Hastane duvarları gönüllü gençlerin fırçasıyla renklendi

Van'ın Gevaş ilçesinde Gençlik Merkezi gönüllüleri, devlet hastanesi duvarlarını hastaların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayacak resimlerle süsledi.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Van
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi gönüllüsü 20 genç, ilçede hizmete yeni açılan Gevaş Devlet Hastanesi binasının duvarlarını güzelleştirmek amacıyla çalışma başlattı.
????
Boya ve fırçalarını alarak hastaneye gelen gençler, çocuk servisinin bulunduğu alanlara sevilen çizgi film karakterleri ve masal kahramanlarını, kadın hastalıkları ve doğum bölümü ile diğer polikliniklerin koridorlarına ise hastaların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayacak resimler çizdi.

Yaklaşık bir ay süren çalışmayla hastane duvarlarını renklendiren gençler, yürüttükleri sosyal sorumluluk çalışmasıyla hasta ve yakınlarını sevindirdi.

"Önceliği çocuk servisine verdik"

Gevaş Gençlik Merkezi Müdürü Kadir Ergenç, gönüllülerle hastane ve okullarda etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Hastaneyi güzelleştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Ergenç, şunları kaydetti:
"Hastanemiz yeni yapıldı, biz de katkı sunmak istedik. 20 kişilik gönüllü ekibimizle hastaları ve çocukları mutlu etmek için hastane duvarlarını çizgi film ve masal karakteriyle süsledik. Gönüllülerimizle birçok etkinlik düzenledik ve düzenlemeye devam edeceğiz. Hasta ziyaretleri yaptık, hasta çocuklara oyuncaklar hediye ettik. Çocuklarımızın yüzünün gülmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hasta ve hasta yakınları mutlu olunca biz daha çok mutlu oluyoruz. Bu durum bizi çalışmaya çok teşvik ediyor."

Gençlik lideri Necat Kaçmaz ise "Resim atölyemizde eğitim alan gençlerimiz güzel bir farkındalık çalışmasına imza attı. Yapımı yeni tamamlanan hastanemizde çizim ve boyama çalışması gerçekleştirdik. Önceliği çocuk servisine verdik. Çocuklar korktukları için hastaneye gelmek istemiyorlar. Biz de bu durumun önüne geçmeye çalıştık. Çizdiğimiz resimlerle çocukların moral ve motivasyonunu yüksek tutmayı amaçladık." diye konuştu.

Hastane duvarlarını çocuklar için renklendirdiklerini dile getiren gönüllü resim öğretmeni Yunus Kaplan da "Çocukların hastane korkularını yenmesi ve biraz daha rahat hissetmeleri için çizimler yaptık. Arkadaşlarla eğlenerek bu işi tamamladık. İnşallah daha güzel işler yapacağız." dedi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları yükseldi

2025-05-29 18:23 - Ekonomi

Rusya KGT Başkanı H. Enes Karahan’dan Moskova’da Vietnam taziyesi

2025-05-24 19:21 - Özel Haber

ASEAN'dan Myanmar krizi için barışçıl çözümde kararlılık mesajı

2025-05-27 18:13 - Dünya

Bakan Kurum yeniden imar edilen Mardin'in Nusaybin ilçesinin görüntülerini paylaştı

2025-05-28 10:13 - Siyaset

Şahika Ercümen müsilaja dikkati çekmek için Marmara'ya umut dalışı yaptı

2025-05-28 11:38 - Spor

Türkiye, Almanya'daki Solingen faciasında hayatını kaybedenleri andı

2025-05-29 11:57 - Gündem

Hayvancılık merkezlerinden Şanlıurfa'da Kurban Bayramı öncesi hareketlilik yaşanıyor

2025-05-25 11:28 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Marmaris'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2025-05-27 17:22 - Gündem

En Fazla Ne Kadar Kredi Çekebilirim? Taşıt, Konut ve İhtiyaç

2025-05-29 18:12 - İnsan-Hayat

İsrail son bir haftada Gazze'de 10 hastane ve kliniği hedef aldı

2025-05-25 07:27 - Dünya

İlgili Haberler

Dalgıç çiftten deniz altındaki kirliliğe gönüllü müdahale

01:22 - Çevre-Hayat

Suluin Mağarası'nda 117 metre derinliğe ulaşılıp dalgıçlar için kılavuz hat çekildi

01:07 - Çevre-Hayat

Bitlis ve Muş’ta, Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü etkinlikleri düzenlendi

23:53 - Çevre-Hayat

Medeniyetler şehrinin bunaltan sıcaklarında 'dam palas' keyfi yaşanıyor

12:13 - Çevre-Hayat

Palamut tezgahlara gelmeye başladı, bilim insanlarından 'sürdürülebilirlik' uyarısı

12:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Umman açıklarında petrol tankeri vuruldu

06:58 - Dünya

Kayseri'de yolcu otobüsü ile yakıt taşıyan tankerin çarpıştığı kazada 35 kişi yaralandı

06:37 - Gündem

Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel, ABD ile diyaloğun "tıkanmış durumda" olduğunu söyledi

03:23 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, ülkesinin yeniden imar ve inşa sürecine girdiğini söyledi

02:33 - Dünya

Kolombiya Cumhurbaşkanı De la Espriella: Deprem bölgeleri yeniden inşa edilecek

02:27 - Dünya