?>

Hamas: Gazze'de işlerimizi nasıl yürüteceğimiz konusunda dayatmaları kabul etmeyeceğiz

Hamas, Gazze Şeridi'ndeki işlerin nasıl yönetileceğini kendisine empoze eden herhangi bir bölgesel veya uluslararası tarafı kabul etmeyeceğini bildirdi.

Dünya - 8 ay önce

Gazze

Hamas'ın Ulusal İlişkiler Ofisi Başkanı Hüsam Bedran, hareketin Telegram hesabından yayımlanan açıklamasında, "Gazze Şeridi'ndeki işlerimizi nasıl yöneteceğimizi bize empoze eden hiçbir bölgesel veya uluslararası tarafı kabul etmeyeceğiz." ifadesine yer verdi.

Hamas'ın önceliğinin, soykırım savaşında büyük fedakarlıklar yapan Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının yanında yer almak olduğunu belirterek Gazze Şeridi'ndeki halka acil ve insani yardım sağlanmasının gerekliliğini vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atanan Mike Waltz, CNN'e yaptığı açıklamada, Hamas'ın bir daha Gazze Şeridi'ni yönetmeye geri dönmeyeceğini söylemişti.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bin 841'i çocuk, 12 bin 298'i kadın olmak üzere 47 bin 283 Filistinli öldü, 111 bin 472 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

⁠İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes ve esir takası anlaşması

Arabulucu ülkelerden Katar, 15 Ocak'ta İsrail ile Hamas arasında Gazze'de ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Anlaşma, 19 Ocak Pazar günü TSİ 12.15'te yürürlüğe girdi. Üç aşamadan oluşacak ateşkes anlaşmasının ilk 42 gününde, İsrailli 33 esir ve 1900’ün üzerinde Filistinli serbest bırakılacak.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, anlaşmanın birinci aşaması kapsamında 19 Ocak'ta 3 İsrailli kadın esiri Kızılhaç ekibine teslim etti.

Bu kapsamda İsrail hapishanelerinde tutulan 90 Filistinli de saatler sonra işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ofer Askeri Cezaevi'nden serbest bırakıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İtalya Başbakanı Meloni, Trump'ın yemin törenine katılacak

2025-01-18 19:48 - Dünya

Fenerbahçe, Adana'dan 3 puanla dönüp zirveyle farkı 6'ya indirdi

2025-01-19 21:38 - Spor

ABD Başkanı Trump, ikinci başkanlık döneminin ilk yurt içi resmi ziyaretleri için yola çıktı

2025-01-24 19:52 - Dünya

İnsansız deniz aracı OKHAN testleri başarıyla geçti

2025-01-20 15:37 - Teknoloji

Futbol Derbisi 2025: En Çok İlgiyi Hangi Maçlar Çekecek?

2025-01-24 16:21 - İnsan&Hayat

Bakan Yerlikaya'dan sahipsiz köpeklerin saldırısında ölen Eslem Teker'e ilişkin açıklama

2025-01-19 16:13 - Gündem

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer için imza töreni düzenledi

2025-01-19 18:03 - Spor

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı: Şu anda birçok önemli oyuncularla temastayız

2025-01-19 22:53 - Spor

Avustralya Açık'ta son iki yılın şampiyonu Aryna Sabalenka finale kaldı

2025-01-23 14:02 - Spor

İsrailli esir aileleri, Netanyahu'nun ateşkes anlaşmasını sabote etmesinden endişeli

2025-01-19 01:42 - Dünya

İlgili Haberler

Venezuela'da 6,2 büyüklüğünde deprem

02:53 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devleti'ni tanıyan Batılı ülkeleri hedef aldı

01:07 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' sözü, Times Meydanı'ndaki ekranlarda

23:39 - Dünya

ABD ile Türkiye dahil 8 İİT üyesi ülkenin katıldığı Gazze konulu zirvenin ortak bildirisi yayımlandı

23:23 - Dünya

BM Genel Sekreteri Guterres'e göre, küresel ısınmaya karşı yeni temiz enerji planlarına ihtiyaç var

22:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Venezuela'da 6,2 büyüklüğünde deprem

02:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'a geldi

02:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York şehrinden ayrıldı

01:42 - Gündem

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devleti'ni tanıyan Batılı ülkeleri hedef aldı

01:07 - Dünya

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor