?>

Haremi Şerif ve Mescid-i Nebevi'de Teravih Namazı Kovid-19/ koronavirüs sebebiyle cemaatsiz kılınacak

Kkoronavirüs nedeniyle ramazan ayında Mekke'deki Haremi Şerif ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'de teravihin cemaatsiz kılınacağı bildirildi.

İslam-Hayat - Rebiülahir 1447 - 5 yıl önce

Suudi Arabistan

KORONAVİRÜS HABERLERİ

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı ve Kabe İmamı Şeyh Dr. Abdurrahman es-Sudeys, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ramazan ayında Mekke'deki Haremi Şerif ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'de (Haremeyn-i Şerifeyn) teravihin cemaatsiz kılınacağını açıkladı.

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Başkanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Sudeys, iki mescidde teravih ve teheccüd namazlarının cemaatsiz kılınmasına ve itikafa girilmemesine karar verildiğini ifade etti.

Ukaz Gazetesi'nin haberinde de "teravih namazının, sadece Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Başkanlığı memurları ile dezenfeksiyon yapan kişilerin katılımıyla kılınacağı, kunut duasında da salgının sona ermesi için Allah'a yalvarılacağı" bilgisi yer aldı.

Suudi Arabistan merkezli Sebk (Sabq) Gazetesi'nin internet sayfasında yer alan haberde ise Sudeys'in, "teravih namazının sadece 10 rekat kılınacağı" şeklindeki ifadesine yer verildi.

Suudi Arabistan Başmüftüsü Abdülaziz Al eş-Şeyh, 17 Nisan'da Kovid-19 salgını nedeniyle ramazan ayında teravih ve bayram namazının evlerde kılınacağını duyurmuştu.

Suudi Arabistan'da, Kovid-19 nedeniyle camilerde cuma namazları ve cemaat halinde namaz kılınması askıya alınmış, ayrıca camilerde ramazan ayında itikafa girilmemesi ve iftar yapılmaması, su sebillerinin yanında kullanılmış bardak bırakılmaması, yiyecek ve hurma bulundurulmamasına karar verilmişti.

Bahreyn'de sınırlı sayıda kişiyle teravih namazı kılınacak

Bahreyn Vakıflar Bakanlığı da başkent Manama'daki El-Fatih Camisi'nde sınırlı sayıdaki cemaatle yatsı ve teravih namazlarının kılınmasına karar verildiğini duyurdu.

Bu kararla birlikte Bahreyn, teravih namazı kılınmasına karar veren ilk Arap ve Körfez ülkesi olmuş oldu.

Bahreyn'de, 23 Mart'ta Kovid-19 önlemleri kapsamında, cuma ve cemaatle kılınan namazlar askıya alınmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Alacakaptanlar’ın Uğur’u -Ulvi Alacakaptan yazdı...-

2020-04-15 08:31 - En Son Yazılar

Limak İnşaat'ın Kuveyt'teki projeleri devam ediyor

2020-04-15 14:15 - Genel

Aksaraylı çiftçiler Kovid-19'a rağmen ekimi sürdürüyor

2020-04-16 17:47 - Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: En önemli davranışımız sabır, metanet ve umut olacak

2020-04-18 16:02 - Gündem

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Koronavirüs süreci sona erinceye kadar parlamento açık olmalı

2020-04-15 18:52 - Siyaset

Yerli dezenfektan BOREL'in satışına yarın başlanacak

2020-04-15 19:09 - Ekonomi

Konut Fiyat Endeksi şubat ayında arttı

2020-04-16 18:37 - Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı

2020-04-21 01:53 - Genel

Almanya'daki 580 Türk vatandaşı Türkiye'ye getirildi

2020-04-21 02:42 - Gündem

Koronavirüs mücadelesinde sağlıkçıların 'göz yaşartan' dayanışması

2020-04-14 15:32 - Sağlık

İlgili Haberler

ABD’de yaşayan Türklerin cenaze hizmetlerini kolaylaştırmak amacıyla fon kuruldu

23:52 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Türkiye'de 1,6 milyondan fazla kişi hac kaydını yeniledi

11:27 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

'Ahi Sancağı' 7 ay süren hassas çalışmayla cama işlendi

15:33 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

11. Dünya Helal Zirvesi 26-29 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek

10:47 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Hac kayıt güncelleme işlemleri 30 Eylül'e kadar uzatıldı

14:32 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Günün Manşetleri

Zelenskiy: "Ruslar 500'e yakın İHA ve 50'den fazla füze ile saldırı düzenledi"

14:08 - Dünya

Putin, Kiev'e Tomahawk füzelerinin verilmesi halinde ABD ile ilişkilerin bozulacağını söyledi

14:02 - Dünya

Otomotiv endüstrisinin eylül ihracatı 3,6 milyar doları aştı

13:58 - Ekonomi

Trabzonspor'un efsane futbolcuları, Emir Yuşa için sahaya çıkacak

13:52 - Spor

Nepal'de şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a çıktı

13:38 - Dünya