?>

Gümüşhane'de gönüllüler depremzedeler için ahşap ev üretiyor

Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serkan Eryılmaz, "Evleri AFAD'ın deprem bölgesinde belirlediği bir yere götürüp kuracağız ve oradaki afetzedelerin kullanımına bırakacağız." dedi.

Gündem - 3 yıl önce

Gümüşhane

Gümüşhane'de akademisyenler, öğrenciler ve gönüllülerden oluşan grup, depremzedeler için ahşap evler yapıyor.

Sivil toplum kuruluşları ile hayırseverlerden gelen yardımlarla Gümüşhane Üniversitesinin ahşap mobilya atölyesi ile Bağlarbaşı Sanayi Sitesi'ndeki Ağaçkakan Ahşap Atölyesi'nde üretilen evler, deprem bölgesine ulaştırılacak.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Serkan Eryılmaz, gazetecilere, Ağaçkakan Ahşap Atölyesi sahibi Ali Soydaş ile proje tasarladıklarını ve depremzedelerin barınacağı ahşap evler ürettiklerini söyledi.

Yardımseverlerin desteğiyle çalışmaların hızlı şekilde devam ettiğini belirten Eryılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sahibi, atölyesini bize bütün ekipmanlarıyla açtı. Biz de yardımseverlerin desteğiyle bunu yapmaya çalışıyoruz. İsteyen kişi bizimle iletişime geçerek malzemeyi alıp geliyor. Malzeme aldığımız yerlerde adımıza bir hesap açtık. Yardım etmek isteyen gidip orada hesabın belli bir kısmını kapatabiliyor, şehir dışında olanlara da malzeme aldığımız yerin hesap numarasını veriyoruz. İsteyenler yardımlarını bize ulaştırıyor."

Eryılmaz, yaptıkları evlerin 3 metreye 3 metre boyutlarında toplam 9 metrekare olduğunu ifade ederek, "AFAD ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Evleri, AFAD'ın deprem bölgesinde belirlediği bir yere götürüp kuracağız ve oradaki afetzedelerin kullanımına bırakacağız. Malzeme sizden, işçilik bizden, kullanım da deprem bölgesindeki insanlardan olacak." dedi.

"Toplamda 20 tane yapacağız"

Şu ana kadar 14 ahşap evi tamamladıklarını aktaran Eryılmaz, "Toplamda 20 tane yapacağız. Gecelere kadar çalışıyoruz. Perşembe gününe kadar 20 taneyi tamamlamayı planlıyoruz. Projeyi bitirdiğimizde AFAD'a bilgi vereceğiz. AFAD bize malzemenin taşınmasıyla ilgili tır yardımı yapacağını söyledi, hem de orada bir yer belirleyecek." diye konuştu.

Eryılmaz, çalışmaların iki atölyede devam ettiğini kaydederek, "İçerisine köpüklü yalıtım malzemesi koyuyoruz. Üzerini kapattıktan sonra elektriği orada bağlayacağız. Kapı ve penceresini de aynı şekilde oraya gittiğimizde takıp kullanıma hazır hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Depremden etkilenen vatandaşların bazıları misafir edilmek üzere Bodrum'da getirildi

2023-02-07 07:33 - Gündem

Yeni Malatyaspor ligden çekilme talebini TFF'ye iletti

2023-02-11 13:46 - Spor

Gaziantep'te depremde yıkılan sitenin müteahhidi İstanbul'da yakalandı

2023-02-11 14:45 - Asayiş

Emre Çolak futbolu bıraktığını açıkladı

2023-02-13 10:39 - Spor

Hatay'da Ömer ile annesi depremden 150 saat sonra kurtarıldı

2023-02-12 11:52 - Gündem

54 saatlik karanlıktan kurtarılan Gizem Özkan: Enkaz altında ilk 1 saat çok zor

2023-02-12 12:02 - Gündem

Saraybosna, bugün "dünyada hava kirliliğinin en yüksek ölçüldüğü kent" oldu

2023-02-12 13:39 - Dünya

Uluslararası spor dünyasından Türkiye'ye deprem sonrası başsağlığı mesajları

2023-02-06 20:52 - Spor

Hindistanlı sıhhiyeci askerler İskenderun'daki liseyi sahra hastanesine çevirdi

2023-02-12 13:55 - Gündem

Yemenliler ülkelerindeki savaş acılarına rağmen Türkiye ile dayanışmada birleşti

2023-02-11 12:02 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye, İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısını "terör eylemi" olarak nit

23:18 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, İtalyan mevkidaşı Tajani ile Gazze'deki ateşkes planını görüştü

22:07 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

22:02 - Gündem

MSB: Doğu Akdeniz'deki insani yardım faaliyetleri kapsamında 11 kişi tahliye edildi

18:38 - Gündem

Ankara'nın Çubuk ilçesinde deprem riski nedeniyle boşaltılan 4 katlı bina çöktü

16:57 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısına tepkiler

23:28 - Siyaset

Türkiye, İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısını "terör eylemi" olarak nit

23:18 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni yasama yılı dolayısıyla resepsiyon verdi

22:23 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, İtalyan mevkidaşı Tajani ile Gazze'deki ateşkes planını görüştü

22:07 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

22:02 - Gündem