?>

'Gittiğimiz her yere insanlık için gidiyoruz'

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Türkiye nereye, kime yardım götürüyorsa bunu Allah rızası için yapıyor. Gittiğimiz her yere insanlık için gidiyoruz. Bizim asla başka bir ajandamız yoktur, olamaz." dedi.

Dünya - 8 yıl önce

HARTUM

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye nereye, kime yardım götürüyorsa bunu Allah rızası için yaptığını belirterek, "Gittiğimiz her yere insanlık için gidiyoruz. Bizim asla başka bir ajandamız yoktur, olamaz." dedi.

Sudan'daki resmi ziyaret programını sürdüren Çavuşoğlu, başkent Hartum'da onuruna düzenlenen dostluk buluşmasına katıldı.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği Rezidansı'ndaki etkinlikte konuşan Çavuşoğlu, Müslümanların birlik olması gerektiğini söyledi.

Müslümanların kardeş olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kurumlarımız başta olmak üzere Türkiye nereye, kime yardım götürüyorsa bunu Allah rızası için yapıyor. Gittiğimiz her yere insanlık için gidiyoruz. Bizim asla başka bir ajandamız yoktur, olamaz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Türkiye-Sudan ilişkilerine de değindi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde Türkiye'nin yanında duran ilk ülkelerden birinin Sudan olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Ömer el-Beşir, Cumhurbaşkanımıza telefon eden ilk kişilerdendir. Bunu asla unutmayacağız. Yine Zeytin Dalı Harekatı'nda dualarıyla destek olan Sudan halkı, askerimizin yanında olduğunu göstermiştir. Sudan'ın her kriz anında Türkiye'nin yanında olduğunu görmek, bize Sultan Ali Dinar'ı hatırlatıyor. Siz ne büyük milletsiniz."

Türkiye ile Sudan arasında ticaret hacminin bugün itibarıyla 500 milyon dolar olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bunu 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

"Sudan’ın her yerinde Türklerin izleri var"

Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Mahmud Hamid ise iki ülke arasındaki münasebetlerin siyasi ilişkilerle sınırlı olmadığını belirtti.

Türkiye ile Sudan ilişkilerinin geliştirilmesine değinen Hamid, "Tarihi, kültürel olmak üzere köklü ilişkilerimiz var. Recep Tayyip Erdoğan ve Ömer el-Beşir’in güzel muhabbetiyle ortak değerlerimiz gün yüzüne çıkıyor. Amacımız ilişkilerimizi daha iyi konuma getirmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Hamid, dünya mazlumlarının Türkiye'yi umut olarak gördüğüne dikkati çekti.

Sudan'ın her yerinde Türklerin izleri olduğunu anlatan Hamid, "Kesele'de, Darfur'da, Sevakin Adası'nda Müslümanların umudu olan Türkiye'ye Sudan halkı ve devleti her daim destekçi olacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Programa, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda Sudanlı siyasetçi katıldı.

Muhabir: Abdullah Uluyurt

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Vatan Şaşmaz'ın oğlu oldu | Yasemin Adalı doğum yaptı

2018-02-20 21:02 - Magazin

Bu merkez alzaymırlıya da yakınlarına da 'nefes' aldırıyor

2018-02-16 18:02 - Çevre-Hayat

PYD/PKK'nın zorla göç ettirdiği sivillerden Zeytin Dalı'na destek

2018-02-20 20:57 - Dünya

Turistik bölgelerin ahşap tabureleri baba ve oğlundan

2018-02-17 17:02 - Çevre-Hayat

Marmara denizindeki hayalet gemiler havadan görüntülendi

2018-02-20 18:02 - Çevre-Hayat

Kardak'ta neler yaşandı?

2018-02-14 19:12 - Gündem

İsveç'te 10 yılda bir milyon kişi kilise üyeliğinden vazgeçti

2018-02-18 20:37 - Dünya

Denizli'de koca cinneti: 2 ölü, 1 yaralı

2018-02-15 15:02 - Asayiş

Hazine Müsteşar Yardımcısı Genç: Bireysel emeklilikte birikim 79-80 milyar liraya ulaştı

2018-02-20 23:38 - Ekonomi

Dünya Melek Yatırım Forumu başladı

2018-02-20 09:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Doha'da Katar Emiri Al Sani ile görüştü

15:12 - Dünya

Lübnan Enformasyon Bakanı Markus, Doha Forum 2025'te AA standını ziyaret etti

14:53 - Dünya

Barrack: "ABD'nin müdahil olduğu 93 darbe veya rejim değişikliği yaşandı"

14:33 - Dünya

Gazze’deki acıyı tuvaline taşıyan ressam: Renklerimiz, sesimizi dünyaya ulaştırıyor

13:53 - Dünya

İsrail ordusu Şam kırsalı ilinin güneybatı bölgesine baskın düzenledi

13:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Meteorolojiden yağmur, kar, fırtına ve sağanak uyarısı

15:27 - Gündem

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Doha'da Katar Emiri Al Sani ile görüştü

15:12 - Dünya

Lübnan Enformasyon Bakanı Markus, Doha Forum 2025'te AA standını ziyaret etti

14:53 - Dünya

CHP'de yeni MYK belli oldu

14:48 - Siyaset

Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel faaliyetleri başladı

14:42 - Ekonomi