?>

Grev ve tramvay çalışmaları İzmir trafiğini durdurdu

İZDENİZ AŞ'deki grev nedeniyle vapur seferlerinin yapılamaması ve Konak ilçesindeki tramvay çalışmaları, kentte uzun araç kuyruklarının oluşmasına yol açtı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ AŞ'deki grev nedeniyle vapur seferlerinin yapılamaması ve Konak ilçesindeki tramvay çalışmaları dolayısıyla bazı caddelerin ulaşıma kapanması, kent içi trafik yoğunluğunu artırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şair Eşref Bulvarı üzerinde Montrö Meydanı ile Çankaya arasında 2 etap halindeki tramvay çalışmalarına devam ediyor. Belediye, dünden itibaren de Alsancak Garı önündeki bölgeyi kapsayan Sait Altınordu Meydanı ile Vahap Özaltay Meydanı arasında hat döşeme çalışmalarına başladı.

Çalışmalar kapsamında Vahap Özaltay Meydanı'ndan TCDD 3. Bölge Müdürlüğüne kadar olan yolun iki şeridi araç trafiğine kapatıldı. Liman Caddesi istikametinden Konak yönüne gidecek araçlar ise Atatürk Caddesi'ne yönlendirildi.

Halkapınar'dan Konak ve Alsancak yönüne giden otobüslerin güzergahları da değişti. Otobüsler, bu bölgedeki tramvay çalışmaları tamamlanıncaya kadar Yeşildere Caddesi ve Basmane Meydanı'nı kullanacak.

Konak yönünden Karşıyaka ve Bornova'ya gidecek araçlar ise Basmane Meydanı ile Yeşildere Caddesi'ne yönlendirildi.

Bunun yanı sıra Türkiye Denizciler Sendikası ile İZDENİZ AŞ arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması sonucu başlayan ve 20 gündür devam eden grev, kentte uzun araç kuyruklarının oluşmasına yol açtı. Özellikle Alsancak, Konak, Basmane, Karşıyaka Altınyol, çevre yolu ve Bornova bölgesinde trafik yoğunluğu üst seviyeye çıktı.

Grev nedeniyle deniz ulaşımından faydalanamayan İzmirlilerin İZBAN ve metroyu tercih etmesi, bu toplu taşıma hatlarında da yoğunluğa neden oldu.

İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ise özellike Alsancak ve Konak güzergahlarında durma noktasına gelen trafiği düzenlemek için yoğun çaba sarf ediyor.

"Herkes yürüyor"

Vatandaşlardan Özay Yılmaz, yaptığı açıklamada, Çankaya'dan Alsancak İZBAN durağına giden tüm yollarda trafiğin durma noktasına geldiğini söyledi.

Kent yöneticilerinin yapılan çalışmayla ilgili bilgi vermediğini öne süren Yılmaz, "Diyecek hiçbir söz yok, insanların nasıl çile çektiğini görüyorsunuz. Eski günlere döndük galiba. Gördüğünüz gibi herkes yürüyor. En büyük problem ise ne zaman bitecek belli değil. Deniz ulaşımındaki sıkıntı buna ilave olunca İzmir büyük bir problemin içinde." diye konuştu.

Muhabir: Tezcan Ekizler

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Van kedileri havuzda serinletilecek

2017-07-27 18:22 - Çevre-Hayat

'Kadife' ve 'Güllüşah' sahiplendirildi

2017-07-27 20:27 - Çevre-Hayat

Yaşlılar huzuru doğada buldu

2017-07-25 20:17 - Çevre-Hayat

Borsa güne yükselişle başladı

2017-08-01 13:07 - Ekonomi

İznik Gölü'nde 4 kişi boğuldu

2017-07-27 17:59 - Genel

Hayvanat bahçesi sakinlerine 'yaz diyeti'

2017-07-29 15:59 - Genel

Siirt'teki 320 sanıklı FETÖ davası devam ediyor

2017-07-31 18:32 - Gündem

Genç hentbolcu hayatını kaybetti

2017-07-25 19:42 - Spor

Alanya’da fuhuş operasyonu !

2017-07-27 14:37 - Asayiş

FETÖ elebaşının talimatıyla başlayan MİT tırları süreci iddianamede

2017-07-27 22:46 - Genel

İlgili Haberler

Aydın'da sağanak nedeniyle trafikte aksama yaşandı

00:02 - Gündem

İstanbul'da beklenen gök gürültülü sağanak için sarı kodlu uyarı yapıldı

23:33 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

22:33 - Gündem

Gazze Mahkemesinde İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım ve ihlallerin tanıkları dinlendi

21:52 - Gündem

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turuna ilişkin açıklama

21:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Samsunspor, Konferans Ligi'nde Dinamo Kiev'i mağlup etti

00:13 - Spor

Aydın'da sağanak nedeniyle trafikte aksama yaşandı

00:02 - Gündem

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında 2 kişi öldü

23:58 - Dünya

Trump: Batı Şeria konusunda endişelenmeyin, İsrail Batı Şeria'da hiçbir şey yapmayacak

23:53 - Dünya

Trump, ABD'nin Venezuela açıklarına B-1 bombardıman uçakları gönderdiği iddiasını yalanladı

23:47 - Dünya