Güreşte Türkiye şampiyonu olan Muhammed Eymen Dönmez yeni hedefler peşinde

Ankara'da düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası'nda 62 kiloda birinci olan Malatyalı Muhammed Eymen Dönmez, başarılarına yenilerini eklemeyi hedefliyor.

Spor - 3 ay önce

Güreşe babasının da bu sporu yapmasından etkilenerek başlayan Mevlana Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Muhammed Eymen Dönmez (14), okulda kurulan güreş takımına katıldı.
Kısa süre içerisinde gelişim gösteren Muhammed Eymen, geçen ay Ankara'da düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu.
Temmuz ayındaki 14 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'na hazırlanan Muhammed Eymen, burada derece elde ederek Balkan Şampiyonası'na katılmayı hedefliyor.
Muhammed Eymen Dönmez, ata sporu güreşe babasının da eskiden güreş yapmasından dolayı severek başladığını anlattı.
Katıldığı organizasyonlarda derece elde edebilmek için çok çalıştığını aktaran Muhammed Eymen, "Hocalarım da beni destekledi. Onların sayesinde buralara geldim. Temmuz ayında düzenlenecek 14 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'nda birinci olmak, oradan Balkan Şampiyonası'na gidip altın madalya kazanmak istiyorum. Daha sonra da 15 yaş altı Türkiye şampiyonu olup Avrupa'ya gitme hayalim var." diye konuştu.
Beden eğitimi öğretmeni Metin Kıran ise 10 yıl önce okulda güreş takımı kurduklarını ve sporcularının çeşitli başarılar elde ettiğini dile getirdi.
Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için mücadele ettiklerini belirten Kıran, "Sağlıklı ve başarılı bir nesil yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Amacımız bir çocuk kazanmak, bu ülkenin kaybedeceği bir çocuk yok. Hepsi bizim çocuklarımız. Biz bunları kazanmak için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Muhammed Eymen'in önünde Türkiye Şampiyonası var. Yine bu yaz 13 ülkeden sporcuların katılacağı bir güreş turnuvası olacak. Orada ülkemizi temsil edecek." ifadelerini kullandı.
Mevlana Ortaokulu Müdürü Mehmet Olcay Ülger de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle okulda güreş salonu açtıklarını, burada geleceğin şampiyonlarının yetiştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.
Ülger, çocukları gerek dijital gerekse çeşitli bağımlılıklardan uzak tutarak sportif faaliyetlere yönlendirdiklerini kaydetti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eurovision'un ilk yarı finalinde İsrail sahneye çıkınca salonda 'soykırımı durdurun' sesleri yükseldi

2026-05-13 01:02 - Magazin

Polonya, İsrail askerinin Lübnan'da Meryem Ana heykeline hakaretini kınadı

2026-05-07 22:51 - Dünya

Viyana'da aktivist ve sanatçılardan Eurovision'da yarışacak siyonist İsrail'e protesto çağrısı

2026-05-12 16:22 - Magazin

MSB'den Efes-2026 Birleşik, Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatına ilişkin paylaşım

2026-05-08 12:53 - Gündem

Genç piyanist Arya Su Gülenç'e Almanya'dan ödül

2026-05-13 22:13 - Magazin

Organizasyonunuz için Mükemmel Masa Sandalye Nasıl Seçilir

2026-05-08 10:23 - İnsan-Hayat

Hürmüz kaynaklı riskler Orta Asya’da bölgesel enerji entegrasyonunu öne çıkarıyor

2026-05-08 13:47 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Galata Kulesi'nde kültürel miras için farkındalık gösterisi yapıldı

2026-05-14 00:57 - Çevre-Hayat

Şehit anneleri, Anneler Günü'nde evlatlarının kabri başında dua etti

2026-05-10 13:23 - İslam-Hayat - Safer 1448

YSK, yeni Başkanı Serdar Mutta ve üyeleriyle ilk toplantısını yaptı

2026-05-08 16:23 - Gündem

İlgili Haberler

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü eleme turu rövanş maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Fenerbahçe, play-off turuna galibiyetle yükseldi

23:48 - Spor

Fenerbahçe tur atladı

23:28 - Spor

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Günün Manşetleri

ABD, Hürmüz Boğazı'ndaki aksaklıkların sürmesi nedeniyle petrol fiyatı tahminini yükseltti

08:23 - Ekonomi

Türkiye-Pakistan-Suudi Arabistan ittifakı Rusya için tehdit oluşturuyor mu? -Fuad Safarov, Moskova’dan yazdı-

07:26 - En Son Yazılar

İran’daki sertlik yanlısı dönüşümün arkasında Mekke Anlaşması mı var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:23 - En Son Yazılar

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalmayacak" bir suç

04:52 - Dünya