?>

Hamas: İsrail, Gazze bombardımanı ve Kudüs'teki müdahaleleri ile gerginliği tırmandırıyor

Hamas Hareketi, Gazze'ye düzenlediği saldırı ve Kudüs'te Filistinlilere yönelik müdahalesiyle İsrail'in gerginliği tırmandırdığını belirtti.

Dünya - 4 yıl önce

Gazze

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, İsrail'in Gazze saldırısı ve Kudüs'te Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Berhum açıklamasında, "İsrail'in gerginliği tırmandırarak Gazze'de Hamas mevkilerini bombalaması, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da işlediği suç ve ihlaller Filistin halkına yönelik düşmanca siyasetinin bir parçasıdır." ifadelerini kullandı.

İsrail'in ihlalleri ve işlediği suçların Filistin halkını Kudüs, Mescid-i Aksa ve haklarını savunmak için ettiği mücadele ve direnişten caydıramayacağını kaydeden Berhum, Filistin direnişinin İsrail'e verdiği cevabının vatani bir görev olduğunu dile getirdi.

Berhum, İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini "kışkırtıcı ırkçı eylemler" olarak niteleyerek söz konusu eylemlerden İsrail'in sorumlu olduğunu ifade etti.

Berhum ayrıca, Arap Birliği ülkeleri, İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam toplumlarını Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın korunmasındaki sorumluluklarını yerine getirmeye ve İsrail saldırganlığının durdurulması için hızla gerekli tedbirleri almaya çağırdı.

İsrail ordusu gece yaptığı açıklamada, Hamas'a ait füze rampaları, yeraltı tünelleri ve bazı hedeflerin savaş uçakları ve tanklarla vurulduğunu açıklamıştı.

İsrail ordusunun bu sabah yaptığı açıklamada ise, Gazze'den İsrail tarafına gece boyunca 36 roket ateşlendiğini bunların 6'sının demir kubbe hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini duyurmuştu.

Açıklamada, söz konusu roket saldırılarında ölü ya da yaralı bilgisine yer verilmezken bazı tarım alanlarının ve bir deponun zarar gördüğü belirtilmişti.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, İsrail polisinin 22 Nisan'da Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesi çevresindeki müdahalesinde 105, dün ise 20 Filistinlinin yaralandığını duyurmuştu.

Mescid-i Aksa'da kılınan teravih namazı sonrasında Doğu Kudüs’te bulunan Eski Şehir’in Şam Kapısı ve çevresinde Filistinliler ve İsrail askerleri arasındaki arbede günlerdir devam ediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB, Batı Balkanlar'a 651 bin doz Kovid-19 aşısı gönderecek

2021-04-20 16:01 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından 23 Nisan'a özel sergi

2021-04-21 19:31 - Gündem

Trabzonspor son 8 maçtan 9 puan çıkardı

2021-04-22 15:06 - Spor

Rüyasında görerek 'Başkan Dedeciğim' hitabıyla mektup yazan çocuk, Erdoğan'ın iftar konuğu oldu

2021-04-24 14:56 - Çevre-Hayat

Arjantin'de Kovid-19 nedeniyle bir günde 537 kişi öldü

2021-04-23 09:41 - Dünya

Türkiye'nin kuzey kesimlerinde bugün sağanak bekleniyor

2021-04-19 12:01 - Gündem

Bakanlar Varank ve Akar'dan Kayseri'ye aşı çıkarması

2021-04-22 12:56 - Gündem

Borsa haftaya yükselişle başladı

2021-04-19 13:48 - Ekonomi

Diyarbakır'daki Sakız Dağı'nda açan ters laleler görsel şölen sundu

2021-04-18 01:48 - Günün Fotoğrafı

Bulgaristan’da GERB partisi kabineyi kuramadı

2021-04-23 16:06 - Dünya

İlgili Haberler

ABD'de yargıç, Trump yönetiminin VOA'da çalışan yüzlerce kişiyi işten çıkarma planını askı

10:58 - Dünya

Netanyahu, Trump'ın planına göre İsrail'in Gazze'de işgalinin süreceğini savundu

10:23 - Dünya

Küresel Sumud Filosu Gazze'de 'müdahale hattı'na yaklaşıyor

09:53 - Dünya

Endonezya'da okul binasının çökmesi sonucu 1 kişi öldü, 102 kişi yaralandı

08:38 - Dünya

KKTC'nin seçmen sayısı 218 bin 313 oldu

01:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Kocaelispor, Süper Lig'de istediği sonuçları alamadı

11:03 - Spor

ABD'de yargıç, Trump yönetiminin VOA'da çalışan yüzlerce kişiyi işten çıkarma planını askı

10:58 - Dünya

Enerji ithalatı faturası ağustosta yıllık bazda yüzde 8,9 azaldı

10:42 - Ekonomi

"Güllü" adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut'un ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor

10:37 - Gündem

Türkiye'nin ihracatı ağustosta 21 milyar 729 milyon dolar oldu

10:33 - Ekonomi