?>

Göçmenlik politikalarının protesto edildiği Los Angeles’ta sokağa çıkma yasağı gevşetildi

ABD’nin Los Angeles kentinde, geçen hafta Başkan Donald Trump’ın göçmenlik politikalarına karşı düzenlenen protestoların ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı gevşetildi.

Dünya - 1 gün önce

Los Angeles

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, kent merkezinde pazar gecesinin sakin geçmesi üzerine yasağın saatlerinde değişikliğe gidildiğini duyurdu. Buna göre, daha önce 20.00’de başlayan gece sokağa çıkma yasağı, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında uygulanacak.

Trump, göçmenlerin sınır dışı edilmesine yönelik çabaların yoğunlaştırılması talimatı verdiABD'de milyonlarca kişi "Krallara hayır" diyerek Trump yönetimini protesto ettiABD'de yargıç, Los Angeles'a gönderilen askerlerin kontrolünün eyalete verilmesi talimatı verdiLos Angeles protestoları: ABD'de göçmen krizi büyüyor mu?

Belediye Başkanı Bass’ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Sokağa çıkma yasağı ve devam eden suç önleme çalışmaları, kötü niyetli aktörlerin mağazalara, restoranlara ve yerleşim alanlarına zarar vermesini büyük ölçüde engelledi." denildi.

????

Yasak, yalnızca Los Angeles şehir merkezinde, protestoların yoğunlaştığı yaklaşık 2,5 kilometrekarelik bir alanı kapsarken açıklamada, gevşetilen sokağa çıkma yasağının tamamen ne zaman kaldırılacağına dair ise bir tarih verilmedi.

Los Angeles'ta ICE karşıtı protestolar

ABD'nin Los Angeles kentinde ICE (ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Kurumu) tarafından gözaltına alınan düzensiz göçmenlere destek amacıyla düzenlenen gösteriler sırasında çok sayıda kişi gözaltına alınmış, zaman zaman güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Trump, Los Angeles'taki durumu kontrol altına almak amacıyla Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıklamış ve bölgedeki olaylardan dolayı Demokrat yöneticileri suçlamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı, Trump'ın talimatıyla 4 bin Ulusal Muhafızı bölgede görevlendirmek üzere harekete geçirirken, Bakan Pete Hegseth, "artan tehditler nedeniyle" yaklaşık 700 deniz piyadesinin de düzeni sağlamak amacıyla Los Angeles'a konuşlandırılacağını açıklamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gümrük kapılarında yaz döneminde artan yolcu geçişleri için kapsamlı hazırlık

2025-06-17 09:38 - Çevre & Seyahat

İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerindeki saldırılarında 7 kişi öldü

2025-06-17 09:48 - Dünya

Göçmenlik politikalarının protesto edildiği Los Angeles’ta sokağa çıkma yasağı gevşetildi

2025-06-17 10:22 - Dünya

Harita ve navigasyon uygulamalarının geliştirilmesi için düğmeye basıldı

2025-06-17 09:33 - Siyaset

AB'nin gaz talebinin 2030'a kadar yüzde 7 düşmesi bekleniyor

2025-06-17 09:07 - Dünya

FIVB Milletler Ligi heyecanı ilk kez İstanbul'da yaşanacak

2025-06-17 10:02 - Spor

Üsküdar'da kırmızı ışıkta duramayan İETT otobüsü, başka bir İETT otobüsüne çarptı

2025-06-17 09:57 - Asayiş

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

2025-06-17 09:13 - Ekonomi

İsrail’in Madleen gemisinden alıkoyduğu 6 aktivist sınır dışı edilmek üzere havalimanına götürüldü

2025-06-12 14:33 - Dünya

Türk şirketleri yaptırımlardan sonra Rusya'dan hiç ayrılmadı

2025-06-14 07:33 - Özel Haber

İlgili Haberler

Çin Devlet Başkanı Şi'nin Orta Asya diplomasisi

11:18 - Dünya

Avustralya ve AB, güvenlik ve savunma ilişkilerini geliştirecek

10:22 - Dünya

Almanya: İran rejimi müzakere masasına dönmeye hazırsa daha fazla askeri müdahaleye gerek kalmaz

09:58 - Dünya

İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışma 6. gününde

09:32 - Dünya

Kanada'dan vatandaşlarına Orta Doğu'da bazı bölgelere seyahat etmeme çağrısı

08:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Doğal gaz depoları, FSRU ve LNG tesisleri Türkiye'nin arz güvenliğinde stratejik rol üstleniyor

11:32 - Ekonomi

Ziraat Bankası yurt dışından 500 milyon dolarlık finansman sağladı

11:27 - Ekonomi

Otomotiv ihracatında ocak-mayıs rekoru

11:23 - Ekonomi

Çin Devlet Başkanı Şi'nin Orta Asya diplomasisi

11:18 - Dünya

Sağlık alanında yeni düzenlemeler TBMM gündemine gelecek

11:13 - Siyaset