?>

Genelkurmay Başkanı Akar: Kara Kuvvetlerimiz milletimizin güvenini ve takdirini kazanmıştır

Genelkurmay Başkanı Akar, "15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra mücadelesine, vatana adanmışlık anlayışından hareketle yön veren Kara Kuvvetlerimiz, gayret ve kazandığı büyük başarılarla milletimizin güvenini ve takdirini kazanmıştır." dedi.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanlığının 2226'ncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kara Kuvvetlerinin binlerce yıllık şanlı mazisinden aldığı güçle asil Türk milletinin birliğinin, kudretinin ve vatanseverliğinin çelikleşmiş ifadesi olan kahraman Türk ordusunun vazgeçilmez gücünü oluşturduğunu belirtti.

Kara Kuvvetlerinin, aziz vatan ve milli menfaatlerin korunması için kendisine tevdi edilen her türlü görevi cesaret ve fedakarlıkla ifa ettiğini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel yapı taşlarından olan Kara Kuvvetlerimiz, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Cumhuriyet orduları, cumhuriyeti ve mukaddes topraklarını emniyetle muhafaza ve müdafaaya kadir ve hazırdır.' sözünde ifadesini bulan güvene layık olabilmek için aziz milletimizin emrinde büyük bir özveri ve gayretle çalışmalarını sürdürmektedir. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra mücadelesine, vatana adanmışlık anlayışından hareketle yön veren Kara Kuvvetlerimiz, risk ve tehditlerin sürekli değiştiği günümüz güvenlik ortamında özellikle güney sınırlarımız başta olmak üzere sınır güvenliğinin yanı sıra yurt içinde terörle mücadele harekatında, yurt dışında barışı destekleme harekatında, sınır ötesi harekatlarda ve üstlendiği diğer bütün görevlerde gösterdiği üstün gayret ve kazandığı büyük başarılarla milletimizin güvenini ve takdirini kazanmıştır."

"Kara Kuvvetleri, büyük cesaret ve kahramanlık örneği sergilemiştir"

Kara Kuvvetlerinin caydırıcılığın, sayısal üstünlükten çok modern araç ve silah sistemleri ile bütünleşmiş ve yetişmiş insan gücüne bağlı olduğu gerçeğinden hareket ettiğine dikkati çeken Akar, "Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın fedakar personeli, son dönemde devletimizin bekası, milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı ile ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğrunda yürütülen terörle mücadele harekatında, diğer kuvvetlerimiz ve güvenlik güçlerimizle omuz omuza gerçekleştirilen operasyonlarda büyük bir cesaret ve kahramanlık örneği sergilemiştir. Bu vesileyle, dünyanın en eski ordularından olan ve tarihin en şerefli sayfalarına emsalsiz zaferlerle imza atan Kara Kuvvetlerimizin ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içerisinde mesai mefhumu tanımadan görev yapan kahraman ve fedakar personelini, bu yüksek görev anlayışından dolayı içtenlikle kutluyorum." ifadelerini kullandı.

"Bölgesel ve küresel barışın en önemli teminatlarından biri"

Akar, Kara Kuvvetlerinin hızla değişen dünyada bu değişimi yalnız takip eden değil, değişimin yönünü ve hızını doğru kestirerek hem değişimi yönlendiren hem de etkin, esnek ve sürekli gelişimi sürdüren kuvvet yapısı kazandığını bildirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kara Kuvvetlerimiz, önce insan yaklaşımıyla, personel gelişimine daima öncelik veren bir kuvvet olma vizyonunu canlı tutan, etkin, caydırıcı ve saygın yapısıyla dünya orduları arasında hak ettiği yüksek seviyeye ulaşmıştır. Kara Kuvvetleri, asil milletimizin emrinde, sorumluluğunun bilincinde ve güçlü yapısıyla, bu seviyeyi daha da ilerilere taşıyarak, geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de ülke güvenliği başta olmak üzere bölgesel ve küresel barışın, istikrarın, huzurun ve güvenin en önemli teminatlarından biri olmaya devam edecektir."

Muhabir: Özcan Yıldırım

Haftanın Öne Çıkanları

CHP kortejindeki polise motosiklet çarptı

2017-06-27 16:32 - Gündem

Denizde kaybolan Ramazan'ın cansız bedenine ulaşıldı

2017-06-27 13:32 - Asayiş

Ülkesindeki iç savaştan kaçtı, barajda boğuldu

2017-06-25 20:32 - Asayiş

Köln Merkez Camisine 'Müslüman-Türk' damgası

2017-06-27 14:57 - Çevre-Hayat

Avrasya Tüneli çıkışında otomobilin çarptığı yaya öldü

2017-06-27 10:37 - Gündem

Ukrayna’da bombalı saldırı

2017-06-27 13:57 - Dünya

G20 zirvesi için 20 bin polis görev yapacak

2017-06-26 22:52 - Dünya

Hakkari'de terör saldırısı: 1 asker şehit

2017-06-27 01:04 - Genel

Erdoğan'dan Kara Kuvvetleri Komutanlığı mesajı

2017-06-27 17:36 - Genel

Kıbrıs barış görüşmelerinde kritik süreç başlıyor

2017-06-26 21:47 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Trump, Gazze'de ateşkese ilişkin çok olumlu görüşmeler yapıldığını söyledi

03:33 - Dünya

Trump: Donanma tarihinde hiç olmadığı kadar çok, harika gemiler yapacağız

03:27 - Dünya

İsrail'in, Küresel Sumud Filosu'na katılan 170 kişiyi yarın sınır dışı etmesi bekleniyor

00:37 - Dünya

Serie A'da Milan, Juventus'la golsüz berabere kalarak liderliği Napoli'ye kaptırdı

00:13 - Spor

Kabine üyelerinden ‘Gazze Kararlılık Yürüyüşü’ne destek

23:27 - Siyaset