?>

Gürcistan'da protestolar devam ediyor

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Rus bir milletvekilinin düzenlenen 26. Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesi toplantısına katılmasına tepki olarak başlayan protestolar devam ediyor.

Dünya - 6 yıl önce

Tiflis

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te 20 Haziran'da düzenlenen 26. Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesi'nin oturumuna, Rusya heyetindeki Rusya Devlet Duması milletvekili Sergei Gavrilov'un başkanlık yapmasına tepki olarak 3 gün önce başlayan protestolar Tiflis'te önce parlamentonun daha sonra ise hükümet binası karşısında sürdürüldü.

Yaklaşık 5 saat süren protestoda göstericiler, 21 Haziran'da parlamento binası karşısında emniyet güçlerinin protestocuları dağıtma sırasında çok sayda vatandaşın yaralanmasında İçişleri Bakanını sorumlu tutarak onun istifa etmesi taleplerini yineledi.

Gürcistan'da protestolar devam ediyor Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen 26. Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesi toplantısına Rus milletvekili Sergei Gavrilov'un başkanlık etmesine tepki olarak 3 gün önce başlayan protestolar devam ediyor. Tiflis'te 20 Haziran'da düzenlenen 26. Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesi'nin oturumuna, Rusya heyetindeki Rusya Devlet Duması milletvekili Sergei Gavrilov'un başkanlık yapmasına tepki vermekle başlayan protestolar Tiflis'te önce parlamentonun daha sonra ise hükümet binası karşısında sürdürüldü. ( Davit Kachkachishvili - Anadolu Ajansı )

Bu arada emniyet güçlerinin 3 gün önce protesto dağıtırken polis tarafından gözaltına alınanların serbest bırakılması taleplerini bir kez daha aktaran göstericiler, taleplerinin yerine getirilmediği sürece protestoların devam edeceğini kaydetti.

Protestoların ikinci gün de süreceğinin anlaşılması üzerine Meclis Başkanı İrakli Kobakhidze 21 Haziran'da istifa ettiğini duyurmuştu. Kobakhidze Azerbaycan'daki resmi temaslarını durdurarak acil ülkesine dönmüştü.

Putin'den Rus hava yollarına Gürcistan yasağı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gürcistan’da düzenlenen Rusya karşıtı protestoların ardından Rus hava yolu şirketlerinin Gürcistan’a uçmasını geçici olarak yasaklayan kararnameyi imzaladı.

Putin tarafından imzalanan kararnameye göre, Rus hava yolu şirketlerinin Gürcistan'a uçması 8 Temmuz itibarıyla geçici olarak yasaklandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trump önce İran’ın vurulmasını emretti ardından vazgeçti

2019-06-21 14:00 - Dünya

İslami finansın büyüklüğü 3 trilyon dolara ulaştı

2019-06-17 14:12 - Ekonomi

Siirt’te 40 düzensiz göçmen yakalandı

2019-06-17 20:32 - Asayiş

Marmaray her anlamda kazandırıyor

2019-06-20 16:38 - Ekonomi

Baraj göletinde balık tutmaya çalışırken boğuldu

2019-06-22 12:41 - Asayiş

Yabancıya konut satışında en yüksek mayıs rakamları görüldü

2019-06-17 17:31 - Ekonomi

Çaykur Rizespor Başkanı Kartal'dan 'Vedat Muric' açıklaması

2019-06-19 14:47 - Spor

Sağlık çalışanına 'saldırı girişimi' cezasız kalmadı

2019-06-22 15:38 - Genel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'dan 23 Haziran açıklaması

2019-06-21 23:17 - Siyaset

Araca sıkışan kediye 'playback' kurtarma

2019-06-23 14:32 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD ile Ukrayna heyetleri, barış planı önerisini görüşmek üzere Berlin'de

16:17 - Dünya

Şili'de halk, devlet başkanı seçiminin ikinci turu için sandık başında

15:53 - Dünya

İsrail, Sydney'deki saldırı nedeniyle Avustralya hükümetini suçladı

15:42 - Dünya

Avustralya'nın Sydney kentindeki plajda düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti

15:27 - Dünya

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği İHA saldırılarında 2 kişi hayatını kaybetti

14:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Sivas'ta maden ocağında göçük altında kalan şantiye müdürünün cenazesine ulaşıldı

16:28 - Gündem

ABD ile Ukrayna heyetleri, barış planı önerisini görüşmek üzere Berlin'de

16:17 - Dünya

Şili'de halk, devlet başkanı seçiminin ikinci turu için sandık başında

15:53 - Dünya

İsrail, Sydney'deki saldırı nedeniyle Avustralya hükümetini suçladı

15:42 - Dünya

Kadın ustalar en iyi baklavayı yapmak için yarıştı

15:38 - Ekonomi