?>

Gökyüzü özel uçurtmalarla renklendi

Ağrı'da Aile çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Destek Merkezinde Refakatsiz Sığınmacı Çocuklar ve Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar uçurtmalarla gökyüzünü renklendirdi.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Ağrı

Türk Kızılayı Ağrı Şubesi, Yeşilay ve Gençlik Merkezince Aile çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Destek Merkezinde Refakatsiz Sığınmacı Çocuklar ve Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar için etkinlik düzenlendi.

Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte gönüllüler çocuklarla kitap okuyarak teknoloji bağımlılığına dikkat çekti.

Programın devamında çocuklar gönüllü ağabey ve ablalarıyla rengarenk uçurtmaları büyük coşkuyla uçurarak büyük sevinç yaşadı.

Şenlikte doyasıya eğlenen çocuklar, uçurtmalarıyla Ağrı semalarını renklendirdi.

Şenliğin ardından Kızılay Şube Başkanlığı binasında verilen iftar yemeğine katılan çocuklara Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Özer çeşitli hediyeler verdi.

Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarla bir araya gelip uçurtma uçurmanın keyfini çıkardıklarını söyledi.

Çocukların kendileri için çok özel olduğunu vurgulayan Tatlı, şunları kaydetti:

"Uçurtma şenliği ve kitap okuma etkinliği düzenledik. Kızılay Şubemizin düzenlediği iftar programına katıldık. Sevgi Evleri'nde ve Çocuk Destek Merkezi'nde kalan Suriyeli, Afganistanlı çocuklarımızla iftarda bir araya geldik. Zaten çocukları görüyorsunuz neşeleri yüzlerinden okunuyor."

Yeşilay Ağrı Şube Başkanı Cihangir Aslan da çocuklara kitap okumanın farkındalığını kazandırmak ve teknolojiden uzak tutma adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

Çocukların çok mutlu olduğunu ve uçurtmalarla gökyüzünü süslediklerini söyleyen Aslan, "Amacımız özellikle öğrencilerimizin teknoloji bağılılığı konusunda kitap okumayı öne çıkararak teşvik etmek istiyoruz. Uçurtma şenliğiyle öğrencilerimizi telefondan, televizyondan ve tabletten artık gerçek oyun alanları olan sokaklara ve eğlencelere çekmek istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Seramiksan'dan "Rusty Serisi"

2019-05-26 16:58 - Ekonomi

Dicle Nehri son 30 yılın en berrak görünümünde

2019-05-25 18:02 - Genel

'Bütçe yapımızı değiştirmeye çalışıyoruz'

2019-05-27 15:37 - Ekonomi

Üvey babadan kan donduran itiraf

2019-05-27 19:27 - Asayiş

Kedi Tombi'ye hüzünlü veda

2019-05-24 15:32 - Çevre-Hayat

Bitli helva geleneğini yaşatıyorlar

2019-05-22 18:37 - Gündem

Kasaplardan marketlere şok denetim

2019-05-22 16:53 - Sağlık

KKTC’de koalisyon görüşmelerinde mutabakat sağlandı

2019-05-21 19:50 - Dünya

Gökyüzü özel uçurtmalarla renklendi

2019-05-28 03:47 - Çevre-Hayat

Beşiktaş’a İranlı golcü

2019-05-27 19:48 - Spor

İlgili Haberler

Giresun'daki Paşakonağı Yaylası akarsularıyla güzel manzaralar sunuyor

17:03 - Çevre-Hayat

Kırşehir'de tedavi edilen 25 kuş, Bozkır Dağları'na yeniden kanat çırptı

16:52 - Çevre-Hayat

Aydın'da sıcak hava bunaltıyor

16:43 - Çevre-Hayat

Düğün hazırlığı yapan çocuklar su baskınına yakalandı

16:08 - Çevre-Hayat

Antalya'da insansız cankurtaran robotu plajlarda hizmet veriyor

15:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporcular ve gençlerle bir araya geldi

17:43 - Gündem

DMM, Türkiye'nin Suriye'deki Dürzi topluluğu hedef aldığı yönündeki iddiaları yalanladı:

16:47 - Gündem

İzmir'de doğal gaz borusunda meydana gelen patlama trafiği aksatıyor

16:42 - Gündem

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti

15:22 - Siyaset

Türkiye, 2 yeni sondaj gemisiyle dünyanın en büyük 4. deniz enerji filosuna sahip

15:17 - Ekonomi