?>

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasında 5'inci tur

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının beşinci turunda, Gazze'deki 3 İsrailli erkek esir Uluslararası Kızılhaç ekiplerine teslim edildi.

Dünya - 6 ay önce

Kudüs

Esir takasının beşinci turunda, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli erkek esirler Eli Sharabi, Or Levy ve Ohad Ben Ami, Deyr el-Belah kentinde Kızılhaç ekiplerine teslim edildi.

Esirlerden Ohad Ben Ami'nin Almanya-İsrail çifte vatandaşı olduğu biliniyordu.

08.02.2025

Serbest bırakılan 3 İsrailli esire karşılık, 183 Filistinli esir bugün serbest bırakılacak. Söz konusu 183 Filistinli esirin 18'i müebbet, 54'ü ağır hapis cezasına çarptırılmış kişiler ile 111'i de 7 Ekim 2023'ten sonra Gazze Şeridi'nden alıkonulan kişilerden oluşuyor.

Fotoğraf: Ashraf Amra/AA

Kassam Tugaylarından, ABD Başkanı Trump'a yanıt

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, takas anlaşmasının beşinci turunda İsrailli esirlerin teslim edileceği platformun üzerine "Biz tufanız. Savaşın ertesi günü biziz." yazılı büyük bir pankart astı.

Arapça, İbranice ve İngilizce olmak üzere üç dilde yazılan ifadeyle ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri zorla yerinden etme ve savaş sonrası Gazze'de nasıl bir yönetim olacağına ilişkin "Gazze, çatışmalar sona erdiğinde İsrail tarafından ABD'ye teslim edilecek." ifadelerine yanıt verildi.

Yerel basında, Kassam Tugaylarının esirleri İsrail saldırılarından görece daha az hasar görmüş Deyr el-Belah kentinde teslim etmesinin de Trump'ın Gazze'nin "tamamen yıkılmış" ve "yaşanılamaz" bir yer olduğu ifadelerine karşı bir mesaj taşıdığı yorumu yapıldı.

İsrail basınına göre 183 Filistinlinin salıverilme işlemlerine başlandı

İsrail basını, Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının beşinci turunda 183 Filistinlinin serbest bırakılma işlemlerine başlandığını duyurdu.

Yediot Ahronot gazetesi, İsrail hapishane yönetiminin, serbest bırakılacakların işlemlerine başladığını ve esirlerin otobüslere bindirildiğini aktardı.

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes ve esir takası anlaşması

Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkes ve esir takası anlaşması 19 Ocak Pazar günü TSİ 12.15'te yürürlüğe girmişti.

Esir takasının ilk dört turunda, İsrail hapishanelerindeki 583 Filistinli esir ile Gazze’deki 13 İsrailli ve 5 Taylandlı esir serbest bırakılmıştı.

Üç aşamadan oluşacak ateşkes anlaşmasına göre, 42 günlük birinci aşamada, 1900'ün üzerinde Filistinli ve 33 İsraillinin serbest bırakılması bekleniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Deniz biyoloğu Prof. Dr. Taşkın, Marmara'da görülmeye başlanan müsilajı değerlendirdi:

2025-02-07 13:52 - Gündem

Eyüpspor, Trabzonspor'dan Umut Bozok'u kadrosuna kattı

2025-02-03 15:12 - Spor

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde yarın Real Madrid'i ağırlayacak

2025-02-05 17:30 - Spor

Bakan Göktaş: 43 bin 921 gencimiz Aile ve Gençlik Fonu'na başvurdu

2025-02-01 15:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizi süratle depreme dayanıklı hale getirmek dışında bir seçeneğimiz bulunmuyor

2025-02-03 20:02 - Siyaset

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: Türkiye'yle ortak bir çıkarımız var, o da artık bölgede kalıcı barışın yerleşmesi

2025-02-05 21:13 - Siyaset

Barış Pınarı bölgesinde 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

2025-02-05 11:02 - Gündem

Galatasaray ile Adana Demirspor 42. randevuda

2025-02-08 10:02 - Spor

Samsunspor, Süper Lig'de yarın Hatayspor'u konuk edecek

2025-02-06 09:53 - Spor

ABD'de helikopterle uçağın çarpıştığı kazanın ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

2025-02-04 08:47 - Dünya

İlgili Haberler

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle son bir haftada 264 kişi öldü

20:03 - Dünya

ABD temsilcisi Witkoff'un İsrailli esir aileleriyle görüşmesinde çelişkili ifadeler kullandığı öne sürüldü

16:42 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları İsveç'te protesto edildi

18:08 - Dünya

AB Komisyonu uçak yolculuklarında sıvı miktarı sınırının kaldırılmasının yolunu açtı

16:48 - Dünya

Ukrayna: Rusya'da bir dizi önemli tesise saldırılar düzenlendi

16:43 - Dünya

Günün Manşetleri

DMM'den "400 akademisyenin usulsüz şekilde atandığı" iddiasına ilişkin açıklama

20:18 - Gündem

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle son bir haftada 264 kişi öldü

20:03 - Dünya

Ticaret Bakanı Bolat: İhracata 7 aylık veriler itibarıyla baktığımızda da yüzde 5,2'lik artış var

19:52 - Siyaset

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları İsveç'te protesto edildi

18:08 - Dünya

İçişleri Bakanlığınca Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerini konu alan kısa film hazırlandı

16:53 - Gündem