?>

Gülen’e ‘mehdi’ diyen hakime ağırlaştırılmış müebbet istemi

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’e verdiği bir kararda ’’mehdi’’ diyen eski hakim İrfan Karagöz’ün yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada ’Anayasayı ihlal’den ağırlaştırılmış müebbet, FETÖ üyeliğinden de 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Asayiş - 7 yıl önce

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’e verdiği bir kararda ’’mehdi’’ diyen eski hakim İrfan Karagöz’ün yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada ’Anayasayı ihlal’den ağırlaştırılmış müebbet, FETÖ üyeliğinden de 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Görevde bulunduğu sırada verdiği bir kararda FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’e ’’mehdi’’ diyen eski hakim İlhan Karagöz’ün yargılanmasına devam edildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık İlhan Karagöz tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile bağlandı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık Karagöz’ün 15 Temmuz darbe girişiminden 11 gün önce Balyoz davası bilirkişilerinin yargılandığı davada taraflara haber vermeden ara celse açarak verdiği 572 sayfalık karara değinildi.

Usulsüz verilen kararda Cumhurbaşkanı ve hükumet yetkililerine hakaret edildi

Ramazan Bayramı arefesine denk gelen ve Bakanlar Kurulunca idari izin sayılan bir günde duruşma gününü beklenmeden verilen kararın yasal olmadığı aktarılan mütalaada, sanık İlhan Karagöz’ün kararında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevcut hükumet Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyeleri, AK Parti, yargı kurumlarına aşağılayıcı hakaretlerde bulunduğu, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’i ’mehdi’ ilan ettiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyeleri olmak üzere birçok kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğu hatırlatıldı.

TÜM YURDA GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILSIN

Mütalaada, sanık Karagöz’ün verdiği kararın devamında, Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin, bulunduğu suç duyurusu doğrultusunda derhal olaya el koyarak ismi geçen herkesi gözaltına alması gerektiği ve tüm yurda giriş çıkışlar tutularak ismi geçen ya da geçmeyen tüm milletvekilleri, belediye başkanları, iş adamları, gazeteciler, emniyetçiler, hakim ve savcıların yurttan çıkışlarının engellenerek soruşturma işlemlerinin başlatılması gerektiğini kaydettiği aktarıldı.

YARGI GÜCÜNÜ KULLANARAK ÖRGÜT ÜYELERİNİ "AMAÇ SUÇ" İÇİN HAREKETE GEÇİRMEYE AZMETTİRDİ

Sanık İlhan Karagöz’ün yargı gücünü kullanarak silahlı terör örgütü üyelerini bir an evvel "amaç suç" için harekete geçirmeye ve azmettirmeye çalıştığı vurgulanan mütalaada Karagöz’ün Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında yapılan aramada 1 adet ’H’ serisi 1 ABD Doları ve 1-15 arası numaralandırılmış doküman ele geçirildiği anlatıldı.

Mütalaada sanık Karagöz’ün "Anayasa’yı ihlal’’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle FETÖ üyeliğinden ise ayrıca 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

MAHKEME BAŞKANINDAN, BAĞIRARAK KONUŞAN KARAGÖZ’E SERT TEPKİ

Savcının mütalaasını açıklamasının ardından söz alan sanık İlhan Karagöz, mütalaanın usulsüz şekilde verildiğini iddia etti.

Mütalaanın verilmesi için usul eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini ancak usul işlemlerinin tamamlanmadan mütalaanın verildiğini öne sürerek bağırarak konuşan sanık Karagöz’e mahkeme başkanı sert bir şekilde tepki gösterdi.

Karagöz’e yaptığınız konuşmalar edebe uygun değil diyen mahkeme başkanı Tamer Korkmaz, “Sabrımızı zorlamayın. Bağırmadan konuşun. Usul eksikliği deyip duruyorsunuz. Usul eksikliği olursa Yargıtay dosyayı bozar. Biz usule ilişkin hata yaptığımızı düşünmüyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti daha sonra sanık Karagöz’e mütalaaya karşın savunmasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

(Yusuf Melikoğlu/İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da kartpostallık görüntüler

2019-01-04 15:02 - Çevre-Hayat

Sarıkamış şehitleri için 40 bin kişi yürüdü

2019-01-06 16:11 - Çevre-Hayat

Köylüler asırlık kavak ağacı 'anıt ağaç' olsun istiyor

2019-01-03 15:32 - Çevre-Hayat

Soğuk hava barajı dondurdu

2019-01-02 17:32 - Çevre-Hayat

Trump: 'İran şimdi ayakta kalmaya çalışıyor, Suriye ve Yemen’den çekiliyor'

2019-01-03 20:08 - Gündem

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

2019-01-03 13:36 - Ekonomi

Nevşehir’de 24 kişi karbonmonoksitten zehirlendi

2019-01-06 15:32 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Ocak'ta Samsun ilçe başkan adaylarını açıklayacak

2019-01-08 00:32 - Siyaset

Yılmaz Vural’dan iddialı açıklama

2019-01-03 12:29 - Spor

'Renkli dövme alerjik reaksiyon riskini artırıyor'

2019-01-03 14:32 - Sağlık

İlgili Haberler

Son 10 günde 35 ilde siber suçlara yönelik operasyonlarda 429 şüpheli yakalandı

12:23 - Asayiş

İstanbul'daki yasa dışı bahis gelirlerini aklama soruşturmasında 25 şüpheli yakalandı

09:32 - Asayiş

Kırmızı bülten ve ulusal seviyede aranan 9 suçlu Türkiye'ye getirildi

10:32 - Asayiş

İzmir'de çöp depolama alanında çıkan yangına müdahale ediliyor

23:18 - Asayiş

Ordu'da çıkan örtü yangınına müdahale ediliyor

21:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile görüşmeye kapıyı açık bıraktı

04:07 - Dünya

Gazze'de yaşama uygun olmayan çadırların yerine prefabrik ev talebi

02:52 - Dünya

ABD'de gözaltında tutulan Türk bilim insanı Dölek, kefaletle serbest bırakıldı

02:37 - Dünya

Trump ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi arasındaki görüşmede İsrail gerginliği iddiası

02:23 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta mücadelesi başladı

01:32 - Spor