Hafta boyunca yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak

Hafta boyunca yurt genelinde yağışlı hava hakim olacak.

Gündem - 3 hafta önce

Ankara
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yurtta beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
????
Yurdun büyük bir kesiminin hafta süresince yağışlı havaların etkisinde olacağını belirten Tekin, genellikle yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde yağmur ve sağanak, doğu kesimlerde ise yer yer karla karışık yağmur ve kar görüleceğini bildirdi.
Yarın, Ege, Akdeniz, Eskişehir dışında İç Anadolu Bölgesi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin yağış alacağını aktaran Tekin, şunları kaydetti:
"Çarşamba günü özellikle Ağrı, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Muş ve Tunceli'de yağışlar kuvvetli kar şeklinde olacak. Hatay, Adana, Osmaniye çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak var. Bunun yanında ise Batman, Siirt, Diyarbakır, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur, yükseklerinde ise kuvvetli kar bekliyoruz."
Tekin, vatandaşların ani sel su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, kar yağışının olduğu yerlerde ise buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Perşembe günü kuvvetli rüzgar

Perşembe günü ise Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan dışında tüm yurtta yağışların görüleceğini dile getiren Tekin, "Perşembe günü özellikle Kıyı Ege, Akdeniz bölge geneli, Doğu Anadolu'nun güney ve batısında yağışlar kuvvetli olurken, Kıyı Ege, Antalya'nın doğu kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında yağışların çok kuvvetli, yer yer şiddetli şekilde olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Tekin, perşembe günü için Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde ise rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli, batı kesimlerde ise yer yer çok kuvvetli eseceğini belirterek, vatandaşları uyardı.
Cuma günü ise Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri dışında tüm yurtta yağışların etkisini sürdüreceğini kaydeden Tekin, "Cuma günü yine Kuzey Ege kıyıları, Güney Ege, Akdeniz geneli, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısında yağış kuvvetli olacak. Özellikle Güney Ege, Akdeniz genelinde ise çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlara maruz kalacağız." diye konuştu.
Tekin, hava sıcaklığının hafta boyunca yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Üç büyükşehirde hava durumu

Ankara'da yarın öğle saatlerinden sonra hafif sağanak beklendiğini belirten Tekin, perşembe ve cuma günü yağışların devam edeceğini söyledi.
Tekin, İstanbul'da yarın parçalı bulutlu bir havanın, perşembe ve cuma günleri ise yağışlı havanın etkili olacağını ifade etti.
İzmir'de ise yarın yağış beklenmediğini aktaran Tekin, perşembe ve cuma günleri kuvvetli yağışların görüleceğini kaydetti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ünlü iş insanı Cavit Çağlar, Rusya ile uçak krizinin nasıl çözüldüğünü anlattı

2026-02-07 08:34 - Özel Haber

Netflix ile Warner Bros. Discovery, yaptıkları satın alma anlaşmasını ABD Senatosu'nda savundu

2026-02-04 03:09 - Medya

Barış Göktürk, 2027 yılı için Fenerbahçe'de başkan adaylığını açıkladı

2026-02-08 00:08 - Spor

Kalp damar cerrahları Antalya'da "Koroner Arter Cerrahisi Sempozyumu"nda buluştu

2026-02-07 15:38 - Sağlık

Borsa İstanbul'da gong, Netcad Yazılım AŞ için çaldı

2026-02-05 16:02 - Ekonomi

Çocuklarda siber zorbalığın önlenmesi için ailelere 'denetim' uyarısı

2026-02-07 12:39 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Dünya genelindeki depremlerde yüzbinler hayatını kaybetti

2026-02-05 16:21 - Dünya

Günde 3 paket sigara içen belediye başkanı bağımlılığından kurtuldu

2026-02-08 12:03 - Çevre-Hayat

Sivasspor eski oyuncusu Dyakov: Galatasaray ve Fenerbahçe, Zenit ve Krasnodar'dan daha güçlü

2026-02-03 19:13 - Özel Haber

Moskova Crocus Expo’da dev sıhhi tesisat sistemlerI fuarı başladı

2026-02-03 17:08 - Özel Haber

İlgili Haberler

JASAT, İstanbul'da 10 yıl önce işlenen cinayeti aydınlattı

09:03 - Gündem

Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem

18:22 - Gündem

DMM "Türkiye'de bulunan bir Amerikan askeri üssünün vurulduğu" iddiasını yalanladı

12:58 - Gündem

Konya'da evindeki doğal gaz borusunu kesen sanığa 132 yıla kadar hapis istemi

11:27 - Gündem

Kars ile Ardahan'da kar ve soğuk hava etkili oldu

11:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Emtia piyasasında geçen ay yön arayışı öne çıkarken değerli metaller ve tahıllar başroldeydi

11:28 - Ekonomi

İran Uzmanlar Meclisi üyesi Muallimi: Yeni liderin seçimi uzun sürmeyecek

11:22 - Dünya

Ekonomik büyümede 12 çeyrektir 3 sektörün sırtı yere gelmedi

11:18 - Ekonomi

WSJ: ABD'nin saldırılardaki İran tehdidi gerekçesi 'yakın zamanlı' değildi

11:12 - Medya

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-şubat döneminde yüzde 2,52 arttı

11:07 - Ekonomi