'Hastalık, kar, kış demeden bekledik, beklemeye de devam edeceğiz'

Oturma eylemini sürdüren Süleyman Çetinkaya'nın ablası Zekiye Bozdağ, kardeşinin 30 Ağustos 2019'da HDP'liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını ve yaklaşık bir yıldır kardeşinden haber alamadıklarını söyledi.

Gündem - 6 yıl önce

Diyarbakir
Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.
Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 350. gününe girdi.
Oturma eylemini sürdüren Süleyman Çetinkaya'nın ablası Zekiye Bozdağ, kardeşinin 30 Ağustos 2019'da HDP'liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını ve yaklaşık bir yıldır kardeşinden haber alamadıklarını söyledi.
Çocukları kandırdıklarını kaydeden Bozdağ, "Bu çocuklardan ne istiyorsunuz? Neden kendi çocuklarınızı göndermiyorsunuz, yoksul ailelerin çocuklarından ne istiyorsunuz?" dedi.
Eylemlerinin 3 Eylül'de birinci yılına gireceğini belirten Bozdağ, "Sonuna kadar eylemi sürdüreceğiz. Hastalık, kar, kış demeden bekledik, beklemeye de devam edeceğiz. Bütün çocuklara ve kardeşime sesleniyorum, bizi duyuyorsanız, görüyorsanız, korkmayın, kaçın gelin." diye konuştu.
Sur ilçesinden 5 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Özkan için oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydın da 350 gündür HDP İl Başkanlığı önünde olduklarını ve 5 yıldır da oğlundan haber alamadığını belirtti.
Eylemlerinde kararlı olduklarını aktaran Aydın, artık örgüte katılımın olmadığını, bundan dolayı da HDP ve PKK'nın, eylemlerinden rahatsız olduğunu aktardı.
HDP milletvekillerine de seslenen Aydın, şöyle devam etti:
"HDP milletvekilleri yeri geldiğinde diyorlar ki, 'anneler bizim en hassas noktamızdır'. Peki anneler en hassas noktanız ise bu annelerin feryadını kapınızda neden duymuyorsunuz? Sizde hiç mi vicdan yok? Anneler kapınızda feryat ediyor. Gelin bu annelere destek verin."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dışişleri Bakanlığından Ermenistan makamlarının Sevr açıklamalarına tepki

2020-08-11 01:02 - Gündem

Lübnan'daki gösterilerde 42 kişi yaralandı

2020-08-12 03:52 - Dünya

'Hastalık, kar, kış demeden bekledik, beklemeye de devam edeceğiz'

2020-08-17 19:32 - Gündem

Lübnan Cumhurbaşkanlığı, Yüksek Savunma Konseyi'ni amonyum nitrat hakkında uyardığını duyurdu

2020-08-13 02:27 - Dünya

IMF'den ABD ekonomisine ilişkin değerlendirme

2020-08-11 10:42 - Dünya

İsrail Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini düşürdü

2020-08-13 03:02 - Dünya

Vakıflar Genel Müdürlüğünden 'Galata Kulesi' açıklaması

2020-08-13 03:22 - Gündem

Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova'dan ilginç öneri: Bu fotoğrafıma bir şarkı bulun!

2020-08-15 07:32 - Magazin

Max Gradel, Demir Grup Sivasspor'da

2020-08-16 16:59 - Spor

Morhipo.com, istegelsin'le iş birliğini büyüttü

2020-08-11 13:49 - Genel

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerin

23:37 - Gündem

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Giresun'da denizde hortum oluştu

21:37 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de mahkeme, Trump'ın düşük değerli gönderilerde tarife muafiyetini kaldırma yetkisini

23:47 - Dünya

BM: Lübnan'da İsrail ordusunun tek taraflı ihlalleri ve saldırıları devam ediyor

23:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerin

23:37 - Gündem

CENTCOM, ilk çok uluslu "tek yönlü saldırı İHA'larından oluşan görev gücünün kurulacağını&

23:32 - Dünya

Apple, ABD'nin Houston kentinde üretim merkezi açtı

23:17 - Ekonomi