?>

Haiti'de otomatik silahlarla yakalanan ABD'liler ülkelerine döndü

Yolsuzluğa karşı protestoların düzenlendiği Haiti'de plakasız araçlarda otomatik silahlarla yakalanan ABD vatandaşlarının ülkelerine döndüğü bildirildi.

Dünya - 7 yıl önce

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Haiti'de plakasız araçlarda otomatik silahlarla yakalanan ABD vatandaşlarının Haitili yetkililerle koordinasyon içinde ülkeye döndüğü belirtildi.

Haiti Başbakanı Jean-Henry Ceant'in sözcüsü ise yerel bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, ABD vatandaşlarının ülkeden ayrıldıklarından haberi olmadığını ve adalet bakanından konuyla ilgili derhal açıklama yapmasını beklediğini söyledi.

Hafta sonu başkent Port-au-Prince'de plakasız araçlarda otomatik silahlarla seyahat ederken yakalanan 8 kişi arasında 5 ABD vatandaşının yanı sıra 2'si yabancı uyruklu, biri Haiti vatandaşı 3 kişi bulunuyordu.

Soruşturma altına alınan grubun çarşamba günü mahkemeye çıkarılması planlanıyordu. ABD'ye dönenler arasında yabancı uyruklu 2 kişinin de bulunduğu kaydedildi.

Haiti'de devlet başkanlığına aday olan muhalif siyasetçi ve eski gazeteci Jean Clarens Renois, olayın Haiti hükümetine güveni sarstığını dile getirdi. Renois, "7 adam kolayca ülkeden ayrıldı. Bu, bir ülke için akıl almaz bir durum" dedi.

Karayipler ülkesi Haiti'de yüksek enflasyon ve yolsuzluğa tepki gösteren halk, 7 Şubat'tan bu yana Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin istifası talebiyle ülke genelinde protesto gösterileri düzenliyor.

ABD yanlısı olmakla suçlanan Devlet Başkanı Moise'ye tepki gösteren eylemciler, gösterilerde ABD bayraklarını ateşe veriyor.

Ülke medyasına yansıyan resmi olmayan bilgilere göre, gösterilerde en az 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kaşıkçı cinayetinde 'çiğ et' muamması

2019-02-16 01:42 - Gündem

'Kan sıkıntımız yok'

2019-02-18 15:02 - Sağlık

KDP ve KYB arasında anlaşma sağlandı

2019-02-15 23:54 - Dünya

'Avrupa ülkeleri DEAŞ'lı teröristleri yargılasın'

2019-02-17 18:52 - Dünya

"Yeni bir göç dalgasını tek başına göğüsleyemeyeceğiz"

2019-02-20 01:58 - Siyaset

'Türkiye'de yatırım ortamı yenilikçi alanlar barındırıyor'

2019-02-16 01:07 - Ekonomi

DEAŞ'a para ve eleman toplayan örgüte operasyon: 12 gözaltı kararı

2019-02-19 14:33 - Asayiş

'Tanzim satışlar balon fiyatları söndürdü'

2019-02-19 14:47 - Ekonomi

Şüphelilerden 97'si itirafçı oldu

2019-02-16 01:32 - Gündem

BM'den Arakanlı Müslümanlar için yardım çağrısı

2019-02-16 01:32 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da açtığı ateş sonucu 6 Filistinli yaralandı

22:08 - Dünya

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'ya baskınında 4 Filistinli yaralandı

20:58 - Dünya

Filistinli esirler dövülme, aç bırakılma ve tıbbi ihmale maruz kalıyor

20:07 - Dünya

İsrail barbarlığı karşısında Gazzeli kadınlar direniş ve umudun sembolü oldu

17:42 - Dünya

İsrail basınına göre, İsrail ordusu atıklarını Gazze Şeridi'ne boşaltıyor

17:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da açtığı ateş sonucu 6 Filistinli yaralandı

22:08 - Dünya

"El Clasico"da kazanan taraf Barcelona'yı 2-1 ile geçen Real Madrid oldu

21:07 - Spor

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'ya baskınında 4 Filistinli yaralandı

20:58 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: PKK'nın Türkiye'den çekilme kararı, doğru yönde atılmış önemli bir adım

20:23 - Siyaset

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Milli Türk Talebi Birliği maziden atiye kurulmuş bir köprüdür

20:18 - Gündem