?>

Hakem Halil Umut Meler'in darbedilmesine ilişkin davada istenen cezalar belli oldu

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Gündem - 9 ay önce

Ankara

Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Halil Umut Meler ile tutuksuz sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Şahin Yunus Şahin ve Osman Erkam Can katılmazken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Hakim, esas hakkındaki görüşünü açıklaması için duruşma savcısına söz verdi.

Savcı, olay tarihinde MKE Ankaragücü Futbol Kulübü Başkanı olan sanık Koca'nın, diğer sanıklar Can, Şahin ve Çelikkaya ile birlikte sahaya girerek hakemlerin yanına gittiklerini, Koca'nın Meler'e önce "Seni öldüreceğim" diyerek tehditte bulunduğu ve ardından vurarak yere düşürdüğünü kaydetti.

Diğer sanıkların da yerdeki hakemin çeşitli yerlerine vurarak yaraladıklarını aktaran savcı, sanık Can'ın ise hakem Meler'e tekme atmaya çalıştığını ancak isabet ettiremediğini bildirdi.

Savcı, Meler'in yüzündeki yaralanmanın orta derecede kemik kırığına sebebiyet verdiği ve sanıkların üzerine atılı suçları işlediklerinin sabit olduğunu ifade etti.

Savcı, Koca'nın, "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne, "tehdit" suçundan 6 aydan 2 yıla, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık"tan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapsi veya adli para cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savcı, sanıklar Çelikkaya ve Şahin'in, "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık" suçundan 3'er aydan 1'er yıla kadar hapis veya adli para cezasına çarptırılmaları istedi.

Savcı, sanık Can hakkında ise "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep etti.

Savcı, tüm sanıklar hakkında ayrıca Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18. maddesi uyarınca seyirden men yasağı getirilmesini talep etti.

Sanık avukatları esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istedi.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için avukatlara süre vererek, duruşmayı 11 Kasım'a erteledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adalet Bakanı Tunç: Ceza adalet sisteminin amacı toplumu suçtan korumak

2024-10-10 18:02 - Siyaset

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılında Filistin'e destek gösterileri devam ediyor

2024-10-08 00:03 - Dünya

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığına Hidayet Türkoğlu yeniden seçildi

2024-10-08 16:14 - Spor

İspanya: Barışı koruma operasyonlarına yönelik saldırılar uluslararası insancıl hukukun ihlalidir

2024-10-10 18:27 - Dünya

Diyarbakır Surları'nın bazı burçlarına ziyaretçilerin düşme riskine karşı korkuluk takılıyor

2024-10-10 18:57 - Çevre-Hayat

Milli İstihbarat Akademisinin panelinde 7 Ekim'in ardından bölgedeki ihtimallar tartışıldı

2024-10-08 10:25 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Bakan Göktaş: G20 ülkelerinin Filistin'de yaşanan insani krize kayıtsız kalmayacağına inanıyoru

2024-10-12 10:42 - Siyaset

Meme kanserini atlatan Mine ebe kadınları bilinçlendirmek için hikayesini anlatıyor

2024-10-11 13:22 - Çevre-Hayat

ABD Başkanı Biden'dan ‘Milton’ uyarısı: Yüzyılın kasırgası gibi görünüyor

2024-10-10 00:08 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin devletini tanıma çağrımızı bir kez daha hatırlatıyorum

2024-10-11 14:57 - Siyaset

İlgili Haberler

DMM "Türkiye, İsrail'e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı" iddiasını yalanladı

23:25 - Gündem

Buca ve Ödemiş'teki yangınlar kontrol altına alındı, Hatay Dörtyol'daki yangına müdahale ediliyor

23:52 - Gündem

Bakan Yumaklı: Buca ve Ödemiş'teki yangınlar kontrol altına alındı

22:48 - Gündem

İzmir'in Buca ilçesindeki orman yangınının yayılma anları Bayraktar TB2 kamerasında

22:27 - Gündem

Bakan Yumaklı, yangın söndürme çalışmalarına dair son verileri paylaştı

21:48 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'nin Texas eyaletinde meydana gelen sellerde en az 13 kişi hayatını kaybetti

02:22 - Dünya

ABD Başkanı Trump, "vergi indirimi" tasarısını imzaladı

02:17 - Dünya

Buca ve Ödemiş'teki yangınlar kontrol altına alındı, Hatay Dörtyol'daki yangına müdahale ediliyor

23:52 - Gündem

DMM "Türkiye, İsrail'e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı" iddiasını yalanladı

23:25 - Gündem

Hamas, Gazze'de ateşkes teklifine "olumlu yanıtını" arabuluculara ilettiğini açıkladı

23:23 - Dünya