?>

Güvenlik güçleri 2021'in ilk ayında 112 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi

Türkiye'nin barış, huzur ve güvenliğini bozmak için sivilleri, çocukları ve bebekleri dahi hedef almaktan çekinmeyen YPG/PKK'ya yönelik 2021'in ocak ayında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 112 terörist etkisiz hale getirildi.

Gündem - 5 yıl önce

ERZURUM 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığının, ülkenin huzur ve kardeşliğini bozmaya çalışan terör örgütlerine yönelik amansız takibi, güvenlik korucularının da desteğiyle kararlılıkla devam ediyor.

Gece gündüz ve kar kış demeden şehir merkezleri ve kırsal alanların yanı sıra yurt dışında da teröristlerin peşini bırakmayan, olumsuz hava koşullarına rağmen haftalarca arazide kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKK'ya yılın ilk ayında ağır darbe vurdu.

112 terörist etkisiz hale getirildi

Örgütün kış üslenmesinde olduğu ocak ayında yurt içi ve dışındaki hava ve kara operasyonlarında 112 terörist etkisiz hale getirildi.

Eli kanlı terör örgütü PKK ve gençlik yapılanmasına yönelik ocakta birçok ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 106 zanlıdan 70'i tutuklandı.

Güvenlik güçleri, yurt içi ve dışında terör unsurlarını yok etmek için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Öte yandan, 2021 yılında terör örgütü PKK/KCK'dan sadece ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısı 24 Ocak itibarıyla 14'e yükseldi.

"Yıldırım" bitti "Eren" operasyonları başladı

İçişleri Bakanlığınca 10 Ocak'ta "Yıldırım Operasyonları"nın tamamlanmasının ardından Eren Bülbül anısına "Eren" operasyonları başlatıldı.

Jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucularının da katılımıyla 12 Ocak'ta "Eren-1 Tendürek", 23 Ocak'ta "Eren-3 Ağrı Dağı", 26 Ocak'ta ise "Eren-4 Karlıova-Varto" ve "Eren-5 Bagok" operasyonları gerçekleştirildi.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik halen yürütülen Eren operasyonları, kararlı şekilde devam ediyor.

Şehitlerin kanı yerde kalmadı

Bitlis'te 10-11 Ocak'ta düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde turuncu kategoride yer aldığı ve 1 milyon liraya kadar ödülle arandığı bildirildi.

Bitlis bölgesinde sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren terörist "Poyraz Bulanık" kod adlı Kurban Pehlivan'ın, 8 Temmuz 2017'de Bitlis/Merkez-Hazo Boğazı mevkisinde komando timlerinin görev değişimi esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 2 personelin şehit edilmesi ve bir personelin de yaralanması olayına katıldığı tespit edildi.

Güvenlik güçleri, kar kış demeden zorlu arazi şartlarında terörle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'daki evlat nöbetine bir aile daha katıldı

2021-02-01 16:14 - Gündem

Konya'daki Çıralı Obruğu kurudu

2021-02-01 19:56 - Gündem

Türkiye, online alışverişte birçok ülkeyi geride bıraktı

2021-01-29 19:34 - Genel

E-ticarette teslimat hızının önemi 'h-ticaret'i ortaya çıkardı

2021-01-30 15:20 - Ekonomi

IMF'den ekonomik toparlanma için 'destek' vurgusu

2021-01-27 19:56 - Ekonomi

Çaykur Rizespor ile Kasımpaşa yenişemedi

2021-02-03 00:06 - Spor

Hamsi avcılığı için kısmi durdurma kararı 7 Şubat'a kadar uzatıldı

2021-01-27 21:21 - Gündem

Vodafone Redbox tarifeleri yenilendi

2021-01-30 13:37 - Genel

Antalya'da bir vatandaş rüzgarda kopmak üzere olan Türk bayrağını kepçeye çıkarak yerinden aldı

2021-01-27 16:51 - Gündem

TESK gıda fiyatlarında düşüş bekliyor

2021-01-30 14:41 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail üzerindeki baskıların mutlaka artırılmasını bekliyoruz

22:38 - Gündem

DMM, "haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği" iddiasını yalanladı

19:57 - Gündem

MSB'den Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı'na ilişkin paylaşım

17:48 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile THY arasında "ileri dönüşüm" protokolü imzalandı

15:53 - Gündem

Bodrum'da planlı su kesintileri yapılacak

15:37 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de Trump destekçisi aktivist Charlie Kirk, silahlı saldırıda öldü

01:22 - Dünya

ABD'de silahlı saldırıda ölen aktivist Charlie Kirk, Trump ve İsrail'e desteğiyle biliniyo

00:32 - Dünya

Trump silahlı saldırıya uğrayan destekçisi Charlie Kirk'ün öldüğünü duyurdu

00:28 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'nun Tunus’tan Gazze’ye hareketi olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi

00:12 - Dünya

ABD Başkanı Trump, silahlı saldırıya uğrayan destekçisi Charlie Kirk’in öldüğünü duyurdu

23:58 - Dünya