?>

Hafter sözcüsünden başkentinden güneyinde 'taktiksel' geri çekildikleri açıklaması

Darbeci lideri Halife Hafter'in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Vatiyye Askeri Üssü'nde Libya hükümetine karşı yaşadıkları yenilginin ardından Trablus'un güneyindeki cephelerden de "tatkiksel" olarak çekildiklerini ileri sürdü.

Dünya - 5 yıl önce

Ankara

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter'in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, ülkenin batısındaki Vatiyye Askeri Üssü'nde Libya hükümetine karşı yaşadıkları yenilginin ardından Trablus'un güneyindeki cephelerden de "tatkiksel" olarak çekildiklerini ileri sürdü.

Hafter'in liderlik ettiği "Libya Ulusal Ordusu" isimli silahlı grubun sözcüsü Ahmed el-Mismari, başkent Trablus'un güneyindeki bazı cepheleri "yeniden yapılandıracaklarını ve bu cephelerin yeni noktalara intikal edeceğini" söyledi.

Yeni mevziler oluşturacaklarını, "bunun, bazı noktalarda geri çekilme anlamına geldiğini ancak tamamiyle taktiksel ve stratejik olduğunu" savunan Mismari, Halife Hafter'in "özellikle bayram günlerinde bazı bölgelerde sivillerin çok kalabalık ve sıkışık bir şekilde kaldığını göz önüne alarak düşmanları tarafından hedef haline gelebilecekleri endişesiyle bu adımı attığını" iddia etti.

Mismari, "tüm bu adımlarının ve hamlelerinin çok detaylı bir biçimde taktiksel olarak hesaplandığını" öne sürdü.

Libya'nın doğusundaki silahlı lider Halife Hafter'in komutasındaki milislerine başkenti ele geçirmek amacıyla Nisan 2019'da saldırı emri vermesiyle, Arap Baharı sonrası istikrar arayışındaki petrol zengini Libya şiddet sarmalına sürüklenmişti.

Libya hükümeti, uzun süre savunmada bekledikten sonra Türkiye ile imzaladığı güvenlik ve askeri işbirliği anlaşmasından aldığı destekle 25 Mart'ta sivilleri korumak amacıyla Barış Fırtınası Harekatı başlattıklarını duyurmuştu.

Libya ordusu, kısa bir süre içinde milislere karşı birçok başarı elde etmiş 13 Nisan'da başkent Trablus'tan Tunus sınırına kadar uzanan 3 bin kilometrekare alanı milislerden arındırdığını duyurmuştu.

Hafter milisleri yaşadıkları yenilgilerin ardından başkentteki sivil yerleşim bölgelerine yüzlerce roket ve top mermisiyle saldırı düzenlemiş, bu ay içerisinde aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 30'tan fazla sivil Hafter milislerinin bombardımanında hayatını kaybetmişti.

Ülkenin batısındaki 50 kilometrekare alana kurulu stratejik Vatiyye Askeri Hava Üssü'nü dün Hafter milislerinden kurtaran Libya ordusu, bugün üssün yaklaşık 60 kilometre güneyinde Tunus sınırı yakınlarındaki iki beldeyi de milislerden arındırdığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail'deki koalisyon krizi çözüldü

2020-05-17 19:07 - Dünya

84 yaşındaki emekli öğretmen Atatürk'e ithaf ettiği botanik ormanı büyütmek için çalışıyor

2020-05-19 15:12 - Çevre-Hayat

Fed Başkanı Powell'dan 'negatif faiz' açıklaması

2020-05-13 21:32 - Ekonomi

Bakan Pakdemirli'den çiftçilere alkışlı destek

2020-05-15 02:22 - Gündem

Opet ve Denizbank'tan tarıma tam destek

2020-05-14 14:04 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi'ye 'geçmiş olsun' telefonu

2020-05-15 02:52 - Siyaset

Obezite Kovid-19 hastalığı için yüksek risk

2020-05-14 14:47 - Genel

İTÜ’nün Havacılık Merkezi’nde İHA’lar yapay zeka ile 'akıllanıyor'

2020-05-13 17:57 - Teknoloji

Ezher'den Nekbe'nin 72. yılında Filistinlilerin hakkını görmezden gelen uluslararası toplu

2020-05-16 03:32 - Dünya

Brisa, Kovid-19’a karşı güçlü tedbirlerle üretimine devam ediyor

2020-05-14 15:09 - Genel

İlgili Haberler

Avrupa'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

19:12 - Dünya

UNRWA: Gazze’de 660 bin çocuk üçüncü yıldır okula gidemiyor

18:23 - Dünya

AB Yüksek Temsilcisi Kallas, ABD'yi Filistinli yetkililere vize yasağını gözden geçirmeye çağır

17:43 - Dünya

İsveç'te Gazze'deki açlık ve gazetecilere yönelik saldırılar protesto edildi

17:33 - Dünya

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze'de 3'ü çocuk 10 kişi daha açlıktan hayatını kaybett

14:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Avrupa'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

19:12 - Dünya

UNRWA: Gazze’de 660 bin çocuk üçüncü yıldır okula gidemiyor

18:23 - Dünya

AB Yüksek Temsilcisi Kallas, ABD'yi Filistinli yetkililere vize yasağını gözden geçirmeye çağır

17:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Güçlü Türkiye, Güçlü Ordu” şiarımızı tüm katmanlarıyla hayata geçireceğiz

17:37 - Gündem

İsveç'te Gazze'deki açlık ve gazetecilere yönelik saldırılar protesto edildi

17:33 - Dünya