?>

Gurbetçiler sınır kapısında 'hızlı geçiş'ten memnun

Sıla yolundaki gurbetçiler sınır kapılarında beklemeden kısa sürede geçiş yapmanın ve güler yüzle karşılanmanın mutluluğunu yaşıyor

Çevre & Seyahat - 2 ay önce

Edirne

Gurbetçilerin tatil sezonunun başlamasıyla Türkiye'ye gelişleri sürüyor.

Yurda girişte çoğunlukla Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih eden gurbetçileri, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) çalışanları karşılıyor.

Gurbetçilere peronlarda işlemlerini yaptırdığı sırada YTB ekipleri tarafından kolonya, lokum ikram ediliyor, araçlardaki çocuklara ise dergi hediye ediliyor.

Beklemeden kısa sürede işlemleri tamamlanan gurbetçiler "hızlı geçiş" ve güler yüzlü karşılamadan memnuniyet duyarak memleketlerinin yolunu tutuyor.

"Gümrük memurlarımız özveriyle çalışıyor"

Almanya'nın Solingen kentinden Aksaray'a giden Şahin Çayır, gurbette bir yıl boyunca memleket hasreti çektiklerini söyledi.

Yolculuğun uzun ve yorucu geçtiğini belirten Çayır, sınır kapısında Türk bayrağı ve camiyi görünce gururlandıklarını ifade etti.

Çayır, gurbetçilerin Kapıkule Sınır Kapısı'nda beklemeden kısa sürede geçiş yaptığına da değindi.

Gümrük memurlarının işlemlerini hızlı şekilde yaptığını belirten Çayır, "Gümrük memurlarımız özveriyle çalışıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Sınır kapısında beklemediğim için çok mutluyum. Bulgaristan, Sırbistan, Slovenya ve Hırvatistan'da çok bekledik. Örneğin Bulgaristan'da bir belgeye mühür basacak, iki saat beklettiler." dedi.

"Ülkemize geldiğimiz için sevinç doluyuz"

Avusturya'nın Başkenti Viyana'dan Niğde'ye giden Cumali Koç da gurbetçilerin Kapıkule'de çok iyi karşılandığını anlattı.

Hem memurların hem de YTB ekiplerinin kendilerine çok iyi davrandığını ifade eden Koç, "Yolculuğumuz uzun ve yorucu geçiyor Bulgaristan tarafında çok bekledik. Kapıkule'de işlemlerimiz ise 10 dakikada tamamlandı. Çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Almanya'dan Zonguldak'a giden Hasan Kaplan ise YTB'nin sınır kapısında çok güzel ve anlamlı bir hizmet sunduğunu ifade etti.

Uzun yolculuğun verdiği yorgunluğun üzerine güler yüzle karşılandıklarını belirten Kaplan, şunları kaydetti:

"Çok güzel, ellerine emeklerine sağlık. Uzun bir yolculuk ve yorgunluktan sonra böyle karşılanmak çok güzel. Ülkemize geldiğimiz için sevinç doluyuz bu karşılamadan sonra daha da sevincimiz arttı. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Geçmiş yıllara göre sınır kapısından geçişimiz de hızlı şekilde oluyor buda bizi memnun ediyor."

Avusturya'dan Konya'ya giden Şeref Karakuş ise her yıl tatili memleketinde geçirdiğini anlattı.

Yıllardır gurbette vatan hasreti çektiklerini ifade eden Karakuş, "Gurbetçi olmak zor bir duygu ama sınırdan geçince tüm yorgunluk geçiyor. YTB çalışanlarının karşılaması da bizleri çok mutlu etti, çok duygulandık mutluyuz." diye konuştu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Zelenskiy, Ukrayna Ekonomi Bakanı Sviridenko'ya başbakanlık görevini teklif etti

2025-07-14 17:22 - Dünya

Kocaeli'nin ihracatı 6 ayda 12 milyar dolara yaklaştı

2025-07-19 12:12 - Ekonomi

ALPİN-2, yeni motoruyla çok daha güçlü

2025-07-15 11:42 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Avrupa kupalarında 3. eleme turu kura çekimleri yarın yapılacak

2025-07-20 11:12 - Spor

Şehirden izole bir spor: Kürek

2025-07-19 12:02 - Spor

ABD Temsilciler Meclisi, Trump'ın istediği 9,1 milyar dolarlık federal kesinti tasarısını onayl

2025-07-18 12:42 - Dünya

Yeni nesil güdüm kiti 'GÖKÇE' başarıyla ateşlendi

2025-07-20 12:23 - Teknoloji

Tavuk eti üretimi mayısta yıllık bazda yüzde 11,7 arttı

2025-07-14 10:22 - Ekonomi

Yeniden faaliyete geçen Saraybosna'nın 130 yıllık tramvayı, yolcularına nostaljik anılar yaşatacak

2025-07-19 20:48 - Çevre-Hayat

Alevlerin arasında kalan koyunu ekipler kurtardı

2025-07-17 12:32 - Gündem

İlgili Haberler

Rize-Artvin Havalimanı'nı ağustosta 127 bin 137 yolcu kullandı

17:07 - Çevre & Seyahat

THY'nin taşıdığı yolcu sayısı 8 ayda 60,7 milyona ulaştı

21:42 - Çevre & Seyahat

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80'e ulaştı

17:18 - Çevre & Seyahat

Yılın 8 ayında hava yoluyla 162,6 milyon yolcu seyahat etti

12:23 - Çevre & Seyahat

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 80'e ulaştı

22:46 - Çevre & Seyahat

Günün Manşetleri

Samsunspor'da forvet arayışı sürüyor

13:42 - Spor

Fenerbahçe ve Beşiktaş, 2000'li yıllarda 23'er farklı teknik direktörle çalıştı

13:38 - Spor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 11-12 Eylül'de İtalya'yı ziyaret edecek

13:22 - Siyaset

Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası, 100. üretim dönemine hazırlanıyor

13:17 - Ekonomi

AYM, CHP'nin kurultay davasına bakan mahkemenin başvurusunu reddetti

13:12 - Siyaset