?>

Güncellenen Türkiye Kovid-19 risk haritası açıklandı

İllerin Kovid-19 değerlendirme kriterlerine göre gruplandırıldığı risk haritasında İstanbul, Ankara ve İzmir çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride yer aldı, düşük riskli (mavi) kategorideki tek il ise Şırnak oldu.

Gündem - 5 yıl önce

20-26 Mart tarihlerini kapsayan Türkiye Kovid-19 risk haritasında, ülke genelinde düşük riskli (mavi) kategoride yer alan tek il Şırnak oldu.

Orta riskli (sarı) 10 il, Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak olarak belirlendi.

Yüksek riskli (turuncu) 12 il arasında Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli ile Manisa yer aldı.

Çok yüksek riskli (kırmızı) kategorideki 58 il ise şöyle:

"Iğdır, Ardahan, Artvin, Rize, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat, Sivas, Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Malatya, Elazığ, Niğde, Aksaray, Konya, Karaman, Mersin, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Erzincan, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Isparta."

Üç büyük il kırmızı kategoride

20-26 Şubat tarihlerini kapsayan ve 1 Mart'ta kamuoyuna duyurulan Türkiye Kovid-19 risk haritasında çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride 17 il yer alırken güncellenen haritada bu kategorideki il sayısı 58'e çıktı.

Yüksek riskli kategoride daha önce 22 olan il sayısı 12, orta riskli kategoride daha önce 28 olan il sayısı 10 oldu.

Önceki haritada düşük riskli (mavi) kategoride 14 il yer alırken güncellenen haritada bu kategorideki yerini koruyan tek il Şırnak oldu.

Eski haritada düşük riskli kategoride yer alan Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Hakkari, Van orta riskli (sarı) kategoriye, Bingöl ve Ağrı yüksek riskli (turuncu), Iğdır ise çok yüksek riskli (kırmızı) kategoriye geçti.

Daha önce açıklanan haritada yüksek riskli (turuncu) kategoride bulunan İstanbul ve İzmir ile orta riskli (sarı) kategorideki Ankara, güncellenen haritada çok yüksek riskli (kırmızı) grupta yer aldı.

Burdur, tüm iller içerisinde risk grubunu düşüren tek il oldu.

Buna göre, önceki haritada çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride bulunan Burdur, güncellenen haritada yüksek riskli (turuncu) kategoriye geçti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Getir, 300 milyon dolarlık yeni yatırımla 2,6 milyar dolar değerlemeye ulaştı

2021-03-26 19:31 - Yerel haber-Şirket Haber

12 ülkenin savunma bakanları Myanmar güçlerinin göstericilere karşı 'ölümcül güç kullanımını' kınadı

2021-03-28 13:45 - Dünya

Pakistan'dan 900 kilometre menzilli balistik füze denemesi

2021-03-26 19:26 - Dünya

Türk cerrah, özel davetle gittiği Özbekistan'da 11 çocuğu ameliyat etti

2021-03-28 19:53 - Sağlık

Diyarbakır annelerinden Akkuş: Ömrüm yettiğince kızımı arayacağım

2021-03-27 15:51 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal: Cumhurbaşkanımız ekibiyle yeni bir düzenlemeye gidecektir

2021-03-23 19:35 - Siyaset

Küresel rüzgar kapasitesi 5 yılda 469 gigavat artacak

2021-03-28 15:19 - Ekonomi

Bangladeş'teki mülteci kamplarında kalan Arakanlı Müslümanların yaşam mücadelesi sürüyor

2021-03-24 18:51 - Dünya

PFDK, iki Süper Lig takımına para cezası verdi

2021-03-23 20:45 - Spor

Özel hastane personelinin işe giriş ve çıkış işlemlerinde değişiklik

2021-03-25 19:26 - Gündem

İlgili Haberler

Vicdan gemisinden aktivist Baygın "soykırıma dur deyin" çağrısı yaptı

18:27 - Gündem

Malatya'da freni arızalanan kamyonun 15 araca çarpması güvenlik kamerasında

17:57 - Gündem

Ankara'da bazı mahallelerde su kesintisi bir haftayı geçti

17:38 - Gündem

Yurtta Filistin'e destek yürüyüşleri sürüyor

16:17 - Gündem

İstanbul'da avukat Öktem'in hayatını kaybettiği silahlı saldırının detaylarına ulaşıldı

16:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Vicdan gemisinden aktivist Baygın "soykırıma dur deyin" çağrısı yaptı

18:27 - Gündem

TCMB Başkanı Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaptı

18:22 - Ekonomi

Küresel Sumud Filosu'na katılan Fransız aktivistlerin bir kısmı Fransa'ya ulaştı

18:17 - Dünya

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunda yolcu rekoru kırıldı

18:03 - Ekonomi

Malatya'da freni arızalanan kamyonun 15 araca çarpması güvenlik kamerasında

17:57 - Gündem