?>

Hamas: Gazze ablukasının kırılması yakın!

Hamas yöneticilerinden Halil el-Hayye Mısır, Katar ve BM'nin İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı kırma çabalarının başarıya ulaşmak üzere olduğunu belirtti.

Dünya - 7 yıl önce

GAZZE

Hamas yöneticilerinden Halil el-Hayye, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı kırma çabalarının başarıya ulaşmak üzere olduğunu söyledi.

"Büyük Dönüş Yürüyüşü" kapsamında Gazze'nin doğusunda düzenlenen barışçıl gösterilere katılan Hayye, burada yaptığı konuşmada, "Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler'in (BM) Gazze'deki ablukayı kırmaya yönelik çabalarının başarıya ulaşması yakın." dedi.

Bugün 32'inci haftasına giren Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün iki hedef için başlatıldığına işaret eden Hayye, bunlardan ilkinin özellikle mültecilerin dönüş hakkının da içinde bulunduğu tasfiye edilme aşamasındaki ulusal davayı yeniden canlandırmak, ikincisinin ise İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı kırmak olduğunu ifade etti.

Hayye ayrıca İsrail yönetimine, "Yürüyüşler devam eder ve ablukanın kaldırılması gecikirse yazın görmediklerinizi kışın göreceksiniz." diye seslendi.

"Hamas, Gazze ablukasının hafifletilmesi ve giderek kaldırılması konusunda söz aldı"

Öte yandan Hamas yöneticilerinden İsmail Rıdvan ise Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamındaki gösterilerde bazı taktiksel değişiklikler olduğunu söyledi.

Gösterilerin düşük yoğunluklu şekilde devam etmesini "taktiksel değişiklik" olarak açıklayan Rıdvan, Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün hedefine ulaşana kadar devam edeceğini vurguladı.

AA muhabirine konuşan Rıdvan, "Hamas, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın hafifletilmesi ve giderek tamamen kaldırılması konusunda söz aldı." dedi.

Rıdvan bu konuda ayrıntı vermezken, Filistinli bir kaynak dün AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail ile Filistinli gruplar arasında yürütülen ara buluculuk çalışmalarında yer alan Mısır istihbaratının ateşkes müzakerelerinde somut ilerleme kaydettiğini" ileri sürmüştü.

Mısır, Katar ve BM bir süredir Filistinli gruplar ile İsrail arasında "Gazze'deki gösterilerin durdurulması karşılığında bölgeye uygulanan ablukanın hafifletilmesine dayanan bir ateşkes sağlanması" için görüşmeler yürütüyor.

Muhabir: Said İbicioğlu

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Perde kavgasında dehşeti yaşamışlardı! Damat takım elbisesiyle aylar sonra...

2018-10-30 17:02 - Asayiş

Bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 4,2 trilyon lira oldu

2018-10-30 20:32 - Ekonomi

Diyarbakır’ın 3 ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

2018-10-30 01:32 - Asayiş

Tarihi açılışa çok sayıda devlet başkanı katılacak

2018-10-28 21:37 - Gündem

'Festivalleri görmezden gelmek sinema sektörüne kötülüktür'

2018-11-02 03:02 - Kültür Sanat

'Türkiye bu sene 170 milyar dolar ihracata gidiyor'

2018-11-01 04:02 - Ekonomi

Messi ve Ronaldo'suz 'El Clasico' heyecanı

2018-10-27 14:32 - Spor

Başakşehir, tek golle zirveye

2018-10-27 22:02 - Spor

Otomobili cesedinden 3 ay sonra sulama kanalında bulundu

2018-10-29 20:32 - Asayiş

"Maça iyi hazırlanmadık"

2018-10-29 02:02 - Spor

İlgili Haberler

İsrail ordusu Hamas'ın yardımları "sistematik olarak çaldığına" dair kanıt bulamadı

16:13 - Dünya

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisi kritik noktaya ulaştı

16:07 - Dünya

İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor

15:32 - Dünya

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisi kritik noktaya yaklaşıyor

15:02 - Dünya

İtalya Başbakanı Meloni, Filistin Devletini tanımanın "zamanının gelmediği" görüşünde

14:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Mühendis Tek-Sen Konfederasyonu kuruldu

16:38 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul'da Balkan ülkelerinden mevkidaşlarıyla görüştü

16:28 - Gündem

İsrail ordusu Hamas'ın yardımları "sistematik olarak çaldığına" dair kanıt bulamadı

16:13 - Dünya

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisi kritik noktaya ulaştı

16:07 - Dünya

İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor

15:32 - Dünya