?>

Halkbank'ın destek paketi kadın girişimciye can suyu oldu

Eskişehir'de yaşayan araç tamirhanesi sahibi kadın girişimci Yasemin Döner, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında Halkbank tarafından sağlanan esnaf destek paketi ile Kovid-19 salgınına karşı rahat nefes aldı.

Ekonomi - 6 yıl önce

ESKİŞEHİR 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesinin amaçlandığı Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında Halkbank'ın sunduğu paket, küçük işletmelere üretimlerini sürdürme imkanı veriyor.

Halkbank, işverenden çalışana, esnaftan emekliye birçok kesim için düzenlemeler içeren Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında esnaf ve sanatkarlar için "Esnaf Destek Paketi", "İşletme Kredisi" ve "Paraf Esnaf Kart" paketlerini hayata geçirdi.

Söz konusu paketler, yeni tip koronavirüs salgınına rağmen üretimin sürdürülmesinde önemli rol oynarken, Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren işletmenin sahibi evli ve iki çocuk annesi 47 yaşındaki Yasemin Döner ise bu destek kapsamında aldığı krediyle hizmetine devam ediyor.

"İşçi çıkartmak istemedim"

Yasemin Döner, yaptığı açıklamada, eşi Burak Döner ile birlikte çalıştığı iş yerinde muhasebe işlerini üstlendiği söyledi.

İki kızını iş yeri sayesinde büyütüp okuttuğunu ifade eden Döner, şöyle konuştu:

"Koronavirüs salgını nedeniyle devletimizin Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında Halkbank'ın sunduğu Esnaf Destek Paketine başvurdum. Bu başvuruda hiçbir zorlukla karşılaşmadım. Kefil istenmedi, sadece vergi levhası ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaramı istediler. Başvurunun ardından iki gün sonra para hesabıma geçti. Paramı rahatlıkla aldım."

Döner, diğer esnaf arkadaşlarına da destek paketine başvurmaları yönünde telkinlerde bulunduğunu dile getirerek "Halkbank'ın sunduğu Esnaf Destek Paketi işletmemize bir can suyu oldu." dedi.

Devlete ve Halkbank'a teşekkür eden Döner, "3 sigortalı işçim var. İşçi çıkartmak istemedim. Onların maaşlarının ve sigortalarının ödenmesi için destek talebinde bulundum. Elimden geldiğince de ücretsiz izne de onları çıkartmayı düşünmüyorum. Bu paket hem bize hem de işçilerime önemli destek olacak." ifadelerini kullandı.

Döner, ihtiyaç halinde "Paraf Esnaf Kart"a da başvuracağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Koronavirüs tedavisi gören Gümüşdağ'dan teşekkür mesajı

2020-04-13 16:52 - Spor

Salda Gölü koronavirüs önlemleri kapsamında ziyarete kapatıldı

2020-04-12 23:37 - Gündem

İspanya'da Kovid-19 kaynaklı ölümlerde sayı 20 bini geçti

2020-04-18 18:22 - Dünya

Sağlık çalışanlarını Kovid-19'dan korumak için 'örnek alma kabini' geliştirdiler

2020-04-12 16:52 - Teknoloji

Beşiktaş'tan Dorukhan Toköz açıklaması

2020-04-16 18:29 - Gündem

11. Gratis Resim Yarışması’nda küçük ressamlar “sağlıklı yaşam“ temasını resmedecek

2020-04-16 14:18 - Genel

DSÖ: Trump'ın, ülkesinin DSÖ'ye sağladığı fonu durdurma kararını esefle karşılıyoruz

2020-04-15 23:41 - Gündem

'Terasta gün batımı' konseriyle komşularına moral oldular

2020-04-16 14:47 - Çevre-Hayat

Ronaldo sosyal medyanın da yıldızı

2020-04-19 15:27 - Spor

Yuri Gagarin: Ey insanoğlu, bu güzelliği yok etmeyelim!

2020-04-13 23:54 - Özel Haber

İlgili Haberler

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi eylülde azaldı

14:23 - Ekonomi

Japonya'nın tahvil piyasasında ekonomik paket endişeleri öne çıkıyor

14:07 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Gıda ve su israfıyla mücadelede güçlü mesajlar vermeye devam edeceğiz

13:52 - Ekonomi

Dağlıoğlu: Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin finans alanında ağırlığını artıracağını öngörüyoruz

13:23 - Ekonomi

Bodrum'da deniz turizminin yeni sezon hazırlıkları başladı

13:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İzmit Körfezi'nden 7 bin 90 metreküp atık ayrıştırıldı

14:57 - Gündem

Çin Başbakanı Li, Afrika ülkesi Zambiya'yı ziyaret ediyor

14:53 - Dünya

Mardin'de zabıta yere çöp atanları artık yaka kamerasıyla tespit edecek

14:47 - Gündem

Diyanet'ten hacı adaylarına 'pasaport geçerlilik süresi' uyarısı

14:43 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

Çatıdan düşen kar ve buz nedeniyle sakat kalan öğrenciye 20 milyon lira tazminat kararı

14:38 - Gündem