Göksu Şelalesi, yenilenen asma köprüsüyle doğaseverlere keyifli yolculuk sunuyor

Kayseri'nin şelaleleriyle ünlü Yahyalı ilçesindeki Göksu Şelalesi, yenilenen ve ulaşım kolaylığı sağlayan 55 metre uzunluğundaki asma köprüsüyle doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Çevre-Hayat - 6 ay önce

Kayseri
Her yıl bölgeyi keşfetmek isteyen yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ilçede, Kapuzbaşı, Derebağ, Yeşilköy gibi önemli şelalelerin yanı sıra Göksu Şelalesi de yeniden yapılan asma köprüyle bölgeye gelen turistler için önemli alternatif oldu.
????
Aladağlar'ın bağrından Zamantı Irmağı'na dökülen şelaleye ulaşımı kolaylaştırmak için Vali Gökmen Çiçek'in girişimleriyle inşa edilen asma köprü, doğaseverlere şelalenin doğduğu yere kadar keyifli yolculuk yapma imkanı sunuyor.

Sarp kayaların arasından doğan şelale, Yahyalı Belediyesinin yaptığı çalışmalarla doğaseverler için daha kolay ulaşılabilen bir turizm destinasyonu haline geldi.

"Şelaleler diyarı" olarak adlandırılıyor

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçenin doğal güzellikleriyle çok önemli bir doğa turizm merkezi olma yolunda ilerlediğini söyledi.

İlçenin özellikle Aladağlar'dan dökülen çok sayıda şelale sayesinde "şelaleler diyarı" olarak adlandırıldığını vurgulayan Öztürk, "Her yıl Yahyalı turizmine yeni rotalar kazandırıyoruz. Son olarak da muhteşem görseli olan Göksu Şelalesi'ne ulaşımı kolaylaştırmak için derme çatma tahtadan kurulu köprü yerine 55 metre uzunluğundaki asma köprüyü hizmete açtık." dedi.
Köprünün hizmete açılmasıyla ziyaretçi sayısının arttığını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:
"Vali Gökmen Çiçek'in girişimleriyle burasını turizme kazandırdık. Gelen misafirlerimiz bu köprü sayesinde Göksu Şelalesi'nin doğduğu kaynağa kadar ulaşabiliyor. Ormanlık bir bölge. Zamantı Irmağı akıyor, şelale manzarası var. O bölge adeta doğal bir fotoğraf stüdyosu gibi.

Zamantı Irmağı'na paralel bir asfalt yolla gittiğimiz bölge, aynı zamanda rafting parkuru olarak ilan edildi. Gelen misafirlerimiz bir yandan rafting güzelliğini görecek, bir yandan da köprüyle ırmak üzerinden geçmenin keyfini doyumsuz şekilde yaşayacak. Görmeden bu güzellikleri tarif etmek zor. Herkesi Yahyalı'nın güzelliklerini görmeye davet ediyorum."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İnternet Performansını Etkileyen Faktörler

2026-01-27 08:06 - İnsan-Hayat

Beşiktaş, Tammy Abraham'ın satın alma opsiyonunu kullandı

2026-01-26 16:28 - Spor

Antalyaspor, Süper Lig'de yarın Trabzonspor'u ağırlayacak

2026-01-29 10:00 - Spor

Tammy Abraham, resmen Aston Villa'da

2026-01-27 21:38 - Spor

Avustralya'da sıcak hava dalgası nedeniyle termometreler rekor seviyelere ulaştı

2026-01-27 12:39 - Dünya

ABD'de ICE karşıtı protestolarda gözaltılar sürüyor

2026-01-29 10:04 - Dünya

RTÜK'ten yapay zeka dolandırıcılığına karşı kamu spotu

2026-01-31 20:23 - Gündem

İsrail meclisinde Netanyahu'yu öven Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya tepkiler

2026-01-28 12:49 - Dünya

Lise öğrencileri Türkiye'nin teknoloji hamlesinde yerini almak için GÖKTİM Akademi'ye katı

2026-01-30 12:47 - Teknoloji

İsrail meclisinde Netanyahu'yu öven Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya tepki gösterildi

2026-01-28 19:14 - Dünya

İlgili Haberler

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" düzenlendi

14:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Sırbistan'da Tuna Nehri'nin su seviyesinin düşmesiyle savaş gemisi enkazı yeniden ortaya ç

13:17 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: AB ülkelerinin Rus gemilerine el koymasına karşılık vereceğiz

13:13 - Dünya

Rusya: Mütekabiliyet ilkesi kapsamında düşman ülkelerin ticari gemilerini tarafsız sularda hedef ala

13:03 - Dünya

İsrail, Suriye'nin Kuneytra ilinde tarım arazilerini kimyasallarla kullanılamaz hale getiriyor

12:57 - Dünya

Pakistanlı kaynaklar, ABD ve İran'ın ateşkesi uzatmayı kabul ettiğini söyledi

12:52 - Dünya