Girişimci Kadınlar işlerini Hepsiburada ile 18 kat büyüttü

- Hepsiburada Girişimci Kadınlar Proje Koordinatörü Aktaş: - "Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programı kapsamında, Türkiye genelinde girişimciliği teşvik ediyor ve binlerce kadın girişimcinin özel imkanlarla kendi işlerini e-ticarette kurmasına, büyütmesine destek oluyoruz" - "Program kapsamında Hepsiburada teknolojisinin avantajlarından yararlanan kadınlar, işlerini 18 kat büyüttü"

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Hepsiburada Girişimci Kadınlar Proje Koordinatörü Duygu Aktaş, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programı kapsamında, Türkiye genelinde girişimciliği teşvik ettiklerini belirterek, "Program kapsamında Hepsiburada teknolojisinin avantajlarından yararlanan kadınlar, işlerini 18 kat büyüttü." açıklamasını yaptı.
Hepsiburada.com açıklamasına göre, şirket, geçen yıl başlattığı Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programıyla teknoloji gücünü, kadınlar için seferber ediyor. Programa katılan girişimci kadınlar, e-ticarette işini kurarken ya da büyütürken, Hepsiburada'nın teknoloji ve pazarlama gücünden yararlanıyor.
Hepsiburada'nın desteğini arkasına alan girişimci kadınlar, e-ticarette büyürken, Türkiye de kadınların ekonomiye katılmasıyla daha da güçleniyor.
Girişimci kadınlar, Hepsiburada'da 30 farklı kategoride satış yapabiliyor. Girişimci kadınların en çok satış yaptığı kategoriler arasında, "Anne & Bebek", "Kişisel Bakım", "Ev Dekorasyonu", "Mobilya", "Moda & Tasarım", "Doğal & Organik Gıdalar" yer alıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Hepsiburada Girişimci Kadınlar Proje Koordinatörü Duygu Aktaş, kadının ekonomiye katılmadığı bir toplumun büyümesinin mümkün olmayacağına inandıklarını kaydetti.
Bu nedenle, hayata geçirdikleri Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programı kapsamında, Türkiye genelinde girişimciliği teşvik ettiklerini aktaran Aktaş, şunları ifade etti:
"Program ile binlerce kadın girişimcinin özel imkanlarla kendi işlerini e-ticarette kurmasına, büyütmesine destek oluyoruz. Şimdiye kadar program, Türkiye genelinde bir yıldan az bir sürede, 64 ildeki girişimci kadına teknoloji gücünü ulaştırmayı başardı. Program kapsamında Hepsiburada teknolojisinin avantajlarından yararlanan kadınlar, işlerini 18 kat büyüttü. Hepsiburada iş ortakları içinde program öncesi kadın oranı yüzde 6 düzeyindeydi ancak Pazar Yeri modelinde yeni mağaza açan girişimci kadınların oranı yüzde 30'a çıktı. Her geçen gün girişimci kadın ailemiz daha da büyüyor, daha fazla kar elde ediyor. Böylece Türkiye ekonomisi kadınıyla erkeğiyle yükseliyor."
Haftanın Öne Çıkanları

'Gençlerimizin varlığı, bütün terör örgütlerini silip atmaya yeterli'

2018-03-01 20:32 - Gündem

'Minik ellerden güzel yüreklere' mektup var

2018-03-04 22:32 - Gündem

İsrail uçaklarından Gazze sınırındaki arazilere kimyasal ilaç

2018-03-04 16:32 - Dünya

600 milyonluk akaryakıt vurgununda tutuklu sayısı 45 kişiye yükseldi

2018-02-28 19:27 - Asayiş

'Güvenli seçim hareketinin örgütlenmesi gerekiyor'

2018-02-28 20:02 - Siyaset

Fenerbahçe Orduevi işgal davasında 36 ere beraat

2018-03-05 22:02 - Asayiş

Mehmetçiğe moral ziyareti

2018-03-01 23:22 - Genel

'Batık kredi'de Yunanistan zirvede

2018-03-01 23:23 - Ekonomi

Araç alım-satım kavgası: 1 ölü

2018-03-04 19:02 - Asayiş

Bangladeş'ten sınıra ilave asker konuşlandıran Myanmar'a tepki

2018-03-02 01:02 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İngiltere'de aşırı sağcı Reform UK lideri Farage'dan boşalan milletvekilliği koltuğu için

12:33 - Dünya

MSB: Mekke Ortak Savunma Anlaşması, uluslararası güvenlik mimarisini tamamlayıcı mekanizma olarak de

12:28 - Gündem

Uzmanlara göre, İsrail "sonsuz savaş" stratejisiyle ABD'yle ilişkileri "en sıkın

12:22 - Dünya

Güneydoğu'da anız yangınlarıyla mücadele sonuç veriyor

12:18 - Gündem

Bakan Bayraktar: Türkiye'nin hedefi enerjide dışa bağımlılığı bitirmek

12:13 - Ekonomi