?>

'Gün kavga edilecek zaman değildir'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Zaman kavga edilecek zaman değil. Gün, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yücelme, yükselme, büyüme zamanı olmak zorundadır." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

Aydın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı temaslarda bulunmak için geldiği Aydın'da Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'i makamında ziyaret ederek, belediye önünde kurulan platformdan vatandaşlara seslendi.

Yerel seçimlerin ardından teşekkür ziyareti gerçekleştirdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin hiçbir ayrım yapmadan, herkesin siyasi düşüncesine saygı duyarak hizmet götürdüğünü, hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet verdiğini söyledi.

Belediye başkanlarının yatırım yapmak için para harcadıklarını, harcanan her kuruşun hesabını millete vermek zorunda olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, vatandaşın belediye başkanına "parayı nereye harcadığını bilme zorunluluğum var." diyeceğini aktardı.

Kılıçdaroğlu, "Ben bunu söyleyince tepedekiler kızıyorlar. 'Ne demek hesap vermek, istediğim gibi harcarım.' İstediğin gibi harcayamazsın. İstediğin gibi harcıyorsan o ülkede demokrasi yoktur. Vatandaş da soracak 'nereye gitti bu para?'. Fabrikaları sattınız, yolları sattınız, çiftçiyi perişan ettiniz." dedi.

"Zaman kavga edilecek zaman değil"

8,5 milyon kişinin işsiz ve çiftçinin, esnafın halinin ortada olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Zaman kavga edilecek zaman değil. Gün, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yücelme, yükselme, büyüme zamanı olmak zorundadır." dedi.

Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun "Topuklu Efe" olarak bilindiğini, Çerçioğlu'nun artık sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da bildiği bir Efe olduğunu dile getirdi.

Belediye başkanlarına da seslenen Kılıçdaroğlu, partisinin belediyelerinin olduğu yerlerde hiçbir çocuğun aç yatağa girmeyeceğini belirterek, "Bir çocuk yatağa aç giriyorsa belediye başkanı o gece uyumayacak, onun yanına gidecek. Açlıkla yoksullukla mücadele edecek." dedi.

Vicdan ve adaletin çok önemli kavramlar olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Vicdan, adalet beraberdir. Bir demir yolunda paralel giden iki ray gibidir. Vicdanı ve adaleti olan bir toplumun Türkiye'nin en büyük güvencesini olduğunu da kabul etmemiz lazım. Kapalı kapılar ardında adaletsizlik yaptılar açık meydanlarda ve sandıkta vatandaş onun hesabını verdi. Bu ülkenin vatandaşlarının ferasetine vicdanına ahlakına adalet anlayışına güveniyoruz. Bizim güvencemiz budur.

Hiç unutmayın bu kardeşiniz çiftçinin derdini anlatacak, esnafın, işsizin derdini anlatacak. Asgari ücretlinin emeklinin derdini anlatacak. Herkesin derdini anlatacak. Ben derdi anlattıkça onlar kızıyorlar bana saldırıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bildiğim yoldan asla dönmeyeceğim, bu ülkede herkes huzur içinde kardeşlik içinde birlikte yaşamalı. Bunun mücadelesini vereceğim."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ekmeğini 'aynalı çarık'tan kazanıyor

2019-08-31 14:47 - Çevre-Hayat

Roma Teknik Direktörü Fonseca'dan kura yorumu

2019-08-30 21:47 - Spor

Gurbetçi bu yıl yola 'dinç' çıktı

2019-09-06 15:22 - Gündem

'Adalet teşkilatı hainlerle mücadelede önemli gücümüz olmuştur'

2019-09-01 16:22 - Gündem

Balıkçılar rotayı salyangoza çevirdi

2019-09-04 19:02 - Çevre-Hayat

'Terör örgütünü, Doğu ve Güneydoğu'daki kadınlarımız, analarımız bitirecek'

2019-09-03 21:17 - Siyaset

Karakol polislerinin çalışma saatleri düşürülecek

2019-09-05 17:12 - Gündem

Buse Naz en iyi kadın boksör

2019-09-01 02:32 - Spor

Galatasaray Taylan Antalyalı'yı kadrosuna kattı

2019-09-03 02:27 - Spor

Granada, İsmail Köybaşı'nı tanıttı

2019-08-30 18:22 - Spor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

18:42 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonda görüştü

18:13 - Siyaset

Türkiye'nin TDT Temsilciliğine atanan Büyükelçi Ekici, güven mektubunu sundu

17:52 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'nin yeni yasama yılı açılışına katılmamasına tepki

15:43 - Siyaset

AKPM'den Gazze'deki yıkıcı insani durumun son bulması çağrısı

11:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

AFAD'ın "Sındırgı 6,1 Depremi Raporu" yayımlandı

21:57 - Gündem

Almanların çoğunluğu Filistin'in devlet olarak tanınmasını istiyor

21:32 - Dünya

BM: İsrail'in Gazze'de süren saldırıları nedeniyle durum gittikçe kötüleşiyor

21:17 - Dünya

Özgürlük Koalisyonu Filosu: Gazze için İtalya'dan çıkan 11 gemi yoluna devam ediyor

20:52 - Dünya

İsrail'in ABD'li sosyal medya fenomenlerine yaptığı ödemeler FARA kayıtlarına yansıdı

20:28 - Dünya