?>

'Hadi et de göreyim şimdi özerklik'

İçişleri Bakanı Soylu, "Türkiye'de 7 Haziran'ı hatırlayın. O terör örgütünün uzantılarının, siyasi uzantılarının o afralarını, tafralarını, şımarıklıklarını. 'Özerklik ilan edeceğiz', hadi et de göreyim şimdi özerklik." dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 8 yıl önce

ORDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu'da düzenlenen "Halk Oylaması Bölge Güvenlik Toplantısı"nın ardından, AK Parti Ordu İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, milletin 10 yılda bir yapılan darbelerle adeta şoklamaya çalışıldığına işaret ederek, korku siyaseti ve bölünme paranoyalarının yanı sıra vesayet kurumlarıyla bu ülkeyi dizayn etmeye çalışanların sadece tek bir yere giremediklerini, oranın da milletin gönlü olduğunu vurguladı.

Bütün planlara ve kurulan tezgahlara karşı milletin çok basit bir çözüm ürettiğini anlatan Bakan Soylu, "Kendisine demokrasi öğretmeye çalışanlara çok basit bir cevap verdi. 3 Kasım 2002'de mührü AK Parti'ye vurdu ve sandığa attı. 50 gramlık oy pusulasıyla birlikte bu millete tezgah kuranlara, bu milletin yarına ait özgürlüğüne, hürriyetine, zenginliğine ve ekonomisinin büyümesine kast edenlere cevabı hemde basit bir şekilde verdi." ifadelerini kullandı.

"İçinde bulunduğumuz sistem darbeler üretiyor"

İçinde bulundukları sistemin darbeler ürettiğini belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sistemin devam etmesini savunanlar, aynen bunun devam etmesini istiyorlar. 15 Temmuz akşamı saat 20:00'de Hakkarili gençler bakanlığımızdaydı. Ben yarım saat, bir saat sonra bu ülkede bir darbe olacağını düşünmüyorum. Bu darbelerin içinde yaşamış bir ailenin mensubu olarak darbe olacağını hiç düşünmüyorduk. Hangi biriniz 15 Temmuz akşamı birtakım ihanet gruplarının bu ülkenin yarınlarına ve bu ülkenin sevgilisi olan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir darbe girişimi içerisinde olduğunu düşünür. 28 Şubat'ı hepimiz hatırlıyoruz. İktidar dolu dizgin gidiyordu. Hangi birimiz 27 Şubat günü 28 Şubat'ta böyle bir tabloyla karşılaşabileceğini ve yeniden Türkiye'nin birtakım zulümlerle bir takım ayrımlarla karşı karşıya kalabileceğini düşünüyorduk. Hiçbirimiz. Bilmelisiniz ki bizim annelerimiz, babalarımız 26 Mayıs akşamı o milletin o gün ki sevgilisi olan Menderes'in idama gidecek yolculuğa çıkacağını düşünmemişti. 71 aynısıydı, 80 aynısıydı. 27 Nisan aynısıydı. Gezi olayları da aynısıydı."

"Hadi et de göreyim şimdi özerklik"

Bu sistemin milleti sürekli mahkum etmeye çalışan bir sistem olduğuna dikkati çeken Soylu, "Bu millet bu sistemin bedelini ödedi. Ne zaman ki Recep Tayyip Erdoğan denilen bu milletle beraber hareket eden anlayış çıktı, bilmenizi istiyorum ki onu da devirmeye, ona da oyun kurmaya, ona da kumpas kurmaya çalıştılar. Ama bu millet bırakmadı. Şimdi diyorlar ki bu devam etsin. Ne olacak? Bir ekonomik kriz olursa yine bunların ayağına çelmeyi takarız. Türkiye'de 7 Haziran'ı hatırlayın. O terör örgütünün uzantılarının, siyasi uzantılarının o afralarını, tafralarını, şımarıklıklarını. 'Özerklik ilan edeceğiz', hadi et de göreyim şimdi özerklik." şeklinde konuştu.

Muhabir: Hayati Akçay

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gümüşhane'de istinat duvarı çöktü

2017-02-22 02:32 - Gündem

Grip ve yüksek ateş için gittiği hastanede karaciğerinden oldu

2017-02-22 18:52 - Sağlık

Trabzon'da gol çıkmadı

2017-02-21 01:02 - Spor

Yıldırım-Pence görüşmesi başladı

2017-02-18 22:52 - Gündem

Özlem Tekin’den, seçmen listesi çağrısı

2017-02-19 01:47 - Magazin

Fırat Kalkanı'nda 44 terörist etkisiz hale getirildi

2017-02-21 13:32 - Dünya

Konya'da Suriyeli dehşeti

2017-02-19 10:27 - Asayiş

Terörle mücadelede bir haftalık bilanço

2017-02-20 15:08 - Gündem

Akar ve Dunford İncirlik'te görüşecek

2017-02-17 14:22 - Gündem

'İstanbul dünyanın en muhteşem şehirlerinden biri'

2017-02-18 15:07 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler ile görüştü

17:23 - Siyaset

Türk Dünyası İstişare Toplantısı İstanbul'da yapıldı

15:07 - Siyaset

AK Parti'li Karayel, Gazze'de yaşananlara tepki gösterdiği için mikrofonunun kapatıldığını

15:03 - Siyaset

AK Parti Grubu'nda TBMM Başkanlık Divanı için seçim

14:08 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Urfa'ya "Şanlı" ünvanı verilişinin yıl dönümünü kutladı

10:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

BM'ye göre dünyada zorla yerinden edilen kişi sayısı 122 milyonu aştı

01:13 - Dünya

Trump: İran nükleer meselesinin diplomatik yolla çözülmesi konusundaki kararlılığımız sürüyor

01:08 - Dünya

BM, Gazze’de derhal ateşkes sağlanmasını talep eden tasarıyı kabul etti

00:13 - Dünya

İsrail, Lübnan'ın güneyine çok sayıda hava saldırısı düzenledi

00:02 - Dünya

Trüf mantarı Türkiye ekonomisine geçen yıl 650 milyon lira katkı sağladı

23:23 - Ekonomi