?>

Güney Ege sahillerinde bayram yoğunluğu

Gözde turizm merkezleri Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Ula'da tatilciler sahillerde yoğunluk oluşturdu.

Çevre & Seyahat - 6 yıl önce

MUĞLA

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Muğla'nın turistik ilçelerindeki sahillerde yoğunluk yaşanıyor.

Hava sıcaklığının 31, deniz suyu sıcaklığının ise 25 derece ölçüldüğü kentte tatilciler serinlemek için sahillere akın etti. Çok sayıda yabancı turist de plajları doldurdu.

Ula ilçesinin "Sakin Kent" unvanına sahip Akyaka Mahallesi yakın illerden gelen turistlerle doldu. Halk plajında güneşin ve denizin keyfini çıkaran tatilciler serinlemek için sık sık denize girerken, kimileri de Akyaka'dan kalkan günübirlik tur tekneleriyle Gökova Körfezi koylarında gezintiye çıktı.

Ormanlık alanlarda piknik yapmayı tercih edenler tatilciler de yoğunluk oluşturdu.

Bodrum ilçesinde de bayramın ikinci gününde sahiller doldu.

Tatil için Bodrum'u tercih edenler Gümbet, Bitez, Kumbahçe ve Paşatarlası plajlarında deniz, kum ve güneşin tadını çıkardı. İlçede sahil kesiminde hareketlilik yaşanırken, sıcak hava nedeniyle cadde ve sokaklarda ise sakinlik gözlendi.

Fethiye ilçesinin Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belceğiz Plajı'nda da vatandaşlar denize girmeyi ve kumsalda güneşlenmeyi tercih etti.

Macera tutkunları Babadağ Hava Sporları Rekreasyon Merkezi'nin 1200 metredeki pistinden yamaç paraşütüyle havalanarak, Ölüdeniz'in eşsiz manzarasını izleme fırsatı buldu.

Muğla'nın bir başka turistik ilçesi Marmaris'te de turistler plajları doldurdu. Tatilciler, Belediye Halk Plajı ve İçmeler ile Uzunyalı sahil şeritlerinde yoğunluğa neden oldu.

Akyaya ve Ölüdeniz'in girişlerinde uzun araç kuyrukları oluştu...

Muğla'nın gözde turistik mahalleleri Akyaya ve Ölüdeniz'in girişlerinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla uzun araç kuyrukları oluştu.

Bayramın ikinci gününde çoğunlukla İzmir, Aydın, Denizli, Burdur ve Isparta'dan araçlarıyla gelen tatilciler, Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi girişinde yoğunluğa neden oldu. Tatilciler, araç kuyruğu nedeniyle mahalleye girmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Akyaka'daki giriş ile çıkış noktalarında trafik yoğunluğunu azaltmak ve yol kontrolünü sağlamak için çok sayıda jandarma trafik timi görev yaptı. Araç kuyrukları jandarma ekiplerince drone ile izlendi. Mahalle girişinde drone ile alınan görüntüler motorize jandarma timlerine iletilerek, trafik akışının hızlanması ve sürücülerin güven içinde ilerlemesi sağlandı.

Akyaka'ya 3 saatte yaklaşık 30 bin aracın giriş yaptığı belirtildi.

Fethiye ilçesinin dünyaca ünlü Ölüdeniz Mahallesi'ne giden yolda da oluşan uzun araç kuyrukları nedeniyle jandarma ekipleri güvenlik önlemleri aldı.

Jandarma ekipleri, yoğunluk sebebiyle Hisarönü Kavşağı'nda araçları durdurmak zorunda kaldı. Fethiye-Ölüdeniz arasındaki kara yolu 2 saat kadar ulaşıma kapatıldı.

Yolda yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Uzun süre araçlarında bekleyen bazı tatilcilerin yol kenarından yürüyerek deniz ulaşmaya çalıştığı dikkati çekti.

İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, bayram yoğunluğu nedeniyle özellikle turistik merkezler Bodrum, Marmaris, Fethiye, Ortaca, Köyceğiz, Dalaman ve Ula'daki güzergahlarda çok sayıda ekiple uygulama ve yol kontrolü yaptı.

Ekipler, uygulamada emniyet kemeri ve alkol denetimi gerçekleştirdi. Sürücüleri emniyet kemeri takmaları ve hız yapmamaları konusunda uyaran ekipler, vatandaşların bayramını kutladı.

Kaynak: İHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Karakeçili Yörükleri yayla yolunda

2019-05-30 16:17 - Çevre-Hayat

Asırların deviremediği çınarı ateşe verdiler

2019-06-05 01:45 - Asayiş

İstanbul'da sıra dışı Pazartesi

2019-06-03 13:01 - Günün Fotoğrafı

"Gözlerde kuruluk varsa uzun yola damlasız çıkmayın"

2019-05-31 15:02 - Genel

Yabancı uyruklu karı-koca birbirini bıçakladı: 1 ölü 1 yaralı

2019-06-03 07:22 - Asayiş

Cansız bedenine ulaşıldı

2019-06-02 15:46 - Asayiş

Bugün hava nasıl olacak? 3 Haziran İstanbul'da hava nasıl? Ankara'da hava nasıl olacak?

2019-06-03 13:12 - Gündem

Çocuk sesine hasret bayramı bekliyorlar

2019-05-31 17:17 - Çevre-Hayat

Köfteciye dev fuhuş operasyonu: 25 gözaltı

2019-05-31 13:39 - Asayiş

Uzmanlar uyarıyor: 'Sigara körlüğe de yol açıyor'

2019-05-30 13:52 - Sağlık

İlgili Haberler

AJet, 3 Kasım'da Ankara'dan Bağdat'a direkt seferlere başlayacak

12:17 - Çevre & Seyahat

AnimaWings Hava Yolları İstanbul Havalimanı uçuşlarına başladı

19:12 - Çevre & Seyahat

THY ile Cezayir Hava Yolları arasında işbirliği anlaşması

12:18 - Çevre & Seyahat

THY, Süleymaniye seferlerini yeniden başlatacak

20:53 - Çevre & Seyahat

AJet'in zamanında kalkış oranı yüzde 80'e yaklaştı

11:28 - Çevre & Seyahat

Günün Manşetleri

Netanyahu'dan, "İsrail'e saldırmak için toparlanan düşmanlar olduğu" iddiası

22:43 - Dünya

AFAD'dan Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardımlarına ilişkin açıklama

22:27 - Gündem

Trump: ABD Çin'e zarar vermek değil, yardım etmek istiyor

22:22 - Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Vance, İsrailli esirlerin 24 saat içinde bırakılabileceğini belirtti

22:18 - Dünya

Boğaziçi Üniversiteliler Derneğinin 18. Olağan Genel Kurulu yapıldı

22:13 - Gündem