?>

Hataylı depremzede öğretmen çift, öğrencileri sınava hazırlayarak acılarını azaltıyor

Hatay'ın Samandağ ilçesinde öğretmenlik yapan Ercüment ve Hicran Gümüş çifti, depremde yakınlarını kaybetmelerine rağmen bir süre ayrı kaldıkları memleketlerine geri dönerek öğrencilerini sınav yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Hatay

Gümüş çiftinin Samandağ'daki çok sayıda yakını, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündekiler ile 20 Şubat'ta Defne merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremlerde yaşamını yitirdi.

Depremlerin ardından Mersin'e giden öğretmen çift, 8'inci sınıfta olan ve sınavlara hazırlanan öğrencilerini yalnız bırakmamak için ilçeye dönme kararı aldı.

Öğrencilerine ders vermek için konteyner isteyen Gümüş çiftinin bu talebi, hayırseverler tarafından karşılandı. Öğretmen çift, sınıf gibi dizayn edilen konteynerde öğrencilerini Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava hazırlıyor.

"Konteyneri her şeyi düşünerek göndermişler, tahtasına, kalemine kadar"

Ercüment Gümüş, AA muhabirine, Samandağ Şaban Kahil Sürmeli Ortaokulunda fen bilimleri öğretmeni olarak görev yaptığını anlattı.

Önceleri konteynerde 20 civarında olan öğrenci sayısının 80'i aştığını belirten Gümüş, "Çocukları bu ortamdan uzaklaştırmaya, biraz daha motive etmeye çalışıyoruz." dedi.

Gümüş, ders anlatırken üniversite öğrencileri ile henüz atanmamış öğretmenlerin de kendilerine destek verdiğini dile getirdi.

İki çocuk babası olduğunu, onlara eşiyle dönüşümlü baktıklarını belirten Gümüş, şöyle devam etti:

"Bu öğrencilerimiz de bizim çocuklarımız. Onları en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz çünkü sınavları var yani bir gerçek var, hayat devam ediyor. Öğrencilerimizin sayısı arttıkça konteyner ihtiyacımız oluyor. Sağ olsun hayırseverler yine konteyner satın almış, kısa zamanda geleceği söyleniyor. Onun da içini bir özel okul sponsor olarak döşeyecek. Eğer o konteyner de gelirse daha çok öğrenciye yardımcı olacağız. Konteyneri her şeyi düşünerek göndermişler, tahtasına, kalemine kadar. Gerçekten bir sınıf ortamı yarattık. Öğrenciler de kendi içinde kaynaştılar yani depremin acı yüzünü biraz unutturduk öğrencilere."

Gümüş, hayırseverlerin yardımcı kaynak desteğinde de bulunduğunu anlattı.

"Küllerimizden yeniden doğuyoruz"

İngilizce öğretmeni Hicran Gümüş de yaklaşık bir hafta Mersin'de kaldıktan sonra Samandağ'a döndüklerini söyledi.

Gümüş, çocukların ders konusunda mağdur olmaması için harekete geçtiklerini belirterek, "Eşimle gönüllü olarak burada derse girip onları geleceğe hazırlıyoruz. Küllerimizden yeniden doğuyoruz daha doğrusu. Talep o kadar çok ki neredeyse sayımız 100 öğrenciye ulaşacak." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlerin kendilerini yalnız bırakmadığını anlatan Gümüş, "Depremde biz de yakınlarımızı, komşularımızı, sevdiklerimizi kaybettik. Çok eksildik, bölündük, parçalandık. Bir öğrencinin hayatına dokunmak bile bizim için çok önemli bir şey. Biz onların hayatlarına da dokunacağız. İleride onlar da başkalarının hayatlarına dokunacaklar." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milli basketbolcu Cedi Osman'dan depremzede çocuklar için bağış çağrısı

2023-03-06 23:57 - Spor

Şanlıurfa'da depremzede çiftçiler üretime devam ediyor

2023-03-10 11:47 - Ekonomi

Denizli'de depremzedeleri konteyner satma vaadiyle dolandıran 17 zanlı yakalandı

2023-03-10 17:23 - Gündem

Malatya'da Mehmetçik, depremzede kadınlara karanfil verdi

2023-03-08 15:47 - Gündem

Safranbolu'da kadın itfaiyeci erkek meslektaşlarıyla omuz omuza görev yapıyor

2023-03-08 17:37 - Çevre-Hayat

Eskişehir'de izini sürdükleri ata tohumlarını çoğaltıp çiftçiye dağıtıyorlar

2023-03-06 13:27 - Çevre-Hayat

Bakan Kurum: 5 ilimizde hasar tespit çalışmalarını tamamladık

2023-03-10 19:58 - Gündem

Avrupa'da yaşayan Türklerden Hatay'da depremzedeler için 100 konteynerlik yaşam alanı

2023-03-10 21:02 - Çevre-Hayat

Dünyanın önde gelen çadır tedarikçilerinden Pakistan, Türkiye'ye 100 bin çadır üretiyor

2023-03-11 12:27 - Dünya

Fraport TAV Antalyaspor sahasında farklı kazandı

2023-03-11 18:23 - Spor

İlgili Haberler

Sinop’ta anne ayı ve iki yavrusunun dut yedikleri anlar kameralara yansıdı

16:33 - Çevre-Hayat

Depremzede zanaatkar tarihi külliyede açtığı atölyede mesleğini sürdürüyor

16:08 - Çevre-Hayat

Ağrı'da çocuklar yüzmeyi üniversitenin yarı olimpik havuzunda öğreniyor

15:38 - Çevre-Hayat

Yabancı öğrenciler Türkçeyi eğlenceli etkinliklerle öğreniyor

13:33 - Çevre-Hayat

Dalgıçlar Van Gölü'nün derinliklerindeki mikrobiyalitleri görüntüledi

13:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bursa'da kontrolden çıkan motosikletin otomobile çarptığı anlar güvenlik kamerasında

18:37 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Karadağ İslam Birliği Başkanı Fejzic'i kabul etti

18:18 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Ürdünlü mevkidaşı Safedi ile telefonda görüştü

17:23 - Siyaset

Uluslararası 26 ortak, işgal altındaki Filistin topraklarına ilişkin ortak açıklama yaptı

17:17 - Dünya

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 8 zanlıya tutuklama talebi

17:14 - Gündem