?>

Hacıosmanoğlu o sözler için özür diledi

Trabzonspor kulübü başkanı ibrahim hacıosmanoğlu, gaziantepspor maçının ardından yaptığı açıklamadaki kadınlarla ilgili sözleri için özür diledi. hacıosmanoğlu.

Spor - 10 yıl önce

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gaziantepspor maçının ardından yaptığı açıklamadaki kadınlarla ilgili sözleri için özür diledi. Hacıosmanoğlu ayrıca, hakemlerin stattan çıkması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini aradığı iddialarını yalanladı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı, Gaziantepspor ile 2-2 berabere kalınan maç sonrası yaşananlarla ilgili konuştu. Karşılaşma sonrası hakemler saatlerce stattan ayrılamamış ve Hacıosmanoğlu gecenin ilerleyen saatlerinde Trabzon'a gelerek açıklama yapmıştı. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, 'Ben kadın gibi yaşamadım' sözleri Türkiye’deki kadınların yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan tepki almıştı. Hacıosmanoğlu, CNN Türk'te canlı yayına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

'BAŞKA İŞLERİ YOKMUŞ GİBİ…'Kendisinin bir spor kulübü başkanı olduğunu hatırlatan Hacıosmanoğlu, 'Şahsi bir meselem değil, milyonlarca Trabzonspor sevdalıları için konuşuyorum. Sezon başından bu yana yenilen haklarımız ortada. Bu kadar büyük bir camiaya zulmetmeye kimsenin hakkı yok. Bu şehir küçümsenecek bir şehir değil. Biz Trabzon’da oynanan maçlarda olaylar çıkmasın diye elimizden geleni yapıyoruz. Söylediklerimi bugün çarpıtıp çarpıtıp yayınladılar. Dün sportif olarak konuştum. Bugün milletvekilinden tutun, genel başkanlarına kadar; sanki başka işleri yokmuş gibi bu olay hakkında konuşuyor' dedi.

'BİN KERE ÖZÜR DİLERİM''Alınan üzülenler varsa bundan kahrolurum, bin kere özür dilerim' diyen Hacıosmanoğlu, 'Beni doğuran annem de bir kadın, çocuklarımın annesi de bir kadın. Tüm kadınlara saygım var. Mecazi anlamda söylenen bir sözdür. Kadınlara karşı aşağılama olması ahlak dışı bir sözdür. Bu bize yakışmaz. Samimi olarak benim sözlerimden incinen bütün hanımefendilerden özür dilerim. Art niyetli olarak bunu kullanan, milletvekili de olsa, özür dilemiyorum' ifadelerini kullandı.

'TRABZON HAKKINDA KONUŞMAK DEMİRTAŞ'IN HADDİ DEĞİL'Hacıosmanoğlu, Selahattin Demirtaş'ın bir partinin genel başkanı olduğunu vurgulayarak, 'Ben spor alanı içinde konuşuyorum ve konuştuklarım sporla ilgili. Siyasi kavgalarını nerede verecekse versinler. Demirtaş’a Trabzon çok bol gelir. Trabzonspor ve Trabzon hakkında konuşmak onun haddi değil. Biz adam gibi yaşayacak yerde kadın gibi hür yaşarız, diyor. Biz hür yaşıyoruz. Ona kadınlara bu kadar önem veriyorsa körpe kız çocuklarını dağlara çıkarıp da dağlarda insanlık dışı ortamda yaşatırken vicdanları sızlamıyor mu diye sormak lazım' diye konuştu.

'ÇAY-KAHVE VERİN DEDİM'Gaziantepspor maçı sonrası hakemleri statta alıkoydukları iddiası ile ilgili olarak Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:'Bir kulüp başkanı kolluk kuvvetlerinin olduğu yerde insanları nasıl alıkoyabilir? O kadar kalabalığın olduğu yerde hakemler nasıl dışarı çıkabilir zaten? Ben arkadaşlarıma, 'Hakemlere çay-kahve ve yemek verin' dedim. Güvenlik sağlanınca da dışarı çıktılar zaten. Dün gece stadın oradaki insanlar sinir olarak çok dolmuş durumdaydı.'

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ BU KADAR ACİZ Mİ'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hakemlerin stattan ayrılabilmesi için kendisini aradığı iddialarına da cevap veren Hacıosmanoğlu, 'Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, kulüp başkanını arayacak da müsaade isteyecek. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar aciz mi? Böyle bir şey olabilir mi? Ben Federasyon başkanını da MHK başkanını da ayrı tuttum bu işlerden. Farklı oyunlar oynanıyor. Zaten Trabzonspor’un şike olayından dolayı şampiyonluğu elinden alınmış, tüm şehir dolmuş. Bu olaylar neden Trabzonspor’a yapılıyor. Fenerbahçe maçında da olaylar oldu. Biz o gün de mücadele ettik, kimse zarar görmesin diye çaba harcadık. Fenerbahçe de o gün geç çıktı. Cumhurbaşkanı’nın bizi aradığı yalandır' açıklamasını yaptı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İplere dolanan martının imdadına yetiştiler

2015-10-27 14:35 - Gündem

Malatya’da deprem !

2015-10-26 10:43 - Asayiş

102 kişinin öldüğü terör saldırısıyla bunlar hedeflenmiş !

2015-10-28 17:42 - Genel

IŞİD operasyonunda biri çocuk 8 gözaltı

2015-10-29 03:00 - Asayiş

Sinan Şamil Sam için gözyaşı döktü

2015-10-26 18:35 - Spor

"Daha fazlasını yapmalıydık"

2015-10-25 02:42 - Spor

İstanbul Valiliği’nde bayramlaşma

2015-10-29 14:35 - Genel

Nani: "Kazanırsak çıkış başlar"

2015-10-25 10:55 - Spor

O çocuk taburcu oldu

2015-10-23 20:10 - Asayiş

’’9 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu’’

2015-10-29 16:19 - Genel

İlgili Haberler

Beşiktaş'ın yeni transferi Jurasek, sağlık kontrolünden geçti

10:58 - Spor

Trabzonspor'un transferde anlaştığı Wagner Pina Trabzon'a geldi

09:27 - Spor

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Bayern Münih çeyrek finale yükseldi

01:28 - Spor

FIBA 19 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda Ürdün, rakibi İsrail'i boykot ederek maça çıkmadı

21:44 - Spor

Beşiktaş, Çek futbolcu David Jurasek'i kiralık olarak kadrosuna dahil etti

22:37 - Spor

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ın yeni transferi Jurasek, sağlık kontrolünden geçti

10:58 - Spor

Hindistan'daki uçak kazası soruşturmasında "sabotaj" ihtimali de değerlendiriliyor

10:53 - Dünya

Enerji ithalatı faturası mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azaldı

10:48 - Ekonomi

Türkiye'nin ihracatı mayısta yüzde 2,6 artarak 24 milyar 817 milyon dolara yükseldi

10:37 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 7 Filistinli hayatını kaybetti

10:32 - Dünya