?>

Hamza Dağ'dan Çolpan Işın Taner'in skandal paylaşımına tepki

Kendisini 'yaşam koçu' olarak tanımlayan Çolpan Işın Taner isimli kadının çocuk istismarı üzerine sosyal medyada yazdığı tepki çeken sözlere bir tepki de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'dan geldi.

Gündem - 6 yıl önce

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, kendisini yaşam koçu olarak tanımlayan Çolpan Işın Taner isimli kadının çocuk istismarı üzerine sosyal medyada yazdığı “Yılanın başı küçükken ezilmelidir. O çocuğun ailesi AK Parti'nin yemlediklerinden ise ve bir gün ortalıkta gezinip bilinçsizce AK Parti'yi destekleyenlerden biri olacaksa bugün bunu yaşamış olması daha iyidir” sözlerine tepki gösterdi.

“Elim bir hadise, adli bir olay” Dağ yaptığı açıklamada, “Eğitim almış bir kişinin, bir paylaşım yapması siyasetçilerin gündemi olacak bir mevzu değil. Birçok kimse birçok yerde hem sosyal medya üzerinden hem de başka mecralarda birçok şey söylüyor ama gerçekten elim bir hadise, adli bir olay. Bu olay üzerinden yapılan yoruma baktığımızda bu olaya siyasi bir anlam yüklemek ve bir zihin arka planını ortaya koymak; burada son dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin belki de kazanmış olduğu bir-iki belediye ile birlikte ortaya çıkan zihnin, zihin arka planının dışa vurumunu çok fazla görmeye başladık. Bu nefret söylemini, bu ötekileştirme söylemini bizim nesil fazlasıyla yaşamıştı. Bizim nesil, 28 Şubat ve sonrasında vesayetin bu ülkeden kaldırılması sürecine kadar, sadece 28 Şubat-AK Parti öncesi değil, AK Parti iktidarının ilk dönemlerinde de, özellikle vesayetin devam ettiği 2008-2009 yıllarına kadar bu zihniyet, medya aracılığı ile değişik mecralarda bu fikirlerini hep ortaya koydu ve bunları biz fazlasıyla gördük. Vesayetin ortadan kalkmasıyla birlikte açıkçası bu tarzdaki söylemleri daha çok takiyeye bırakmışlardı. Takiye şeklinde hareket tarzı belirlemişti. Cumhuriyet Halk Partisi, kampanya döneminde hem göstermiş olduğu adaylar, hem de ortaya koymuş olduğu tablo açısından bu takiyeyi fazlasıyla göstermişti” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şalvarlı hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı

2019-05-02 13:29 - Asayiş

Çavuşoğlu IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü

2019-04-29 17:31 - Genel

Minik muhtar adayı Çağatay, Vali Masatlı’yı ziyaret etti

2019-04-26 20:17 - Gündem

Josef Sural'ın forması emekliye ayrıldı

2019-04-30 23:45 - Spor

Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu start alacak

2019-05-01 20:17 - Spor

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Kurtulduk

2019-05-01 11:49 - Dünya

FETÖ’nün sözde Trabzon il imamının eşi: 'Eşimden boşanmaya razıyım'

2019-04-30 22:52 - Asayiş

Anadolu Otoyolu'nda bakım çalışması başladı

2019-04-30 16:52 - Genel

Adanalı vatandaştan örnek davranış

2019-05-02 15:32 - Asayiş

Yüzüne hasta maskesi taktı, 5 bin TL çaldı

2019-05-02 16:11 - Asayiş

İlgili Haberler

Türk askeri, Kosova’nın Sırbistan sınırında devriye faaliyetlerini sürdürüyor

21:52 - Gündem

Diyarbakır'da 13 katlı binada çıkan yangında 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti

20:58 - Gündem

Diyarbakır'da 13 katlı binada çıkan yangın kontrol altına alındı

20:48 - Gündem

Diyarbakır'da bir binada çıkan yangına müdahale ediliyor

20:02 - Gündem

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ile 25 sanık hakkında dava açıldı

17:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Türk askeri, Kosova’nın Sırbistan sınırında devriye faaliyetlerini sürdürüyor

21:52 - Gündem

Özbekistan, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı

21:47 - Spor

İtalya Başbakanı Meloni: İsrail'in tepkisi kabul edilemez boyutlara ulaştı

21:42 - Dünya

Elon Musk: Ben olmasaydım Trump seçimi kaybederdi

21:37 - Dünya

Diyarbakır'da 13 katlı binada çıkan yangında 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti

20:58 - Gündem