?>

Görme engelli 9 yaşındaki Ertuğrul, piyanoyla hayatını renklendiriyor

Antalya'da göz tansiyonu olarak da bilinen glokom hastalığı nedeniyle görme yetisini büyük oranda kaybeden 9 yaşındaki Ertuğrul Bacaksız, dünyasını büyük bir hevesle çaldığı piyanoyla aydınlatıyor

Magazin - 3 yıl önce

Antalya

Ailesinin ikinci çocuğu olan ve 6 yaşında gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle glokom teşhisi konulan Bacaksız, görme yetisini kaybetmemek için 11 ameliyat geçirdi. Ameliyatlara rağmen sağ gözünde tamamen, sol gözünde de yüzde 95 görme kaybı oluşan Bacaksız'ın, yüzde 5'lik kısmı kaybetmemesi için tedavisi sürüyor.

Eğitimine Vali Çatur İlköğretim Okulunda görme engelli bireylerle devam eden Bacaksız, babasının doğum gününde aldığı oyuncak piyanoyla müziğe ilgisi artması üzerine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Muratpaşa Gençlik Merkezi'nde piyano kursuna başladı. Yaklaşık bir yıldır yeteneğini daha da geliştiren küçük çocuğun hedefi piyanist olmak.

Baba Suat Bacaksız, ailede başka glokom hastası bulunmadığını, bu hastalıkla oğluyla tanıştıklarını söyledi.

Oğlunun teşhisten sonra zorlu bir süreç geçirdiğini anlatan Bacaksız, yüzde 5'lik görme yetisini koruyabilmek için belli periyotlarla İstanbul'a gittiklerini belirtti.

Oğlunun gözleri görmemesine rağmen hayat dolu, neşeli, derslerinde çok başarılı bir çocuk olduğunu dile getiren Bacaksız, bütün ihtiyaçlarını kendisinin karşılayabildiğini kaydetti.

Doğum gününde aldığı oyuncak piyanonun oğlunun yeteneğini ortaya çıkardığını anlatan Bacaksız, "Piyanoyu çalmaya başlayınca müzik kabiliyetinin olduğunu anladık. Profesyonel eğitime geçtik. Televizyondan bir kere duyması çalmasına yetiyor, hemen kapıyor." dedi.

Oğlunun piyano kursunda da hem yeteneğini hem de kendisini geliştirdiğini aktaran Bacaksız, şöyle devam etti:

"Kurslara geleceği günler oldukça heyecanlı, koşa koşa geliyor. Burada geçirdiği yarım saat birkaç gün onun dinamik geçirmesini sağlıyor. Gençlik ofisi de mükemmel bir şey. Fazıl Say olsun isteriz tabii ki, elimizden geldiğince destekleyeceğiz. Güzel bir şeyler yapmasını istiyoruz."

"Piyanist olmak istiyorum"

Ertuğrul Bacaksız da oyuncak orguyla rastgele bir şeyler çalmaya başladığını ve bunun çok hoşuna gittiğini belirtti.

Doğaçlama şarkılar çalmaya başladığını anlatan Bacaksız, "Niye nota öğrenmiyorum, profesyonel müzik çalmıyorum diye düşündüm ve kursa gelmeye başladım. Şimdi yeni piyanom da var, çok seviyorum piyano çalmayı. Şu anda herhangi bir yarışma yok, olursa girmek isterim. Büyüyünce piyanist olmak istiyorum. Kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum." diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Muratpaşa Gençlik Merkezi Genç Ofisi Piyano Öğretmeni Tuğçe Güler de Bacaksız'ın müziğe yeteneği olduğunu söyledi.

Geldiğinde yeteneğini fark edip işlediklerini aktaran Güler, "İşitsel gücü çok fazla. Sağ ve sol elini çok aktif bir şekilde kullanabiliyor. Performansı da her geçen gün ilerliyor. Her alanda kendisini geliştirebilecek bir kabiliyeti var. Bunu değerlendirmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

"Gelen herkese kapımız açık"

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Muratpaşa Gençlik Merkezi Özel Eğitim Koordinatörü Yasin Çotur da bütün yaş gruplarına taleplere göre çeşitli alanlarda kurslar düzenlediklerini söyledi.

Kurslara özel çocukların da katılabildiğini dile getiren Çotur, şunları kaydetti:

"Etkinliklerden hem çocuklar hem de aileleri mutlu oluyor. Çocukların sosyalleşmesi, iletişim kurabilmesi, enerjilerini resim, spor, müzik gibi etkinliklerle atabilmesi çok güzel.

Burada görme, bedensel, down sendromu, otizm gibi bütün engel gruplarına yönelik çalışmalarımız var. Muratpaşa Gençlik Merkezi olarak ortalama haftada 60 özel çocuğa eğitim veriyoruz. Gelen herkese kapımız açık."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Buz Hokeyi Erkekler Süper Ligi'nde şampiyon yarın belli olacak

2023-03-29 16:14 - Spor

Rus istihbaratı casusluk şüphesiyle ABD’li gazeteciyi gözaltına aldı

2023-03-30 20:03 - Dünya

TEKNOFEST 2023 için geri sayım başladı

2023-03-31 15:03 - Teknoloji

Enkaz altı tespitlerde kullanılan cihaz 70 ülkeye ihraç ediliyor

2023-03-30 12:52 - Ekonomi

Bolu Dağı'nda kar etkili oluyor

2023-03-29 09:43 - Çevre-Hayat

Adıyaman'ın Oturakçı Pazarı'nda esnaf yeniden kepenk açtı

2023-03-28 14:23 - Çevre-Hayat

Süper Lig'de 27. hafta maçları oynanacak

2023-03-31 11:14 - Spor

İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu İYİ Partiden istifa etti

2023-03-29 16:44 - Siyaset

Brent petrolün varil fiyatı 78,48 dolar

2023-03-29 10:57 - Ekonomi

Hamza Yusuf İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı oldu

2023-03-28 18:03 - Dünya

İlgili Haberler

İngiliz eski futbolcu Beckham'a şövalye ünvanı verildi

16:28 - Magazin

Bir dönem Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen Orkan Çınar, şimdi Bursa'da döner kesiyor

15:22 - Magazin

Çin'de Pekin Üniversitesinde Türk Mutfağı Haftası'nın açılışı yapıldı

16:28 - Magazin

KKTC'de 14. Uluslararası Baklava Festivali yapıldı

22:32 - Magazin

İngiltere'de Prens ünvanı elinden alınan Andrew son rütbesini de iade edecek

16:08 - Magazin

Günün Manşetleri

UEFA Konferans Ligi'nde 3. hafta maçları yarın yapılacak.

11:23 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 4. hafta maçları yarın oynanacak

11:17 - Spor

Türk kahvesi, Türkiye'nin AB'de tescil edilen ilk "geleneksel ürün adı" oldu

11:12 - Ekonomi

Kerem Aktürkoğlu, ilkokul öğrencisi Aras Şamlı'nın başkanlık vaadini yerine getirdi

11:07 - Spor

İstanbul'da yapılan denetimde 1036 kişi gözaltına alındı

11:03 - Gündem