?>

Hacıosmanoğlu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki gerginliğin bitmesini istiyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki gerginliğin sona ermesini istediklerini söyledi.

Spor - 2 ay önce

İstanbul

Hacıosmanoğlu, TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisini yabancı hakem yönetecek

Trendyol Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 24 Şubat Pazartesi günü oynanacak derbinin centilmence ve sağlıklı geçmesini arzuladıklarını belirten Hacıosmanoğlu, "Bizler, samimi olarak her iki kulübe de çağrı yaptık. İki kulüp arasındaki gerginliği azalması, tüm Türkiye'nin arzu ettiği bir şey. Bu oluşan gerginlik, Türk futbol iklimini olumsuz etkilemektedir. Kulüplerin hepsi bizim için eşit önemde. Federasyon olarak bütün kulüpleri düşünmek zorundayız. Tüm ligler bizim için değerlidir." ifadelerini kullandı.

İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray ile Fenerbahçe kulüplerinin başkanlarıyla yapmak istedikleri ancak gerçekleşmeyen toplantıyla ilgili, şunları kaydetti:

"Salı günü toplantı yapılması üzere yazı yazdık. İlk olarak salı günü toplantı yapma kararı aldık. Fenerbahçe bize olumlu geri dönüş yaptı ancak Galatasaray tarafı salı günü divan kurulu toplantısı olduğu için çarşamba günü olup olmayacağını sordu. Biz de Fenerbahçe tarafına çarşamba ihtimalini sorduk. Onlar da bize olumlu geri dönüş yaptı. Arkadaşlarımız Galatasaray'a ulaştı ve toplantının çarşamba olacağını iletti. Onların da kabul etmesi üzerine biz de önemli bulduğumuz için bu konuyu kamuoyu ile paylaştık. Bunların üzerine kimin samimiyetsiz olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. İki takımın arasında oluşan gerginlik yerine futbolun kalitesi ve güzelliği konuşulsun. Tüm futbol ailesi, kavgadan uzak ve seyir zevki yüksek karşılaşma izlesin. Kulüplerimizden camialarına yakışır bir şekilde hareket etmesini istiyoruz. Derbi maçından önce kulüp başkanlarıyla taraftarlara mesaj verelim istedik. Türk futbolu hak ettiği yere taşımak bizim asli görevimiz. Önemli olan kulüplere başkan olduktan sonra camianın büyüklüğüne yakışanı yapmaktır."

"İmtiyaz bekleyenlerin eşitlikten rahatsız olduğunu görüyoruz"

TFF yönetimi olarak her zaman adil olacaklarını vurgulayan Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Görev süremiz boyunca buna devam edeceğiz. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mecnun Otyakmaz da buna örnektir. Sivasspor ile özdeşleşmiş birisidir. Sivasspor, küme düşmemeye oynuyor. Bize da bazı yakıştırmalar yapılıyor. Trabzonspor ile özdeşleşmiş bir insanım. Beni kesseniz kanım bordo-mavi akar. Trabzonspor da küme düşmenin biraz üzerinde. Adil olduğumuzun kanıtı budur. İmtiyaz bekleyenlerin eşitlikten rahatsız olduğunu görüyoruz. Bu da Türk futboluna katkı sağlamıyor. Yakın tarihte 4 kulüp başkanıyla federasyon başkanını bir arada görmediniz ama biz 3 saat toplantı yaptık. O toplantıda bazı sözler verildi. Sonrasında bir konu üzerinde anlaştılar. Kurumları rencide edici açıklamaları yapmama kararı aldılar. Hafta sonu da biri salıncak diğeri de kuş koydu. Bu şekilde futbola katkı sağlayamayız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bazı illerde soğuk hava ve kar etkisini sürdürüyor

2025-02-13 17:47 - Gündem

Trump'ın Sağlık Bakanı adayı Robert Kennedy Senato'dan onay aldı

2025-02-13 20:58 - Dünya

Şampiyonlar Ligi'nde 4 takım son 16 turuna yükseldi

2025-02-19 02:43 - Spor

Türkiye'de tarımsal ve hidrolojik kuraklığın etkisi sürüyor

2025-02-16 14:22 - Gündem

İzmir Valiliğinden soğuk hava ve zirai don uyarısı

2025-02-17 20:38 - Asayiş

İstanbul hafta başından itibaren soğuk havanın etkisine girecek

2025-02-16 13:57 - Gündem

TeknOn ile teknolojide bu hafta (07 Şubat-13 Şubat 2025)

2025-02-13 18:48 - Teknoloji

Japonya, Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması'na taraf ülkelerin toplantısına katılmayaca

2025-02-18 17:22 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlık ittifakının bu kritik süreçte Gazzelileri yalnız ve sahipsiz bırakmayacağına inanıyorum

2025-02-13 16:16 - Siyaset

Zırhlı muharebe aracı ANACONDA'ya Türk silahı

2025-02-19 14:22 - Teknoloji

İlgili Haberler

Son şampiyon Panathinaikos, seride 2-1 öne geçti

23:34 - Spor

TFF, Ziraat Türkiye Kupası final maçı organizasyon toplantısı düzenledi

23:13 - Spor

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 4. etabını Wout Poels kazandı

19:33 - Spor

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini hakem Yasin Kol yönetecek

18:02 - Spor

Gençler Türkiye Oryantiring Şampiyonası, Düzce'de yapıldı

17:03 - Spor

Günün Manşetleri

Van'da yolcu otobüsünün devrildiği kazada 28 kişi yaralandı

08:13 - Asayiş

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

03:56 - Gündem

İstanbul'da kentsel dönüşüm uygulamalarındaki yardım kararında değişikliğe gidildi

03:53 - Gündem

UTTS uygulamasında süre uzatıldı

01:02 - Ekonomi

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan, Pakistan ve Hindistan'a "işbirliği" çağrısı

00:38 - Dünya