?>

Gölyaka'da 800'ün üzerinde depremzede 243 çadırda konaklamayı sürdürüyor

Düzce'de depremin merkez üssü Gölyaka ilçesinde evi hasar gören ve konutlarına girmeye korkan 800'ün üzerinde kişi, afetin dördüncü gününde AFAD çadırlarında konaklamaya devam ediyor.

Gündem - 3 yıl önce

Düzce

Geceyi çadırlarda geçiren vatandaşların her türlü ihtiyacı, Düzce Valiliği, Gölyaka Belediyesi, Türk Kızılay, AFAD, polis, jandarma ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca karşılanıyor.

Jandarma ve Kızılay ekipleri depremzedelere yemek dağıtımını sürdürürken, belediye önündeki kurulan hasar ve zarar tespit ile psikososyal destek çadırları vatandaşlara bilgi almaları adına yardımcı oluyor.

Çadırlarda olası yangınların önüne geçilmesi için çalışma yürüten jandarma ekipleri, depremzedelere yangın tüpü kullanımını da gösteriyor.

"En kısa sürede atlatacağız"

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, AA muhabirine, depremde ilçelerinde can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinden etkilenen Gölyaka'da deprem bilincinin oluştuğunu vurgulayan Demircan, "Vatandaşlarımız depreme karşı artık bilinçli. Toplumumuzda bu bilincin oluştuğunu gördüm. İnsanlar panik havasında değil. Cadde ve sokaklarda servislerle işlerine gidiyorlar." dedi.

Demircan, "İlçemizde kurulan 243 çadırda 800'ün üzerinde vatandaşımız kalıyor. Depremi yaşamayan 22 yaş grubu gençlerin evlerine girmemeleri doğal. Onlar da psikodesteklerle yavaş yavaş alışıyorlar." ifadesini kullandı.

Devletin uyguladığı deprem yönetmelikleriyle ilçedeki binaların yüzde 80'inin yenilendiğini anlatan Demircan, bunun büyük avantaj olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların ilgisinin kent sakinlerine büyük moral kaynağı olduğunu aktaran Demircan, "İnşallah birkaç güne kadar bunları atlatırız. Polis, jandarma, Kızılay ve AFAD'ın organize şekilde çok özverili çalışmasıyla aşevleriyle halkımızın ihtiyaçları karşılandı. Bunları en kısa sürede atlatacağız. Önemli olan sabretmek, can kaybımızın olmaması en büyük sevinç kaynağımızdır." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Afyonkarahisar'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

2022-11-24 20:33 - Gündem

Dünya Kupası'nda sıra Ronaldo'lu Portekiz'de

2022-11-23 09:18 - Spor

Paris’te sarı yelekliler 4. yılında da sokağa indi

2022-11-19 23:29 - Dünya

İstanbul'un barajlarında doluluk son 12 ayın en düşük seviyesinde

2022-11-22 13:21 - Gündem

TTB Başkanı Fincancı soruşturması tamamlandı

2022-11-25 11:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yusufeli Belediyesi Hizmet Binasını açtı

2022-11-22 17:28 - Gündem

Düzce'de hasar gören bazı ev ve iş yerleri görüntülendi

2022-11-24 13:09 - Gündem

Irak’ta Dicle Nehri’ndeki kirlilik yaşamı tehdit ediyor

2022-11-22 18:03 - Dünya

TÜV Austria Mobility Jant Laboratuvarı Kocaeli'de açıldı

2022-11-24 15:01 - Ekonomi

TBMM Başkanı Şentop'tan Pençe-Kılıç Harekatı'na destek

2022-11-20 14:02 - Gündem

İlgili Haberler

Başakşehir'de iş yerinde çıkan yangına itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor

21:08 - Gündem

Kayseri'de sahipli çoban köpeğinin saldırdığı kadın hastanede hayatını kaybetti

16:43 - Gündem

İzmir Buca'da toplanmayan çöpler tepkiye neden oluyor

16:37 - Gündem

Nevşehir'de peribacasının bir bölümü çöktü

16:12 - Gündem

Kayseri'de mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

15:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Başakşehir'de iş yerinde çıkan yangına itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor

21:08 - Gündem

Hollanda’da sığınmacı karşıtı protesto çatışmalara dönüştü

20:57 - Dünya

ABD basınına göre, Netanyahu Trump yönetiminden Mısır'a baskı yapmasını istedi

20:27 - Dünya

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü

19:42 - Dünya

Gençlerbirliği, evinde kazandı

19:37 - Spor