatay'da 14 yıldır stüdyo fotoğrafçılığı yapan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yeri yıkılan Erkan Aslan, müşterilerinin mutlu anılarını yansıtan fotoğrafları kurtarabilmek ümidiyle enkaz kaldırma çalışmalarını takip ediyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Hatay

Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay kent merkezinde ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Bazı kent sakinleri ayakta kalan evlerinden, kimileri ise yıkılan evlerinin enkazından manevi değeri olan eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. Bir kısmı da iş makinelerinin çalıştığı enkazdan çıkabilecek anı değerindeki eşyalarını bekliyor.

Stüdyo fotoğrafçısı Erkan Aslan'ın, müşterilerine ait fotoğraf ve videoların yer aldığı dijital arşivi de yıkılan iş yerinin enkazı altında kaldı.

Aslan, kaybettikleri yakınlarının depremden önce fotoğraflarının çekildiğini bilen ve bunları almak isteyenleri kıramadı.

Müşterilerinin belki de son mutlu anlarına ait fotoğraf ve videoları kurtarmak isteyen Aslan, dükkanının da bulunduğu Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki Aşkaroğlu Apartmanı'nın enkazı önünde bekleyişini sürdürüyor.

"Çekerken son mutlu anılarını kaydettiğimizin farkında değildim"

Erkan Aslan, AA muhabirine, dükkanının Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkıldığını, evinin de ağır hasar gördüğünü söyledi.

Genellikle düğün, gelin ve damat çekimleri yaptığını belirten Aslan, depremden birkaç ay önce evlenip afette hayatını kaybeden çiftler arasında tanıdıklarının da bulunduğunu dile getirdi.

Bu çiftlerden bazılarının en mutlu anlarını fotoğrafladığını anlatan Aslan, şöyle konuştu:

"Aileler bu son mutlu anılarını istiyor. Aslında daha önce vermiş oluyoruz ama yıkılan evlerin altında kaldığı için insanlar tekrar istiyor. O görüntüleri kurtarabilir miyiz diye başında duruyoruz. Kurtarıp da insanları bir nebze de olsa sevindirebilirsek, çocuklarından bir hatıra kurtarabilirsek belki acılarını biraz da olsa hafifletir. Belki de son mutlu anılarını kaydettik. Yeni evlenen insanlar, 3 aylık, 6 aylık evli olanlar vardı. Çekerken son mutlu anılarını kaydettiğimizin farkında değildim."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD, Avustralya'ya Tomahawk füzesi satışını onayladı

2023-03-17 13:17 - Dünya

Kas hastası sporcu, Boccia Milli Takımı'nın başarısı için ter döküyor

2023-03-20 12:02 - Spor

Hataylı depremzedeler kayıplarına rağmen umutlarını yitirmedi

2023-03-17 16:47 - Çevre-Hayat

Japonya Öz Savunma Kuvvetlerinin yardım malzemesi taşıyan uçağı İncirlik Üssü'ne ulaştı

2023-03-17 20:32 - Gündem

Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferlerinden bazıları iptal edildi

2023-03-17 16:37 - Gündem

Adıyaman'da selin ardından başlatılan arama çalışmaları sırasında kadın cesedine ulaşıldı

2023-03-20 14:24 - Asayiş

Blinken, Türkiye'ye F-16 satışının NATO için önemli olduğunu söyledi

2023-03-23 23:18 - Dünya

Down sendromlu judocular, Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor

2023-03-21 12:48 - Spor

Fransa'da emeklilik reformu karşıtı protestolar sürüyor

2023-03-18 08:37 - Dünya

Voleybolda 4 Türk takımı Avrupa kupalarında sahaya çıkacak

2023-03-20 11:57 - Spor

İlgili Haberler

Süphan Dağı'na çiçekler arasında başlayan tırmanış karlı zirvede tamamlanıyor

13:47 - Çevre-Hayat

Çiçekler arasında başlayan 9 saatlik tırmanışla karlı zirveye ulaşıyorlar

13:38 - Çevre-Hayat

Meslekte 59 yılı geride bırakan yorgancı, yetiştirecek çırak bulamıyor

13:28 - Çevre-Hayat

Yeşilay'ın desteğiyle 25 yıldır kullandığı sigarayı bıraktı

13:12 - Çevre-Hayat

Trabzon'daki Canikdere Şelalesi turistlerin uğrak yeri oldu

13:02 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bursa kestane şekeri ve İpsala pirinci Avrupa Birliği'nde tescil yolunda

14:48 - Ekonomi

Doğru tohum tercihi kuraklıkta verim kaybını azaltıyor

14:43 - Ekonomi

Almanya'da doğum oranlarındaki düşüş 2024’te de devam etti

14:37 - Dünya

Güvenlik kaynakları: Türkiye, Süveyda'da sağlanan ateşkeste kilit rol oynadı

14:28 - Gündem

İtalya Başbakanı Meloni, Gazze'de sivilleri vuran İsrail'e tepki gösterdi

14:22 - Dünya