?>

Güney Ege'de turizmciler 9 günlük tatille "bayram" edecek

Yerli ve yabancı turistlerin gözde merkezlerinden Muğla ve ilçelerinin 9 gün olarak açıklanan Kurban Bayramı tatilinde hareketli olması bekleniyor.

Ekonomi - 2 yıl önce

Muğla

Bazı ülkelerden yurt dışı uçuşların başlamasının ardından gelen turist sayısının arttığı kentte, bayram tatili dolayısıyla özellikle yerli turist rezervasyonlarında artış yaşandı. İl ve turistik ilçelerdeki otellerde hazırlıklar tamamlandı, ek programlar konuldu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, AA muhabirine, bayram tatilinin uzamasının turizmcileri mutlu ettiğini söyledi.

Vatandaşın da tatili özlediğini ifade eden Bülbüloğlu, "Bu en çok tatilcileri sevindirecek bir haber. Ülke olarak sıkıntılı bir kış geçirdik. Salgın, depremden ve uzun süren bir seçim trafiğinden sonra insanlar iyi bir tatili hak etti. Türkiye genelinde ve Güney Ege'deki otellerimizde yüzde 90 ve üzerinde doluluk oranı bekliyoruz." dedi.

Bülbüloğlu, 9 günlük tatil kararının açıklanmasıyla iç pazardaki rezervasyonlarda artış yaşandığını kaydetti.

"Türkiye'nin birçok bölgesinden rezervasyon alıyoruz"

Bodrum'da otel işleten Eray Yaşyerli de iç pazardan ciddi talep aldıklarını söyledi.

Tatilcilere bir an önce rezervasyon yapmaları çağrısında bulunan Yaşyerli, "Türkiye'nin birçok bölgesinden rezervasyon alıyoruz. İnsanlara Bodrum'a gelmeden önce mutlaka otel rezervasyonlarını yaptırmalarını öneriyorum. İç pazarda yüzde 80-90 oranında hareketlilik yaşanacağını düşünüyoruz. Bayram tatilinin sezon başına denk gelmesi turizm hareketliliğini daha da artıracaktır." diye konuştu.

Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur, bayram tatilinin uzamasının turizmcilere büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Haziranda yurt dışı rezervasyonlarının da arttığını belirten Yağmur, "Bayramda ilçede bir yoğunluk bekliyoruz. Otelciler olarak hazırlıkları tamamladık, misafirlerin gelmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Yağmur, bölgede genellikle butik otel ve pansiyonların yoğunlukta olduğunu söyledi.

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten de bayram tatilinin sektöre can suyu olacağını ifade etti.

Seçim sürecinin bitmesiyle rezervasyonların arttığını dile getiren Kökten, "Rezervasyonlara baktığımızda sezonun dolu geçeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İntihar eden eski TGS çalışanı hakkında açıklama

2023-06-06 20:13 - Gündem

Meslek liseliler çiçekten oyuncağa birçok alanda üretime katkı sunuyor

2023-06-02 12:48 - Ekonomi

ASKON Genel Başkanı Aydın: Enflasyonla ve faizle mücadeleden taviz verilmemesini bekliyoruz

2023-06-04 00:32 - Ekonomi

Otomotiv satışlarında rekor mayıs ayında da devam etti

2023-06-02 14:09 - Ekonomi

Fransız sözcüye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik eden Macron ilişkileri ilerletmeyi istiyor

2023-06-01 22:14 - Dünya

Muş'taki yaylalarda konaklayan göçerlerin süt sağım mesaisi başladı

2023-06-06 14:38 - Çevre-Hayat

ABD, Irak ile Ürdün sınırında desteklediği güçler arasında İran'a karşı koordinasyon kuruyor

2023-06-02 23:53 - Dünya

Beykoz’da freni boşalan park halindeki İETT otobüsü evin bahçesine düştü

2023-06-03 00:13 - Asayiş

Samsun'da toprak kayması nedeniyle mahalle yolu trafiğe kapatıldı

2023-06-05 17:22 - Asayiş

Samsun'un Ladik ilçesinde taşkınlar sonrası temizlik çalışması başladı

2023-06-06 13:22 - Gündem

İlgili Haberler

Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatından 9 ayda 2,3 milyar doları aşkın gelir

15:58 - Ekonomi

Pompalı depolama teknolojisi hidroelektriğe güç katıyor

15:53 - Ekonomi

Karadeniz su ürünleri ihracatından 9 ayda 278,7 milyon dolar kazandı

15:38 - Ekonomi

IFC son 10 yılda Türkiye'ye yaklaşık 23,5 milyar dolar yatırım yaptı

14:33 - Ekonomi

Dünya borsaları İstanbul'da bir araya geldi

13:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Umman'da

16:08 - Gündem

Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatından 9 ayda 2,3 milyar doları aşkın gelir

15:58 - Ekonomi

Pompalı depolama teknolojisi hidroelektriğe güç katıyor

15:53 - Ekonomi

Bakan Bolat, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile görüştü

15:47 - Gündem

Depremlerden etkilenen Yeşilyurt'ta afetzedeler için yapılan 512 konutta sona gelindi

15:42 - Gündem