?>

Giresun'un ilk kadın ahisi mesleğini 40 yıldır sürdürüyor

Giresun'da "Yılın Ahisi" seçilen Dilek Emine Domaçoğlu, 40 yıldır motorlu araç ön düzen ayarcılığı ve lastikçilik işini sürdürüyor.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Giresun

Giresun Sanayi Sitesi'nde kayınpederinin yanında 20 yaşında mesleğe başlayan ve eşi ile işini devam ettiren Domaçoğlu (60), bu yıl kentte "Yılın Ahisi" seçildi.

Mesleğini severek yapan ve aynı zamanda kentin ilk kadın ahisi seçilen Domaçoğlu, sanayi sitesindeki dükkanında işini uzun yıllar daha sürdürmek istiyor.

Domaçoğlu, AA muhabirine, bir kadın olarak bu işi yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Çevresinden olumlu tepkiler aldığını ifade eden Domaçoğlu, "İşi yapınca yorgunluklarınız bir tarafa gidiyor, mutlu oluyorsunuz. Yapabilmek de önemli, karşı tarafın takdiri de önemli." dedi.

Domaçoğlu, sanayi esnafının aile gibi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Sabah başlar akşam bitiririz, kendi ailelerimizden daha çok buradayız. Gelenlerle ailece görüştüklerimiz var, çocuklarını, torunlarını, anne babalarını biliriz. Esnaflık bu, esnaf ve zanaatkar olmanın tüm vasıflarını yerine getirmeye çalışıyoruz."

Mesleğe başladığı ilk yıllarda kendisini görenlerin şaşırdığını anlatan Domaçoğlu, "Sanayide bir kadının çalışması o zamanlar çok yeniydi hatta yoktu. Sonradan kadınların burada var olması gerektiği, aslında sanayinin zor bir yer olmadığı düşüncesine vesile olduk." diye konuştu.

Domaçoğlu, kadın ya da erkek işi diye bir şey olmadığına işaret ederek, "Burada o kadar çok kadın var ki işlerini başarıyla yapıyorlar, masalarının başındalar. Ben biraz daha dışarıdayım. Gelen müşteriler burada kadın olduğunu görünce, onlara da bir rahatlık geldiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadığını belirten Domaçoğlu, dükkana gelen müşterileri yaptığı işten memnun olunca kendisinin de mutlu olduğunu kaydetti.

Dilek Emine Domaçoğlu, "Yılın Ahisi" seçilerek 40 yıllık emeğinin takdir edilmesinin kendisini çok memnun ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep FK, yarın Trabzonspor'u konuk edecek

2024-09-22 10:23 - Spor

Konya'da gol yok

2024-09-21 19:12 - Spor

Trabzonspor'un 120 günlük galibiyet hasreti

2024-09-22 11:22 - Spor

Mardin, Şırnak ve Hakkari çevreleri için gök gürültülü sağanak uyarısı

2024-09-21 14:27 - Gündem

Netanyahu: Hedeflerimiz açık, eylemlerimiz ortada

2024-09-20 22:08 - Dünya

En Ucuz İstanbul Ankara Evden Eve Nakliyat Fiyatları

2024-09-26 13:39 - İnsan&Hayat

Kahramanmaraş'ta sağanak etkili oldu

2024-09-22 18:43 - Asayiş

Zelenskiy, zafer planını 26 Eylül'de ABD Başkanı Biden'a sunmak istediklerini söyledi

2024-09-20 17:43 - Dünya

Rusya: Kursk bölgesinde 2 yerleşim birimini daha geri aldık

2024-09-20 18:17 - Dünya

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 12 Filistinli öldü

2024-09-20 19:48 - Dünya

İlgili Haberler

Amasya Yalıboyu Evleri'nin Yeşilırmak'a yansıması eşsiz manzara oluşturdu

15:27 - Çevre-Hayat

Çocuklar aile kavramını "geçmişin izini sürerek" öğreniyor

13:57 - Çevre-Hayat

Bakırcılığın Kahramanmaraş'taki son temsilcileri mesleği yaşatmaya çalışıyor

13:47 - Çevre-Hayat

Yüksekten düşerek damağı yarılan kedi nadir uygulanan teknikle tedavi edildi

13:37 - Çevre-Hayat

Trabzonlu yorgancı Mehmet usta, mesleğini 60 yıldır aynı dükkanda sürdürüyor

13:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beykoz'da 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

01:22 - Siyaset

BM, Ukrayna'da sivil kayıplardaki artıştan endişe duyduğunu açıkladı

01:18 - Dünya

Vergiye yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda

01:13 - Siyaset

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları cevapladı

01:07 - Siyaset

Trump, serbest bırakılan İsrailli esirler ve aileleriyle Beyaz Saray'da bir araya geldi

01:02 - Dünya