Gençlik ve Spor Bakanlığı, "bağımlılıkla mücadeleye" destek verecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Adım Adım El Ele: Bağımlılıkla Mücadele Programı" kapsamında, bağımlılıkla mücadelede önleyici ve koruyucu müdahale içerikli projelere destek verilecek.

Spor - 3 ay önce

Bakanlıktan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Osman Aşkın Bak, gençleri bağımlılık risklerine karşı korumak ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan program kapsamında sivil toplum kuruluşları ve spor kulüpleri için 200 milyon lira proje teklif çağrısına çıkıldığını belirtti.
Proje başına en az 1 milyon lira destek vereceklerini belirten Bakan Bak, bu destekle bağımlılıkla mücadelede toplumsal katılımın teşvik edilmesini ve gençlerin bu süreçte aktif rol oynamasını beklediklerini ifade etti.
Birincil önleme yaklaşımını esas alan destek programıyla gençlerin sağlıklı bir geleceğe yönlendirilmesini ve risklere karşı güçlendirilmesini hedeflediklerini aktaran Bakan Bak, şunları kaydetti:
“Gençlerimizi her türlü bağımlılık riskinden uzak tutmak, sadece bugünü değil, Türkiye'nin geleceğini de güvence altına almak demektir. Bakanlık olarak yaklaşımımız, sorunlar ortaya çıktıktan sonra çözüm aramaktan ziyade, henüz risk oluşmadan koruyucu ve önleyici tedbirleri hayata geçirmektir. 'Adım Adım El Ele: Bağımlılıkla Mücadele Programı' ile gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kendilerini gerçekleştirmelerini sağlarken, birincil önleme odaklı çalışmalarımızla onları zararlı alışkanlıklara karşı bir zırh gibi kuşatmayı hedefliyoruz. Bilimsel temelli, kapsayıcı ve gençlerimizin dinamizmine uygun bu önleyici modeller sayesinde, bağımlılıkla mücadelede toplumsal bir direnç oluşturacak ve geleceğin sağlıklı nesillerini hep birlikte inşa edeceğiz.”
Bakanlık açıklamasına göre bağımlılıkla mücadelede koruyucu ve önleyici çalışmalar kapsamında gençlere yönelik proje hazırlayacak sivil toplum kuruluşları ile spor kulüpleri için yapılacak programın proje çağrısı bugün itibarıyla başladı.
Açıklamada, başvuruların 29 Haziran Pazartesi gününe kadar alınacağı belirtilirken, programa ilişkin şartlar şöyle sıralandı:
- Programın bütçesi 200 milyon lira, teklif edilen projelerin uygulama süresi ise 9 ay olacak.
- Hedef kitlesi 14-29 yaş aralığındaki gençlerden oluşan programda, eğitim dışı kalan düşük gelirli hanelerde yaşayan veya bağımlılık riski yüksek bölgelerde ikamet eden dezavantajlı gençlere öncelik verilecek.
- Şubesi bulunmayan sivil toplum kuruluşları ve spor kulüpleri en fazla 1 proje, şubesi bulunan kuruluşlar ise en fazla 2 projeyle başvurabilecek.
- Şube veya temsilciliklerden yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecek, başvuruların genel merkezler üzerinden yapılması gerekecek.
- Başvurular, Türkiye genelindeki tüm sivil toplum kuruluşları ve spor kulüplerine açık olacak.
- Proje başvuruları, Bakanlığın proje destek sistemi üzerinden e-devlet şifresiyle elektronik ortamda alınacak, elden veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.
- Ön ve içerik değerlendirmesi sonucunda 50 puan ve üzeri alan projeler, değerlendirme komisyonunca sonuçlandırılarak ilan edilecek.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eurovision Şarkı Yarışması'nda son finalistlerin belli olduğu ikinci yarı final yapıldı

2026-05-15 01:18 - Magazin

Viyana'da aktivist ve sanatçılardan Eurovision'da yarışacak siyonist İsrail'e protesto çağrısı

2026-05-12 16:22 - Magazin

Suudi Arabistan: Hac için ülkeye gelenlerin sayısı 860 bini aştı

2026-05-13 17:18 - İslam-Hayat - Safer 1448

Hülya Koçyiğit ve Gülşah Alkoçlar, 'Anneler Günü'nün kendileri için önemini anlattı

2026-05-09 13:43 - Magazin

Asya Kalkınma Bankasından Kuzey Çevre Demir Yolu Projesi'ne finansman desteği hazırlığı

2026-05-15 14:18 - Ekonomi

Dünya Kupası'na özel hazırlanan 'Türkler Geliyor' marşı yayında

2026-05-14 22:37 - Spor

Türkiye'nin en yüksek ikinci barajı Deriner, 'halatla atlama' tutkunları için hazır

2026-05-11 16:13 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası, İstanbul'da başladı

2026-05-14 21:48 - Spor

Bilgi frekans örgü form modeli -Öz’ün İfadesi yazdı-

2026-05-15 00:52 - En Son Yazılar

Balkanlar'daki Osmanlı kültür varlıkları, Vakıflar Genel Müdürlüğü eliyle 'yeniden hayat' buluyor

2026-05-13 12:12 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Şekip Mosturoğlu'ndan takım otobüsüne saldırı dosyasına ilişkin açıklama

17:38 - Spor

Skibbe'nin yardımcısı Serhat Umar, yoluna teknik direktör olarak devam etmek istiyor

13:02 - Spor

Milli para masa tenisçi Kübra Korkut, Tayland'da dünya şampiyonluğu için mücadele edecek

11:32 - Spor

Günün Manşetleri

İspanya'dan düzensiz göçmenlere "hayatınızı tehlikeye atmayın" mesajı

21:57 - Dünya

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 234'e yükseldi

21:37 - Dünya

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem