?>

Görme engelli çift, kurdukları spor kulübüyle görme engellilerin umudu oldu

Şanlıurfa'da görme engelli Osman ve Havva Keskin çifti, kurdukları spor kulübüyle görme engellileri sporla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Şanlıurfa

Derneğin başkanı Osman Keskin (40) AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Havva Keskin ile 10 yıl önce evlendiğini ve 3 çocuğuyla mutlu bir yaşam sürdürdüklerini söyledi.

Eşi ve görme engelli arkadaşlarıyla sürekli istişarelerde bulunduklarını ve görme engelli bir kulüp kurma fikrinin ortaya çıktığını belirten Keskin, kentte daha önce görme engellilere yönelik eksikliğini hissettikleri kulübü 2019 yılında kurmaya karar verdiklerini aktardı.

Şanlı Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği'ni kurduklarını ve faaliyete başladıklarını anlatan Keskin, şöyle konuştu:

"Kulübümüzde 30 lisanslı sporcumuz var. Satranç, atletizm, yüzme, halter turnuvalarına katıldık, son olarak geçtiğimiz hafta Aydın'da düzenlenen gençler judo turnuvasında 3 altın, 1 gümüş madalya almayı başardık. İnşallah bu madalyalar başarılarımızın başlangıcı olur. Amacımız görme engellileri topluma kazandırmak. Görme engelli sporcularımızın spor yaparak hem sağlıklı olmalarını hem sosyal aktivitelere katılmalarını hem de milli takımlara seçilmelerini sağlamak. Yaklaşık 3 yıl önce kurulan yeni bir kulüp olmamıza rağmen 30 sporcuya ulaştık ve 5 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attık. Tüm gençleri spor yapmaya kulübümüze bekliyoruz."

Havva Keskin: "Görme engellilerin de aktif olmalarını istiyoruz"

Havva Keskin ise eşiyle beraber kulübün kuruluşunda rol aldığını, her konuda eşine yardımcı olmaya çalıştığını belirtti.

Görme engelli bireylerin zamanlarını sürekli evlerinde geçirmemesi için böyle bir kulüp kurmak istediklerini dile getiren Keskin, şunları kaydetti:

"Görme engelli kardeşlerimizin de diğer engelliler gibi aktif olmalarını istiyoruz. Son olarak Aydın'da yapılan turnuvada 4 sporcumuz yüzümüzü güldürdü. Yetkililer bize daha fazla yardımda bulunursa görme engelli arkadaşlarımız için yeni kurslar açarak, etkinlikler düzenleyerek onların daha iyi yerlere gelmelerini istiyoruz. Şanlıurfa'da görme engelliler adına ilk defa böyle bir spor kulübü kuruldu. Çalışmalarımızı Eyyübiye Belediyesine ait bir salonda yapıyoruz. Kendilerine destekleri için teşekkür ediyoruz. Kulübü kurarken bizden bir başarı beklenmiyordu. Ama çok şükür görme engellilerin de artık önü açıldı."

Karatoprak: "Amacım milli takıma seçilmek"

Sporculardan Mehmet Furkan Karatoprak (17) yaklaşık 2 ay önce kulüple tanışarak judo yapmaya başladığını söyledi.

Aydın'da düzenlenen turnuvada gençlerde altın madalya kazandığını anlatan Karatoprak, "2 ay gibi kısa bir süre çalışıp katıldığım ilk turnuvada altın madalya almak benim için gurur verici bir olay. İnşallah judo dışında yüzme kursuna da katılacağım. Bundan sonraki hedefim 2 aylık bir çalışmayla altın madalya kazanabildiysem inşallah daha çok çalışarak milli takıma seçilip kentimi ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Afrika Örgüsü Yaptırmak Kaç TL

2022-02-16 09:51 - İnsan&Hayat

Diyarbakır'da terör operasyonunda 27 şüpheli yakalandı

2022-02-15 10:31 - Asayiş

Göller Yöresi'nde 2022 yılı sayımında en çok 'sakarmeke' görüldü

2022-02-11 21:20 - Çevre-Hayat

ABD'nin batısında son 1200 yılın en büyük kuraklığı yaşandı

2022-02-15 16:20 - Dünya

Torbalı 'Türkiye'nin en kapsamlı otomobil müzesi'ne ev sahipliği yapıyor

2022-02-16 12:02 - Ekonomi

Feka Otomotiv Mamulleri Sanayi ve Ticaret AŞ, RF Ulyanovsk bölgesine yatırım yapıyor

2022-02-17 05:41 - Özel Haber

Muş'ta çocuklarını terör örgütünden kurtarmak isteyen ailelerin sayısı 27'ye yükseldi

2022-02-16 14:37 - Gündem

İstanbul'un çiçekçileri 14 Şubat'a hazırlanıyor

2022-02-13 10:45 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: TMT, Kıbrıs Türk Halkı'nın destansı direnişinin abideleştiği ye

2022-02-10 15:47 - Gündem

"Avrupa'nın en genç ülkesi" Kosova 14 yaşında

2022-02-16 12:19 - Dünya

İlgili Haberler

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız ailenin durağı İzmir oldu

18:28 - Çevre-Hayat

Muğla'da ortaokul öğrencisi kazandığı bursun ilk ödemesini okuluna bağışladı

16:37 - Çevre-Hayat

Tuz Gölü'nde oluşan kütleler fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor

14:18 - Çevre-Hayat

İkinci baharlarında belediyeden aldıkları destekle besici oldular

13:32 - Çevre-Hayat

Emekli pilot resim tutkusunu emekliliğinde de sürdürüyor

13:17 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde teknenin alabora olması sonucu 64 kişi kayboldu

20:22 - Dünya

Almanya, Ukrayna'ya uzun menzilli füze sistemleri sağlayacak

20:18 - Dünya

ABD'deki Türkevi, Gazze ve Sudan'daki ihtiyaç sahipleri için düzenlenen kermese ev sahipli

20:13 - Dünya

İsrail ordusunun, ateşkese rağmen Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 10 Filistinli öldü

19:53 - Dünya

Ekim 2023'ten bu yana İsrail'e 120 bin ton askeri malzeme nakledildi

19:47 - Dünya