?>

Gol düellosu Aslan’ın

Galatasaray, süper lig’in 16. haftasında sahasında karşılaştığı akhisar belediyespor’u 3-2’lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Spor - 9 yıl önce

Süper Lig’in 16. haftasında Türk Telekom Arena Stadyumu’nda Manisa ekibi Akhisar Belediyespor ile karşılaşan Galatasaray, sahadan 3-2’lik skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 29’a çıkaran Aslan, maç fazlasıyla lider Beşiktaş ile puan farkını 6’ya indirdi.

UMUT BULUT 79 GÜN SONRA AĞLARI HAVALANDIRDIKarşılaşmanın 26. dakikasında Aurelien Chedjou'nun pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Lukas Podolski’nin şutunda yerden seken top Umut Bulut'un önünde kaldı. Umut’un, penaltı noktası üzerinden şutunda top ağlarla buluştu. Tecrübeli oyuncu, bu golle ligdeki 3. golünü kaydederken, 79 gün sonra da yeniden golle tanışmış oldu.

PODOLSKI’DEN SON 6 HAFTADA 4 GOL, 4 ASİSTMüsabakada dakikalar bu kez 39’u gösterdiğinde Podolski, takımın rahatlatan golü kaydetti. Olcan Adın’ın sol kanattan ön direğe ortasında kaleci Milan Lukac'tan seken top Lukas Podolski'ye geldi. Podolski’nin altıpasın önünden şutunda top ağlarla buluştu. Alman yıldız, bu golle ligdeki gol sayısını da 8’e çıkardı. Ligde son 6 haftada 4 gol, 4 asistlik performans sergileyen Podolski, takımının da en skorer ismi olmayı başardı.

N’GUEMO FARKI 1’E İNDİRDİİkinci yarıya hızlı başlayan konuk ekip Akhisar Belediyespor, N’Guemo’nun 48. dakikada attığı golle farkı 1’e indirdi. Rodellaga’nın pasıyla topla buluşan N’Guemo’nun şutunda top kaleci Muslera’nın müdahalesi sonucu üst direğe çarparak tekrar oyun alanına döndü. Semih Kaya’nın uzaklaştırmak istediği topu kapan N’Guemo’nun bir kez daha şutunda Hakan Balta’ya çarparak yön değiştiren top ağlarla buluştu. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu bu golle ligdeki ilk golünü de kaydetmiş oldu.

YASİN ÖZTEKİN GOLLERİNE DEVAM EDİYORGalatasaray’ın 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Yasin Öztekin, karşılaşmanın 56. dakikasında sahneye çıkarak takımını rahatlatan golü kaydetti. Olcan Adın’ın pasıyla topla buluşan Wesley Sneijder’in ara pasında Yasin, altıpasın sol çaprazından şutunu çekti ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Bu sezon ligdeki 4. golünü atan Yasin, son 5 haftada ise 3 kez gol sevinci yaşadı.

RODALLEGA 11. GOLÜNÜ ATTIKonuk ekip Akhisar Belediyespor’un Kolombiyalı golcüsü Hugo Rodallega, karşılaşmanın 74. dakikasında Güray Vural’ın sol kanattan ceza sahasına ortasında altıpas önünde kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Maçta farkı yeniden 1’e indiren golü kaydeden Rodallega, ligdeki gol sayısını da 11’e çıkardı.

GALATASARAYLI OYUNCULAR SARI KART GÖRMEDİMücadele öncesi Galatasaray'da 3'er sarı kartları bulunan Sabri Sarıoğlu, Yasin Öztekin, Semih Kaya, Hakan Balta, Aurelien Chedjou ve Olcan Adın, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında kart görmeleri halinde ligin 17. haftasında oynanacak Kayserispor müsabakasında cezalı duruma düşecekti. Sabri Sarıoğlu dışında tüm oyuncular forma şansı bulurken, sarı-kırmızılı takımda hiçbir oyuncu kart görmedi. Konuk ekip Akhisar Belediyespor'da ise sadece İsmail Konuk sarı kartla cezalandırıldı.

19 BİN 80 BİLETLİ SEYİRCİ İZLEDİKarşılaşma öncesi lider Beşiktaş ile arasında 9 puan fark bulunan sarı-kırmızılıların mutlak galibiyet parmuhtemelyla çıktıkları karşılaşmaya taraftarlar çok fazla ilgi göstermedi. Saat 16.00’da başlayan müsabakayı 19 bin 80 biletli seyircinin takip ettiği açıklandı.

MESUT ALAN 

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Lokomotiv Moskova’yı zeten yakından tanıyoruz

2015-12-14 17:58 - Spor

Sahte vali milli eğitim müdürünü dolandırdı

2015-12-17 14:45 - Asayiş

Pes dedirten kazalar

2015-12-18 15:53 - Asayiş

Tekirdağ’da YDG-H operasyonu: 11 gözaltı

2015-12-14 13:22 - Asayiş

Şampiyonlar Liginde eşleşmeler belli oldu

2015-12-14 15:27 - Spor

Twitter’da da Aslan!

2015-12-18 15:03 - Spor

Şırnak’ta 8 terörist öldürüldü

2015-12-16 15:32 - Genel

Kışı böyle geçireceklerdi

2015-12-16 16:53 - Asayiş

Bu müdahale salondakileri kahkahaya boğdu

2015-12-14 17:42 - Genel

Sur’da yasaklar ve çatışmalar sürüyor

2015-12-16 01:54 - Asayiş

İlgili Haberler

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası için Atina'ya geldi

17:11 - Spor

Basketbol Süper Ligi'nde play-off final serisi heyecanı yarın başlayacak

14:37 - Spor

Emre Belözoğlu'na göre Türkiye'de teknik direktörlük yapmak İspanya'dan daha zor

14:13 - Spor

Çaykur Rizespor, teknik direktör İlhan Palut ile 1 yıllığına yeniden anlaştı

13:43 - Spor

TFF'nin ilk defa uyguladığı kursla eğitim alan futbolcular, Palandöken'de antrenörlüğe haz

13:07 - Spor

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın savaşı bitirmek istemediğini belirtti

18:13 - Dünya

Dünya Bankası: Gelişmekte olan ekonomilere yabancı yatırımlar 2005'ten bu yana en düşük seviyed

18:07 - Ekonomi

Astana’da yarın yapılacak 2. Çin-Orta Asya Zirvesi’nde “ebedi iyi komşuluk” anlaşması imzalanacak

17:52 - Dünya

İsrail "özel güçleri", Filistinli tutukluların kaldığı hücrelere baskınlar düzenledi

17:32 - Dünya

TBMM'ye sunulan ekonomi paketiyle vergide adalet ve etkinliğin artırılması amaçlanıyor

17:27 - Ekonomi