Hakkari'de sporcular, asfalt yolda antrenman yaparak kışın yapılacak yarışlara hazırlanıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kayaklı koşu ve biatlon sporcuları, asfalt yolda tekerlekli kayaklarla antrenman yaparak kış sezonunda düzenlenecek ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanıyor.

Spor - 2 saat önce

Son yıllarda kayak branşında başarılı sporcuların yetiştiği ilçede, aralarında millilerin de bulunduğu kayaklı koşu ve biatlon sporcuları, yaz döneminde de hazırlıklarını sürdürüyor.
İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Yürekli köyü yolunda sıcak havaya rağmen haftanın 6 günü çalışan sporcular, trafiğin yoğun olmadığı ve yer yer eğimli bölümlerin bulunduğu güzergahta tekerlekli kayaklarla antrenman yaparak güç depoluyor.
Antrenörleri eşliğinde yaklaşık 2 saat süren çalışmalarda klasik ve serbest stil tekniklerini geliştiren sporcular, kış sezonunda katılacakları yarışmalarda derece elde etmeyi hedefliyor.
Kayaklı koşu antrenörü Şefik Yaşar, yazın genellikle Yürekli köyü yolunda antrenman yaptıklarını söyledi.
İlçede kayaklı koşu ve biatlon branşlarında yaklaşık 100 sporcunun bulunduğunu belirten Yaşar, "Kış sezonunda düzenlenecek yarışmalara hazırlanıyoruz. Sporcularımız arasında altyapıdan yetişenler de bulunuyor. Haftanın 6 günü antrenmanlarımız var. Bir gün klasik, bir gün de serbest stilde antrenmanlar yapıyoruz." dedi.
Yürekli köyü yolunun antrenmanlar için uygun olduğunu dile getiren Yaşar, şunları kaydetti:
“Araç trafiğinin yoğun olmaması nedeniyle burayı tercih ediyoruz. Burası sakin, araçların sık gelmediği bir yol. Kamp eğitim merkezimiz ve pistlerimiz henüz hazır değil. Hazır olduğunda antrenmanlarımızı orada yapacağız. Şu an şartlar bunu gerektiriyor. Biz de çalışmalarımızı aksatmamak için buraya geliyoruz. İlçede milli sporcularımız var. Bazıları Erzurum Olimpik Hazırlık Merkezi'nde eğitim ve sportif faaliyetlerini sürdürüyor.”
Erzurum Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi ve milli sporcu Civan Karaman, yaklaşık 10 yıldır kayak branşıyla ilgilendiğini dile getirdi.
Yüksekova Kayaklı Koşu Takımı sporcusu olduğunu ifade eden Civan, "Altı yıldır milli takımdayım. Yaz hazırlıklarını Yürekli köyünde sürdürüyoruz. Kışın yapılacak ulusal ve uluslararası yarışmalara, dünya şampiyonalarına, Balkan kupalarına ve diğer yarışmalara hazırlanıyoruz. Hedefim bu sene yapılacak Gençler Dünya Şampiyonası'na katılmak, dereceler almak. Onun haricinde yapılacak bütün ulusal yarışmalarda birincilik almayı hedefliyorum." diye konuştu.
Sporculardan Zeynep Turgut ise 4 yıldır bu branşla ilgilendiğini anlatarak, "Burada milli takıma girmek isteyen birçok sporcu var. Benim hedefim olimpiyatlara katılıp Balkan şampiyonalarında derece yapmak. Umarım herkes istediği yerlere gelir. Burada emek gösteren tüm hocalarımıza teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milli cimnastikçi Adem Asil, Avrupa Şampiyonası'nda olmayacak

2026-08-18 20:28 - Spor

Ressam Yüksel Akman'ın "Kurtuluşa Doğru" sergisi İstanbul'da açıldı

2026-08-18 13:27 - Kültür Sanat

Türkiye, FIBA'nın Dünya Kupası Avrupa Elemeleri "güç sıralamasında" zirvede

2026-08-18 16:22 - Spor

FIBA Kadınlar 16 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye çeyrek finale yükseldi

2026-08-18 17:33 - Spor

Süper Lig'den 13 takım, PFDK'ye sevk edildi

2026-08-18 18:32 - Spor

Çocuklar TEKNOFEST Mavi Vatan'da "Tekno Muhabir" oldu

2026-08-20 17:08 - Teknoloji

Meta, çocukların ruh sağlığı endişesiyle açılan 'en büyük davalardan' biriyle karşı karşıya

2026-08-17 12:13 - Medya

Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası

2026-08-18 14:23 - Medya

Türkiye Atölyesi Misafir Sanatçı Programı'nın 2027 dönemi başvuruları başladı

2026-08-17 19:33 - Kültür Sanat

Türkiye, TCG Anadolu ile askeri gemide "robotik cerrahi" yapılabilen ilk ülke olmaya hazır

2026-08-21 21:33 - Teknoloji

İlgili Haberler

MultiSport Türkiye'den İzmir'de alışveriş merkezinde koşu etkinliği

13:12 - Spor

Milli para golfçüler, Çekya'daki turnuvada 4 kupa kazandı

12:28 - Spor

Süper Lig kombinelerinin en pahalısı 275 bin, en ucuzu 3 bin lira

12:12 - Spor

Gaziantep FK, Süper Lig'de bu sezonki ilk galibiyetini aldı

12:08 - Spor

Avrupa Ligi Süper Kupa'da mücadele edecek takımlar belli oldu

11:58 - Spor

Günün Manşetleri

İran Merkez Bankası Başkanı, temel ürünler ve ilaç için döviz tedarikinde sorun yaşamadıklarını söyl

14:07 - Dünya

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da orman yangını

13:58 - Dünya

Bulgaristan'da 10 bin dönüm alanı etkileyen yangına müdahale ediliyor

13:52 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Fırat Kalkanı Harekatı" paylaşımı

13:43 - Gündem

TMO, Ordu ve Giresun'da fındık alımlarına başladı

13:38 - Ekonomi