?>

'Gerçek dost kim, kim değil anladık'

Başbakan Yıldırım, "Demokrasinin merkezi, beşiği diye payelenenler maalesef bu olayda suçüstü yakalanmıştır. Onlar kendilerine yakışanı yaptı. Biz gerçek dost kim, kim değil bunu anladık." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasında konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Demokrasinin merkezi, beşiği diye payelenenler maalesef bu olayda suçüstü yakalanmıştır. Onlar kendilerine yakışanı yaptı. Biz gerçek dost kim, kim değil bunu anladık." dedi.

"Herkes yaptığının hesabını verecek"

Mağdur edebiyatının bir kenara bırakılarak, herkesin yaptığının hesabını vereceğini belirten Yıldırım, "Yağma yok, verecek hesabını ki bir daha böyle bir işe kalkışılmasın." ifadesini kullandı.

'Mağdur' söyleminin FETÖ'nün algı operasyonu olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:"Yargı işine bakıyor, gereğini yapacak, gerekli hükümler verilecek, cezalılar cezasını çekecek. Bunun için 'mağdur' söylemlerinin de bir temeli yoktur, bu da FETÖ terör örgütünün ayrı bir algı operasyonudur"

"Bankacıları buradan uyarıyorum"

Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmasında bankacıları uyaran Yıldırım, reel sektörün sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

"Tefeciliği bırakın, gerçek ekonomiye dönün" ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Yarın bir gün ekonomiye kaynak aktarmaya çalışacaksınız ama geç olacak. Duyduğunuz her haber üzerine 'Aman biraz daha teminatları artıralım, biraz daha faizleri arttıralım.' Bu, akıllı insan işi değil. Yok etmeyi değil, yaşatmayı hedef alın. Ya bunu kendiliğinizden yaparsınız ya da size bunu yaptırırız arkadaşlar."

"Ekonominin görünümüyle, bankaların görünümü örtüşmüyor"

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin ekonomisinin görünümüyle, bankaların görünümü örtüşmüyor. İş aleminin duruşuyla, bankalarımızın duruşu birbiriyle uyuşmuyor." dedi.

Bu görüntünün Türkiye'ye yakışmadığını belirten Başbakan Yıldırım, "Bu arkadaşların hepsini toplayacağız, bir kez daha uyaracağız. Bizim de yapacağımız elimizde araçlarımız var ama biz istiyoruz ki ekonomi kendi kurallarıyla çalışsın." ifadesini kullandı.

"Din, başımızın üzerinde erişilmez bir yerde olması lazım"

Başbakan Yıldırım, "Din, başımızın üzerinde erişilmez bir yerde olması lazım. Ağzımıza indi mi o zaman felaket, sorun başlar. İşte Irak'a bakın, işte Suriye'ye bakın. Öldüren de 'Allah' diye öldürüyor, ölen de 'Allah' diye ölüyor. Ölürken de 'Allah' diye bağırıyor. Bir de Müslüman olduklarını söylüyorlar. Ne Müslüman'ı? Deccal bunlar Deccal..." şeklinde konuştu.

"Bu tehlikeli ayrışmaya asla prim vermeyeceğiz"

Mezhep meselesinin çok tehlikeli bir iş olduğunu, bunun önlenemezse bölgede büyük bir felakete neden olacağını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bizim ülkemizde hiç Yezid isminin kullanıldığını bilir misiniz? hiçbir yere Yezid adı verilir mi? Bizim camilerimizde bakın levhalara, Allah, Muhammed, Ebubekir, Osman, Ali, Hasan, Hüseyin diye devam eder. Biz de öyle Şii-Sünni ayrımı olmaz. Bizim için Ehl-i Beyt esastır, Yaradan esastır, Peygamberimiz esastır, onun sahabileri, Ehl-i Beyt'i esastır. Hazreti Hüseyin vakasının en büyük mağduru Müslümanlardır. Onun için bu tehlikeli ayrışmaya da asla prim vermeyeceğiz. Irak'taki bizim feryadımız da budur."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

THY'nin 293. destinasyonu Zanzibar oldu

2016-10-21 14:37 - Gündem

Başkentte iş adamlarına FETÖ operasyonu

2016-10-19 17:17 - Gündem

Dünyanın en büyük peribacası ziyaretçi akınına uğruyor

2016-10-16 20:22 - Gündem

Galibiyetten çok penaltılar konuşuldu

2016-10-21 15:52 - Gündem

Dişlerde soğuk sıcak hassasiyetine dikkat

2016-10-18 14:02 - Sağlık

'Gerçek dost kim, kim değil anladık'

2016-10-21 23:47 - Gündem

Karadağ'da sandıktan koalisyon çıktı

2016-10-19 14:47 - Dünya

'Devlet' ananın yürek burkan dramı

2016-10-16 22:52 - Gündem

FETÖ TSK'daki 'imamlarını' mülakatla belirlemiş

2016-10-20 14:18 - Genel

Osmaniye'de FETÖ/PDY'den 31 tutuklama

2016-10-15 16:43 - Genel

İlgili Haberler

Türkiye'ye dönüşleri sağlanan 249 aktivistten 96'sı 'şikayetçi' olarak ifade verdi

23:37 - Gündem

Atlı jandarma timi Tendürek Dağı eteklerinde devriyede

22:47 - Gündem

Emine Erdoğan, 5. Rize Gastronomi Günleri'ne katıldı

21:38 - Gündem

Boran-7 Uluslararası Keskin Nişancı Yarışması'nda seçkin gözlemci günü yapıldı

21:32 - Gündem

İzmir'de 2 kişinin akıma kapılarak ölümüne ilişkin davada karar

21:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, federal çalışanların işten çıkarılmasının "Demokrat odaklı" olacağını söyledi

07:58 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Ateşkesin devam edeceğini düşünüyorum, herkes savaştan yoruldu

02:38 - Dünya

Filistinli STK: İsrail, 67'si çocuk 735 Filistinlinin naaşını alıkoyuyor

01:47 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin'e yüzde 100 ek tarife uygulayacaklarını açıkladı

00:48 - Ekonomi

Türkiye'ye dönüşleri sağlanan 249 aktivistten 96'sı 'şikayetçi' olarak ifade verdi

23:37 - Gündem